Renoviranje dječije sobe

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Napisao sam ti u nekoj od prethodnih poruka. Vertikale svakih 60cm, horizontale jedna gore jedna dole.
Ploce su siroke 1.2m, visoke 2.7 (postoje i krace ali su sve iste sirine) srafe se u tri vertikalna reda, plus gore i dole. Po pravilu staf dodje na svakiih 30cm.
Imas detaljne crteze na onim linkovima koje je neko poslao.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Evo ga počeli pomalo i radovi ovog vikenda a slika govori o tome.Prvo se trebao probiti zid od oko 50 cm šta nije bilo nimalo zanimljivo niti za mene i mog pomoćnika a niti za suprugu,evo od sinoć briše i usisava ali šta ću joj ja za to služe žene između ostaloga zar ne.:lol:

Image

Image

To je za ovaj vikend to a idući dolazi prozor na red na onom mjestu di su ona druga vrata.
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Lepo si ti ovo uradio. Cime si busio/rusio/stemovo?
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

E priča ide ovako nekako.Prvo sam zarezao sa brusilicom i pločom za beton sa jedne i druge strane.Nakon toga sam počeo ručno čekić i štemajzl i piči ali sam vidio da od toga nema ništa pa sam otišao po Makiticu (unajmio) i uz pomoć Makitice i mace od 10 kila i jednog pomoćnika ženinog brata udri.Pred nekih godinu dana sam isto probijao vrata za na balkon i proširivao za prozor (naime prozor je bio samo smo dodali vrata)onda sam to malom macom od 3 kile i jednom špicom onom velikom polugom i blokovi su se odvajali ko od šale ali ovo za ova vrata stari moj je sam im mater i onom ko je zidao to smo nabijali ko sivonje i Makita i jedva nekako.Ej a prašine evo sinoć jedna tura i danas od ranog jutra i tek sada sve vratili na svoje mjesto i počistili.Mislio sam zvati one majstore iz HILTI tima da mi dođu to izrezati,kao govore bez prašine ali sam na knap sa parama tako da smo udarali sami.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Po nekadasnjem JUSu i oni nista nebi bolje uradili samo bi im dao 50 evrica
PREOBRAZBA
Majstor početnik

Post by PREOBRAZBA »

prije če biti 150 euriča
Teorija brez prakse - ko voz brez akse!
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Evo ga i ovaj vikend radno kako sam i rekao izbijanje vrata i postavljanje prozora.
Image
Pa malo uštimavanja i zidanja,nije baš nešto ali posao obavljen.
Image
I pred kraj s vanjske strane.Image
Gaga
Majstor

Post by Gaga »

Vrlo si radan a uz to i precizan, svaka ti čast, čestitam kolega. Sjutra nabaci malter i gotovo sa prozorom.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ode Strkic u gradjevinske preduzimace .Extra
Last edited by radmit on 29 Mar 2009 12:05, edited 1 time in total.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A znaš da sam mislio dati nekome da mi to uradi ali sam se sjetio problema sa prijašnjim zidarima i naslušao se njihovih filozofija (čast izuzetcima) stoga rekoh sam sebi ako mogu oni pa zašto nebih mogao i ja,a i sigurno ćeš više pripaziti kad radiš sam sebi nego kad ti radi netko drugi i na kraju sam zadovoljan.Još da sam išao raditi odmah ujutro a ne u podne bilo bi sigurno sve gotovo i ožbukano izvana a danas pada kišurina ko iz kabla tako da je danas odmor,a i Bog je rekao da se sedmi dan u tjednu treba odmarati pa onda ko ga šiša ima dana.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

E, da si mi ovde pa da zajedno "zbrišemo" ovu moju lođu koju planiram da zastakljujem... :)
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A kako je misliš "zbrisati" poravnati do poda oliti srušiti i šta onda,na koji način misliš zatvoriti.A uostalom nisam preko svita eto mene za koju uru ako treba.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Å TRKIĆ wrote:A kako je misliš "zbrisati" poravnati do poda oliti srušiti i šta onda,na koji način misliš zatvoriti.A uostalom nisam preko svita eto mene za koju uru ako treba.
Ma u planu mi je zastakljuvanje lođe, pa mi muka kad samo pomislim na vašar... Lođa je klasična, ali u planu su i pločice, krečenje. Pršinčina od koje mi se diže i to malo kose na glavi :cool:
Hvala tebi na ponudi :), ima ove momaka koji su spremni "da potegnu".
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Ja mogu da ti pomognem kad budes spirao prasinu iz grla nije problem.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Pozdrav svima kako sam do sada obaviještavao o radovima na sobi za moje cure tako smo ovih dana priveli kraju obradu odnosno uređenje špaleta oko prozora i vrata.Majstor je koristio neki meni novi i nepoznati materijal odnosno neku Knauf-ovu gipsanu žbuku pod imenom ROTBAND i za ove radove je izvrsna bez nekog velikog smeća i blata uokolo kako to biva sa onim klasičnim načinom nabacivanja.Evo i nekoliko slikica da vidite kako je to ispalo,ja sam iskreno jako zadovoljan jer je ispalo stvarno super,i moje iskrene preporuke ako netko bude imao potrebe za ovakvim radovima i malim popravcima jer je materijal odličan.Evo i slike.

Image
Image
Image

Evo to je to za sada kad bude daljnjih radova javim se pa da me ili pokudite ili pohvalite jer mi je Vaš savijet uvijek dobro došao pogotovo od Vas mojuh kolega i prijatelja stolara.
Za sada toliko pozdrav od Å trkca.
Post Reply