Ako su u pitanju alu lajsne mogu silikonom i ne mozes verovati koliko cvrsto se lepi ,ja sam na ivericu lepio silikonom jako tesko sam kasnije odlepio.
ljubisa o wrote:Ako su u pitanju alu lajsne mogu silikonom i ne mozes verovati koliko cvrsto se lepi ,ja sam na ivericu lepio silikonom jako tesko sam kasnije odlepio.
Stos sa lajsnama je sto je povrsina koja se lepi jaaaaako velika. Tu ce drzati bilo koji lepak pod uslovom da uopste moze da prihvati na oba materijala.
Problemi nastaju kada su povrsine male, a treba jako da drze.
Generalno za spoj dva razlicita materijala epoksidi su nenadje*ivi. Izuzetak su neki ekstremni slucajevi (recimo lepljenje retrovizora na sofersajbnu) za koje moraju da se koriste bas strogo namenski lepkovi (sto rec lepak grdno zvuci kad je u mnozini).
Pravim stol za cirkular. Za vodilicu uzeo sam aluminijski u profil 25x 20 u koji ide aluminijska četvrtasta cijev 20x20.
E taj u profil zalijepio bi u kanal u dasci da ne bušim.
Možeš da ga zalepiš bilo epoksidom bilo silikonom, mada bi ga ja na tvom mestu radije šrafio. Kad tad će se izlizati, čvoknuće ga nešto čelično... pa ćeš morati da ga menjaš. A onda, ako je zalepljen...