dinamicko balansiranje

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
singer
Glavni moler
Glavni moler

dinamicko balansiranje

Post by singer »

da li je neko (radio)ili nosio glodala za veliki frezer na dinamicko balansiranje ili zna nekoga ko to radi?
pozdrav!!!
Last edited by singer on 21 Feb 2010 16:25, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Dinamicko balansiranje mi je nepoznat pojam, ali znam da firme koje prave glodala za veliki frezer rade balansiranje istih!
SEKI Cacak, Ajdaca alati Cacak...
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

dosta njih pravi glodala ali ne balansiraju(postoje tragovi od balansiranja,zabusivanje na telu glodala ili brusenje),tako da se velika vecina uzda u precizan posmak glodalice,struga,lepljenja plocica i ostrenje istih.
kad ih pitas jel balansirano oni kazu nema sta kad je sve odradjeno kako treba,a ti stavis glodalo na frezer na 6000 obrtaja a ono ronda, trese...(pricamo o vecim glodalima precnika fi 200 i tezine 1-2kg)sto nimalo nije naivno kad se duze radi na masini,ili kazu jeste balansirano ali ni sam nezna na cemu.:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Kod mene je vecina glodala(i masina) proizvod Sekija Isailovica iz Cacka (firma SEKI) i sva su balansirana tj. imaju zabuseno na pojedinim mjestima, negdje je rupa veca a negdje manja! Glodalo za vrata je precnika oko 25-30 cm i nemam vibracija kad radim sa njim!!!
Jedino sto se cuje kao avion da je pored tebe, jeza da te uhvati!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ja radim kod Ajdace u Cacku alate su svi izbalansirani.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

radmit wrote:Ja radim kod Ajdace u Cacku alate su svi izbalansirani.
bilo bi super da ima negde blize(ali nije ni on preko sveta ,zato postoji aks i city),prosto mi je neverovatno da glodalo bude u debalansu tj da se po zavrsetku ne izbalansira mada na njemu pise BG-15(i na tarabi pise svasta)nigde nije na glodalu zabusivano ni bruseno,nemoguce je da je u balansu po zavrsetku izrade?!:rolleyes:
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Prevent-TRO-S, d.o.o.. Ulica prvog maja 26/2, 24300 Bačka Topola
Tel: +381 24 715 811. Fax: +381 24 715 249. E-mail: preventtros@stcable.co.yu

Nisam siguran, ali bi trebalo da oni to rade!!!

Mada ne znam dali to neko radi usluzno ili samo rade na svoje proizvode!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sasa wrote:Prevent-TRO-S, d.o.o.. Ulica prvog maja 26/2, 24300 Bačka Topola
Tel: +381 24 715 811. Fax: +381 24 715 249. E-mail: preventtros@stcable.co.yu

Nisam siguran, ali bi trebalo da oni to rade!!!

Mada ne znam dali to neko radi usluzno ili samo rade na svoje proizvode!
znam za njih (ja sam ti to poslao,hehe),ali trazim jos koga za svaki slucaj(nikada ne volim da se ne raspitam i sve opcije sagledam):):):)
digger
Majstor

Post by digger »

Singer,

da li ti se tresenje javlja samo kad koristis to glodalo ili i neka druga? Usput, radio sam balansiranje rotora u hidrocentrali B. Basta, ako sta moze to da ti pomogne. :)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Meni su jedan frezer unistili "majstori" sa njihovim rastavljanjem masine i "remontovanjem" pa sad sve sto se obradjuje vecim glodalima mora na drugi frezer da se radi!!! A ovaj koristimo za manja glodala na kojima ne dolazi do znacajne vibracije.

Jesi, ti si mi to poslao Singer, a ima i jos neka firma iz Vojvodine koja prodaje masine glodala i radi ostrenje nozeva, zaboravio sam kako se zove, ali ih vjerovatno znas (jaki su, izlazu na Bg sajmu svake godine)!!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pa nije bas toliko veliko.:lol:.
javlja mi se na dva glodala koja su fi 200 i teski oko 1-1.5kg,na ova manja verovatno masina ni ne oseca debalans ali ova veca i teza bogami itekako(da napomenem nisu slogovi vec pojedinacna glodala)
neznam da li bih mogao sam nesto da uradim ili da se ne zanosim vec da posaljem kod nekog ko to radi profesionalno.:/,jer kad radim malo duze(par sati iritira me dosta(da zanemarim sto sasa kaze "kao da avion polece"tj zvizdanje)),bojim se da lezajevi ne fasuju brzo.:|
Last edited by singer on 21 Feb 2010 21:49, edited 1 time in total.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Vidis digger je u pravu, ne mora da bude do glodala mozda rotor nije balansiran sto je lako moguce ako si radio vinklovanje motora kod nekog ko nema nacina da ga posle izbalansira!!!!

Ovo pitanje je mnogo dobro rijeseno na masini koju imam za ciscenje varova kod PVC stolarije(tzv. cistilica), ustvari to je frezer na koji se stavljaju velika glodala ali ima dodatak koji se stavlja nakon matice koja steze glodalo. Taj dodatak je ustvari drzac sa lezajem koji nailazi na osovinu i dodatno je ucvrscuje da nebi vibrirala!
Đorđe
Moderator
Moderator

Post by Đorđe »

singer,imaš i djantara u B.Topoli

AKE DJANTAR
Bačka Topola 24300, Glavna 60
tel 024-715-849
fax 024-711-053
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ake ti je isto vrh majstor uTopoli.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sasa wrote:Vidis digger je u pravu, ne mora da bude do glodala mozda rotor nije balansiran sto je lako moguce ako si radio vinklovanje motora kod nekog ko nema nacina da ga posle izbalansira!!!
mi pricamo o velikom stolnom frezeru!!!!:D
Post Reply