Strucna literatura za ostrenje i razmetanje lisnate testere
- majstor zica
- Brzi dodavač alata
Strucna literatura za ostrenje i razmetanje lisnate testere
Da li moze neko da mi kaze kako,ili, da mi preporuci neku strucnu literaturu za ostrenje i razmetanje lisnate testere za bansek,na kojem secem uglavnom meko drvo?U pitaju je bansek koji ima tocak precnika 90cm.
Kolika je dužina i širina pile, koliko zubi ima na col, da li kotač na banzeku ima radijus?Da li imaš strojeve za brušenje i razvrtanje zubi?majstor zica wrote:Da li moze neko da mi kaze kako,ili, da mi preporuci neku strucnu literaturu za ostrenje i razmetanje lisnate testere za bansek,na kojem secem uglavnom meko drvo?U pitaju je bansek koji ima tocak precnika 90cm.
- majstor zica
- Brzi dodavač alata
- majstor zica
- Brzi dodavač alata
Odi na podforum "Pitajte stolare" Listovi za bansek.Tamo je Å trkić malo opširnije pisao o tome.Inače, ja trenutno radim na jednoj pilani baš na brušenju i "šrenkanju" pila.Ali je najbolje da sam odeš na neku pilanu i vidi na licu mjesta kako se to radi.Nisi rekao da li kotač ima radijus, jer ako ima, taj se radijus mora napraviti i na samoj pili.Uzmeš ravnalo i staviš ga na kotač poprijeko i vidiš da li ima kakav radijus ili ispupčenje.
- majstor zica
- Brzi dodavač alata
Kupio sam polovan italijanski bansek marke Bongiounni ,uredio ga koliko sam mogao.Dobro radi osim sto mi je potrebno da cesto ostrim i razmecem testeru.Za razmetanje sam dobio savet,hvala wood-steel.
Sada sam cuo da se umesto drvenih,a ja upotrebljavam bukove pakne,tj.vodjice za testere,koriste se neki magneti i da je bolje njih da upotrebljavam.Ja ne znam ni kakvi su to magneti,oblik i debljina,na primer,kako se postvljaju i gde se sve postavljaju i na koji nacin,nadalje ,da li zna neko da mi kaze gde bih mogao da ih kupim,ako nema original,ja bih pokusao sam nesto da napravim ako se to moze?Isto tako mi je vazno po kom principu se postavljaju,da se privlace,ili odbijaju jedan od drugog?
Treba mi pomoc i u slici i u recima,ako neko ima tako nesto,da slika kako stoji na njegovom banseku pa da mi pokaze?
Bansek je isti onaj za koji sam pitao za testere.
Sada sam cuo da se umesto drvenih,a ja upotrebljavam bukove pakne,tj.vodjice za testere,koriste se neki magneti i da je bolje njih da upotrebljavam.Ja ne znam ni kakvi su to magneti,oblik i debljina,na primer,kako se postvljaju i gde se sve postavljaju i na koji nacin,nadalje ,da li zna neko da mi kaze gde bih mogao da ih kupim,ako nema original,ja bih pokusao sam nesto da napravim ako se to moze?Isto tako mi je vazno po kom principu se postavljaju,da se privlace,ili odbijaju jedan od drugog?
Treba mi pomoc i u slici i u recima,ako neko ima tako nesto,da slika kako stoji na njegovom banseku pa da mi pokaze?
Bansek je isti onaj za koji sam pitao za testere.