Parafiniranje drveta
Parafiniranje drveta
INTERESUJE ME PARAFINIRANJE DVETA ,KAKO SE RADI A DA NE OSTANE DEBEO SLOJ PARAFINA NA DRVETU ?
NISAM CUO ZA TECNI VOSAK,JA SAM PROBAO SA OBICNIM PARAFINOM .ZAGREJEM GA U POSUDI IUMAKANJEM NANOSIM PARAFIN NA PREDMET ALI MI SE NE SVIDJA JER OSTAJE MNOGO PARAFINA ,A CUO SAM DA KOLEGE PARAFINIRAJU DRVO I IZGLEDA FANTASTICNO KAO DA JE STARO.
AKO POSTOJI NEKAKAV PROCES ZASTITE DRVETA A DA SE NE POKRIVA STRUKTURA I BOJA,MOLIO BIH NEKOGA DA MI OBJASNI KAKO DA RADIM.
AKO POSTOJI NEKAKAV PROCES ZASTITE DRVETA A DA SE NE POKRIVA STRUKTURA I BOJA,MOLIO BIH NEKOGA DA MI OBJASNI KAKO DA RADIM.
Најбоље ти је да узмеш неку стару џезву за кафу, због дугачке дршке, а њу ставиш у неку шерпицу са водом, па тако топиш. Електрични шпорет / решо ти је боље решење од отвореног пламена, јер је све запаљиво, а терпентин још испарава, па отвори прозоре ако ћеш то топити у кући. Никад нисам успео да од тога направим неку пасту која би се лепо наносила кад се охлади. Терпентин обично испари, па ствар дође на исто, можда има везе са количином уља, али нема ни везе... На јнтернету сам нашао различите савете, али се све своди на исто, тј. да натераш дрво да упије восак. Може и овако...
јзађеш напоље! Нанесеш мало воска, који је још течан, али ће се брзо охладити. Онда узмеш фен за скидање фарбе (укључиш на најслабије) и из даљине полако грејеш и гледаш како га дрво упија. Финиш ће изгледати мало мутно, али само узми најлон чарапу и исполирајдо сјаја.
Е сад, ја ово нисам пробао на нечему већем од дршке ножа.
јзађеш напоље! Нанесеш мало воска, који је још течан, али ће се брзо охладити. Онда узмеш фен за скидање фарбе (укључиш на најслабије) и из даљине полако грејеш и гледаш како га дрво упија. Финиш ће изгледати мало мутно, али само узми најлон чарапу и исполирајдо сјаја.
Е сад, ја ово нисам пробао на нечему већем од дршке ножа.
- majstorica
- Šegrt