postavljanje gazista

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
parketar
Majstor

postavljanje gazista

Post by parketar »

moze li mi neko reci koliko ide cena postavljanja hrastovih gazista,kompletno sa materijalom ogradom od stubica itd.nisam odavno radio to pa sam malo izasao iz toka.moze i cena od bukve ili jasena takodje.
bane
Precizni šegrt

Post by bane »

Pa to je sirok pojam, a i zavisi od majstora do majstora, materjal po jednom stepeniku otprilike kosta 30 eur, a za ruke ...
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Koliko materijal toliko ruke neko malo vise neko malo nize ali to je to otprilike pa jos ako se farba odnosno lakira?
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Kod mene od bukve 100evra po gazistu "all include" sto bi rekli na ovom maternjem!
parketar
Majstor

Post by parketar »

znaci to bi bilo oko 60e po gazistu odprilike?dali u to ulazi i ograda i lakiranje?
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Ograda po meni moze ali ne i lakiranje.
parketar
Majstor

Post by parketar »

da li mi ko moze reci koji je bolji nacin postavljanja cela.ja radim tako sto celo ide iza donjeg gazista,ali sam cesto video da se radi tako da celo ide na gaziste.koji je nacin bolji i zasto.zeleo bih da izbegnem srafljenje gazista zbog estetike.koji metod lepljenja je najbolji za to.pur pena?,lepak za parket ili ima nesto bolje od toga?
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

i ja cela stavljam iza gazista ne na gaziste,onaj drugi nacin gdje celo ide na gaziste koje se falcuje je mozda bolje i ja tako radim ako mi plate :) a pur pjenom lijepim,,,,
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Za montazu definitivno pur pena.
Ali ne bilo koja pur pena, vec postoji bas namenjena za montazu odnosno lepljenje. Ta vrsta ima jako malu ekspanziju.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Cela stavljam iza gazista i odmah ih zavrcem vijcima od nazad istavljam gaziste i celo zajedno Gore na celu imam falc na koji se stavlja gornje gaziste koje ima na sebi utor i celo tu upada.
parketar
Majstor

Post by parketar »

runer,i ja tako radim,ali video sam i taj drugi nacin,pa rekoh da pitam prednosti i mane.pur pena bez vijaka mi nekako deluje neubedljivo.mozda gresim...i kako da gazim po gazistu kada ga postavljam?to znaci da bih morao da lepim samo po nekoliko komada dnevno,dok pu pena ne veze?
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Vidi jednu stvar, ti kad nivelises gazista pod vinkl i vaser vagu ako je stepeniste krivo ja podbacujem trake lesonita koje pricvrstim el. klanfericom da se ne pomere. Tako da mogu da hodam po njima a da se podloske ne pomeraju. Onda idem po njima bez problema i ako nisu pur penisana sto znaci skroz do gore. Kad ih sve podesis poskidas ih i kreces sa pur penisanjem jedno po jedno od dole ka gore. Ako si dobro pricvstio trake od dole neces imati problema ako ides po njima i skidas ih ili stavljas.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

parketar wrote:pur pena bez vijaka mi nekako deluje neubedljivo.mozda gresim..
Gresis :)
Probaj da neku otpadnu dasku priblizne velicine prilepis pur penom za beton, pa ces videti koliko to cvrsto drzi. Trik je u jako velikoj povrsini.
Samo nemoj posle da se zalis sto ne mozes da je skines :)
parketar
Majstor

Post by parketar »

treba necim da opteretim odozgo dok ne stegne pur pena?nadam se da nece imati potrebe da se skida bar 50 godina,a posle neka je skida ko hoce.:P
Last edited by parketar on 16 Sep 2010 19:22, edited 1 time in total.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Imas TKK penu koja je nisko ekspandirajuca i na njoj je nacrtano odnosno naslikano stepeniste u radu. Kad sa njim radis treba ti blok sa oba kraja i nista vise. S tim da pazis koliko je stavljas gde su rupe od nivelacije vece stavi malo vise a gde leze na beton stavi otprilike fi 10mm pene u tri reda a moze i cetiri po duzini i ne boj se mora da valja.
Pozdrav!!!
Post Reply