DIHT UJEDA!!!
DIHT UJEDA!!!
Pozdrav svima,
imam problem sa SICAR PRO 400 dihtom, ujeda mi dasku nekih 6 cm na početku. Mislim da je problem u valjcima koji vode dasku kroz diht i njihovom pritisku na dasku. Dali to ima veze sa mojom pretpostavkom i kako rješiti taj problem? Inače problem se počeo pojavljivati poslije prve izmjene noževa. Saštelao sam ploče abrihtera na 0 a noževe i šablon za štelanje noževa uz pomoć stakla i papira tako da jednako nosi na obe strane i ne ujeda dasku na kraju.
Hvala na pomoći
imam problem sa SICAR PRO 400 dihtom, ujeda mi dasku nekih 6 cm na početku. Mislim da je problem u valjcima koji vode dasku kroz diht i njihovom pritisku na dasku. Dali to ima veze sa mojom pretpostavkom i kako rješiti taj problem? Inače problem se počeo pojavljivati poslije prve izmjene noževa. Saštelao sam ploče abrihtera na 0 a noževe i šablon za štelanje noževa uz pomoć stakla i papira tako da jednako nosi na obe strane i ne ujeda dasku na kraju.
Hvala na pomoći
Meni se to desavalo kada uvodim duzu dasku a prethodno nisam dobro podesio oslonac za dasku pa mi se prednji deo (koji ulazi u valjke) malo izdizao dok vodjice ne odrade svoje (isti negde oko 5-6 cm). Kad sam podesio oslonce da daska bude u ravni sa plocom to mi se nije desavalo. Ne znam da li je to i kod tebe alo probaj da poravnas oslonce za dasku i ulaznu plocu dihta.
Pozdrav...
Pozdrav...
Ne veruj ženi koja laže...
Nema mogućnosti podešavanja visine valjaka već samo po dva federa koji stvaraju otpor valjaka na podizanje prilikom prolaza daske. Pokušao sam dotegnuti prvi valjak ali "ujedanje" je još jače. Problem sam privremeno riješio otpuštanjem federa na drugom valjku ali sada daska ne izlazi glatka kao staklo a što je ranije bilo. Da li je moguće da se sve poremetilo zbog preniske temperature u radioni?bane wrote:Mnogo ti je labav(visoko podesen) prvi valjak zato diht pocne dobro da skida tek kad dasku uhvati drugi valjak, onaj izlazni, koji je 5-6 cm udaljen od glave, zato ti se javlja taj zub.
I ploče abrihtera su se poremetile tako da sam danas cijeli dan imao štelanje i poravnavanje. Jedva sam poravnao. Kao da je vrag u njega ušao odjednom.
nisam bas od pocetka u toku,da li si proverio da ti klip sto drzi plocu dihta nema lufta,da li su ti srafovi sto drze plocu popustili(to je bilo kod mene)fabricki nisu dotegli.ako to sve neresis probaj naci nekog masinca u komsiluku ako imas.pozdrav!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Lepo ti Rade reče samo polako, ja sam imao isti problem i jos su me ploče na abrihteru zezale, muke žive! Na par mesta sam se obratio za savet, svi nešto klimaju glavom a niko neće da dođe da pogleda boli ih bas!! jedan majstor mi reče najbolje da sam odradiš i da sam skontaš mašinu! Moj ti je predlog pošto si rekao da imaš 5 poslova da ti matrijal ima nadmere za tih 5-6cm jbg ako možeš? ili se samo koncentrisi na štelovanje mašine! Želim ti da štopre to rešiš!
pozdrav svima
pozdrav svima
prijatelju,nadi nekog da gura dasku a ti se sagni igledaj sta se desava pa sve dok ne utvrdis u cemu je problem.sicar je jedna od ozbiljnijih firmi i masine su im prva liga, tako da neverujem da je nesto kardinalno stradalo.nemoj da panicaris i zoves magove.te masine su pravili ljudi a ne "vragovi" znaci samo strpljivo i naci ces u cemu je problem.pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Probaj da popustiš oprugu na ulaznom valjku sa leve strane to je pogonski deo valjka a desni stegni malo tako praviš paralelani jednak otpor u onosu na ploču (dasku)
Last edited by Đorđe on 24 Nov 2009 17:17, edited 1 time in total.
Sređeno. Diht je sređen još jutros (pozatezani valjci i prvi i drugi, ujeda još malo ali roto-ekcentrični metabo će popraviti) ali ploče su cijeli dan bacale lambadu, napravio sam nekoliko pari skija umjesto štokova danas.
Izgubljen još jedan dan ali spremno sve za prekovremeno sutra!
Hvala vam svima na trudu!
Izgubljen još jedan dan ali spremno sve za prekovremeno sutra!
Hvala vam svima na trudu!