kako napraviti strug
kako napraviti strug
Sta je sve potrebno da bi sami napravili strug.Jel ima neko takav strug,da ga uslika, pa da mozemo da "prepisujemo" i da sami napravimo svoj strug???
- Legionar...
- Zarezivač olovaka
- Legionar...
- Zarezivač olovaka
Evo slika na gornjem linku.
Ako treba neko objašnjenje, da čujem.
Jedini metalni delovi na ovom strugu su osovina i držač obradka - trokraki. Sa leve strane je pogonski kaiš koga pokreće motor od veš mašine. Ko što sam već rekao, malo je slabašan, ali uz malo strpljenja, završava posao. Svi ostali delovi su od drveta, i već se primećuju godine, al garantujem da ću ga koristiti pa bar još 20 godina.
Ako treba neko objašnjenje, da čujem.
Jedini metalni delovi na ovom strugu su osovina i držač obradka - trokraki. Sa leve strane je pogonski kaiš koga pokreće motor od veš mašine. Ko što sam već rekao, malo je slabašan, ali uz malo strpljenja, završava posao. Svi ostali delovi su od drveta, i već se primećuju godine, al garantujem da ću ga koristiti pa bar još 20 godina.
- Legionar...
- Zarezivač olovaka
Majstorski! Izgleda kao da je remenicu stolar pravio!Đorđe wrote:....možete videti trostepenu remenicu od cega je urađena!:)
....

pozdrav
bogi
Last edited by boggy on 11 Jan 2008 19:27, edited 1 time in total.
Hahahahaha da znaš koliko je ta remenica prešla kilometara!!!?? ... a ja mislim da je to pravo rešenje za samogradnju za ljude koji planiraju da prave strug!boggy wrote:Izgleda kao da je remenicu stolar pravio!
pozdrav!!
Last edited by Đorđe on 12 Jan 2008 01:48, edited 1 time in total.
KAKAV STRUG HOCES DA PRAVIS 1.DA RADIS DELOVE IZ RUKE ,PROFILNIM NOZEVIMA ,ILI KAO ONI STRUICI ZA METAL KOJI IMAJU SPINGLE I TAKO SLICNO!
JA SAM MENI PRAVIO JEDAN STRUGIC POSLACU SLIKE A MOZE BITI I NA PRODAJU AKO TE ZANIMA DA SE NE MUCIS DA PRAVIS.MOZES RADITI IZ RUKE A MOZES I SERIJU AKO NADJES PROFILNE NOZEVE ( OD DUGMICA ,PERLI,RUCKICA ZA NAMESTAJ........danko31@verat.net 064/361-0550
JA SAM MENI PRAVIO JEDAN STRUGIC POSLACU SLIKE A MOZE BITI I NA PRODAJU AKO TE ZANIMA DA SE NE MUCIS DA PRAVIS.MOZES RADITI IZ RUKE A MOZES I SERIJU AKO NADJES PROFILNE NOZEVE ( OD DUGMICA ,PERLI,RUCKICA ZA NAMESTAJ........danko31@verat.net 064/361-0550
http://www.mi-lumen.co.yu/wolfcraft/dod ... bradu2.htm
Naleteo sam na ovo, pa reko da podelim sa onima koji nisu naleteli.
Ja sam ovo isto gledao. Cini mi se zanimljivo. Kolko vidim sa slika, duzina obradka moze da bude kolka god, jer se strug podesava stegama. Kolko spravica moze da kosta?Bojan wrote:http://www.mi-lumen.co.yu/wolfcraft/dod ... bradu2.htm
Trt, mrt, zivot ili smrt!