A plus je klip i cista marketinska namestaljka, koja veze nema sa stvarnoscu.
A i burgija nije kao ove ,mbole wrote:Pri tom, ovo na snimku je camovina
Za tu Dewalt bušilicu mogu se kupiti 9ah baterije... Imam ih ja.... Košta cca 130eur komad... Plus porez...maricaiivica wrote:@radenko, vidi sta kazu ovi plaćenici :forvonad:
https://youtu.be/DkZ1L5WTdK0
Dewalt je 20V MAX XR sa 4 Ah baterijom.radenko wrote:Marica ivica nerazumem šta pričaju za dewalt ali ja rekoh jer znam šta sa jednom baterijom može da uradi jer je imam sa 20 v max ne 18 v!
E svaka ti dala . . .mbole wrote:Zeleznicki prag i hrastovina nikako nisu isto.
Samo drvo jeste isto, ali prag je impregniran i "lepljiv". Daleko tezi za bilo kakvu obradu pa i busenje.
I ovo na klipu je koliko vidim auger, samo malo drugacija vrsta. Ima nekoliko varijanti: https://www.wonkeedonkeetools.co.uk/aug ... -patterns/
A to sto ova dvojica zapinju samo pokazuje koliko klip nema veze sa zivotom.
Burgije na drugom klipu koji je postavio marica imaju mnogo krace telo, mnogo strmiju spiralu, namenjene su za plice rupe i imaju daleko manji otpor pri busenju. Tako da ne moze prosto da se interpolira 10cm na 30. Plus, i ova dvojica zapinju ko sasavi bez ikakve potrebe.
Dalje, kod busenje iole dublje rupe, moment se trosi na vise stvari: samo busenje to jest rezanje materijala, izbacivanje piljevine i trenje tela burgije o povrsinu rupe. Moment potreban za rezanje je konstantan tokom cele dubine, ali ove druge dve komponente rastu i to drasticno sa dubinom rupe. Uostalom svako ko je ikada izbusio rupu gde je odnos dubine i precnika veci od 3 zna da burgija ide sve teze i teze. Tako da me ne bi iznenadilo da potreban moment raste sa kvadratom dubine (ne znam tacan podatak).
@Lepojebitifin, postoji mogucnost da je sama burgija vec potrosena, ili da joj je neko ostrio vrh kako ne treba, pa je on za trunku uzi od tela i da zato imas problem sa izvlacenjem. Druga mogucnost je da burgija malkice "sevrda" kako idu vlakna u tako dubokoj rupi pa da zato glavi. Vecina augera ima tendenciju da to radi.
@elktrolog
Nista cudno. Hr je u EU. Nema carine, poreza... Mogu da kupe gde god hoce unutar EU, tako da i njihovi trgovci moraju da se tome prilagodjavaju. Otimaju se i oni naravno, al tesko da danas mozes da prodas nekome nesto za 300, ako on to moze da kupi za 150 + recimo 20-50 postarine. Samo je trebalo vreman da se ljudi nauce na internet kupovinu. Uostalom i kod nas imas slicnu varijantu sa Aliexpresom iako imamo i carinu i porez, tako da nekim robama ili cena pada ili jednostavno prestaje ponuda.