Police za radnju zdrave hrane

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
bundevica
Dodavač alata

Police za radnju zdrave hrane

Post by bundevica »

Da pocnem!!
Otvaramo prodavnicu zdrave hrane i ubrzo ce nam trebati enterijer.
Ja imam vise pitanja za vas profesionalce!!!:D
Zelim da police ili kako se pravilno zovu rafovi budu kombinacija camovine i plocastih materijala.
Da pojasnim, ja bih da se od camove gradje naprave kao merdevine , koje bi bile visine 2,2m, sa 7 horizontala.
Ukupno rafova nam treba oko 8-9m, pa bi to znacilo da mi treba oko 10kom do 12kom gore pomenutih bocnih stranica od gradje.
Police bi zbog financijske strane pravila od plocastog materijala sa ABS trakom.
Moja pitanja su:
1. Da li ste razumeli sta uopste hocu da napravim?:rolleyes:
2. Koja dimenzija dolazi u obzir za te takozvane merdevine, t.j. sta treba kupiti da bi posle obrade dobila odgovarajucu dimenziju?
3. I moze li neko da mi to od Vas napravi, ali stvarno nije fazon meni to treba a vi to znate? lokacija Beograd
4. Ako neko zna cenu bilo bi lepo da ni napise barem to?
5. Sto se tice lakiranja, to bi sama (nije pitanja cista konstatacija!!!!)
6. Da li se te police mogu seci bassss po meri, t.j. sa onim malim zarezima koje treba iseci sa taj sistem polica?
7. Ako me je neko razumeo i ima sliku tako necega bilo bi lepo da postavi, ja imam u glavi ali ne kao gotov proizvod?

Hvala unapred:)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Dobro dosla :)

Iskreno ja sam tezak protivnik zdrave hrane (kako je danas tumace), smatram da je prase/jagnje/jare najzdravije za ishranu, ako nesto nije klempavo to nije za jelo, itd... :)
Al to nema nikakve veze sa stolarijom izeljom da ti se pomogne :)

Za prodavnicu zdrave hrane, ne ide ti bas univer, al posto su finansije u pitanju...

Drugo, ta kombinacija koju si zamislila, meni deluje dosta rogobatno (da ne kazem ruzno). Ako si tanka sa finansijama onda bolje napravi za pocetak sve od univera, pa kad posao krene, lako ces napraviti nove kompletno od drveta. Sto bi rekli "ili jesi, ili nisi". Ili pravi sve od drveta, ili sve od univera.

Police mogu (i moraju) da se seku baaaaaasssss :) po meri.

Nisi napisala koju dubinu polica zelis, pa samim tim niko i ne moze da ti da cenu.
bundevica
Dodavač alata

Post by bundevica »

mbole wrote:Dobro dosla :)

Iskreno ja sam tezak protivnik zdrave hrane (kako je danas tumace), smatram da je prase/jagnje/jare najzdravije za ishranu, ako nesto nije klempavo to nije za jelo, itd... :)
Al to nema nikakve veze sa stolarijom izeljom da ti se pomogne :)

Za prodavnicu zdrave hrane, ne ide ti bas univer, al posto su finansije u pitanju...

Drugo, ta kombinacija koju si zamislila, meni deluje dosta rogobatno (da ne kazem ruzno). Ako si tanka sa finansijama onda bolje napravi za pocetak sve od univera, pa kad posao krene, lako ces napraviti nove kompletno od drveta. Sto bi rekli "ili jesi, ili nisi". Ili pravi sve od drveta, ili sve od univera.

Police mogu (i moraju) da se seku baaaaaasssss :) po meri.

Nisi napisala koju dubinu polica zelis, pa samim tim niko i ne moze da ti da cenu.
Znas kako sam se ja vodila.
Sada napravim te merdevine kako treba, a sutra kada zaradim puuuno para bacim univer i postavim lepe prave obradjene daske.
A i taj univer se nece puno ni videti od mnoooogo robe na njima.
A dubina polica t.j. sirina tih mardevina 40cm, ostalo cu sama posto seku basss na meru;)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

U Artinvestu je bilo u svoje vreme gotovih "merdevina" od čamovine. Da li si razmišljala da police napraviš od špera? Okuma 18mm je prilično lepog "bajadera" kanta, pa ti ne treba nikakvo ABS kantovanje. Pogotovu što ne bi bilo lpše da na prednji kant zalepiš neke ravne lajsne koje du za par mm nadmere (da ne skliznu kutije sa robom i na njima mogu lepo da se okače cene).
bundevica
Dodavač alata

Post by bundevica »

metabo wrote:U Artinvestu je bilo u svoje vreme gotovih "merdevina" od čamovine. Da li si razmišljala da police napraviš od špera? Okuma 18mm je prilično lepog "bajadera" kanta, pa ti ne treba nikakvo ABS kantovanje. Pogotovu što ne bi bilo lpše da na prednji kant zalepiš neke ravne lajsne koje du za par mm nadmere (da ne skliznu kutije sa robom i na njima mogu lepo da se okače cene).
Provericu u Artinvestu - samo malo da progooglam, a po pitanju lajsni mislim da ti je to super ideja :) A gde to kupujem?
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ravne čamove lajsne imaš (uglavnom) svuda gde se prodaje pločasti materijal, a ima i specijalizovanim "lajsnarama". Ja znam za jednu u Bežanijskoj (Zemun), a ima i u Merkuru, Artinvestu...
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Mozda je bolje da napravite komplet korpus od univera a sa ceone strane dodate okvire u obliku stuba koji ce pokrivati bocne strane i police tako da se oni uopste ne vide.
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

Ne znam da li su to ovakve merdevine, ali ja bih to ovako napravio.Dimenzije bi trebale biti 4x7 obradeno stim sto treba da se bolje tipluje za zid i naravno prvo iverica za police pa ako krene poso onda postavis drvo..

Image

SRETNO!!!
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
bundevica
Dodavač alata

Post by bundevica »

E ljudi bas ste zlatni. Svako ima po neki predlog.
Sada cu da sumiram sve pa jos da kupim suve 5x8 pa nadjem nekog da obradi,
pa da mi neko sastavi, pa.....
Videcemo kako ce sve da ispadne.
Kacim slike kada bude gotovo.
p.s. U vreme velike krize niko da prihvati mali posao (mislim na moje merdevinice ):D
Oglas i dalje vaziiiiiiiiiii
Post Reply