Farbanje pištoljem

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

A recite mi dali ima da se kupi pištolj za farbanje zidova sa polikolorom ili tim bojama ili se može samo na pištolj ovaj normalni nazovimo ga tako staviti druga dizna mislim većeg promjera.Tražio sam malo kod mene po trgovinama i nisam naletio na ništa pa sam improvizirao jer sam farbao kuhinju i kupatilo sa vapnom i pofarbao sam sa malom špricom za voćnjak ona mala žuta od 10 litara i ispalo je sasvim ok (bar me žena tješi da je dobro mada je moglo i mal bolje).
Čovijek sniva a Bog realizira!
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

kriviekser wrote:DIN posudica je ona koju naše sestre, majke, tetke i ostale koriste kad prave kolače jel?

fala digger.
Ponovo se prijavljujem,malo sam pogresio,pozdrav za sve forumase.Å trkić jel treba nesto hobi ili profi.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Ma nije ništa niti hitno niti mi treba profi čisto da imam za sebe doma jer ipak mi je lakše na špricu (pištolj)nago na valjak.I čuj možda i nismo najbolje počeli ali svako ima svoje mišljenje i svoj stav ali ipak mislim bar za mene nema meni većeg zadovoljstva kad mogu nekom pomoći i kad je taj neko zadovoljan a iz svega toga se rodi neko prijateljstvo,zar nije to ipak nešto šta čovjeka podigne na neku višu razinu,s obzirom na cijeli ovaj svijet oko nas i sva ta trka za nečim a na kraju svi mi završimo isto (posipaju nas zemljom i poravnaju lopatom i to ti je život)zato ljudi družimo se pomažimo jedni drugima i savjetujmo jedni druge.;)
Last edited by Strkic on 25 Oct 2008 19:39, edited 1 time in total.
Čovijek sniva a Bog realizira!
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ponovo se prijavljujem,malo sam pogresio,pozdrav za sve forumase.Å trkić jel treba nesto hobi ili profi.
Eto meni moga Ćire. :)
Nadam se da će tvoje veliko prof. iskustvo biti od pomoći i nama amaterima.

Evo i jednog aforizma Volfganga Getea, pesnika (1749) koji će svima nama dobro doći:
Mudri upadaju u neznanje kada se prepiru sa neznalicom!
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Å trkicu ! Pozdravljam i slažem s tobom !metabo pozdravlja te Mileva.idem,žurim moram praviti neke poslastice-kolače.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Za želje i pozdrave sam otvorio novu temu u forumu Članovi da ne idem(o) off-topic.
kriviekser
Pred-majstorsko zvanje

Post by kriviekser »

Å TRKIĆ wrote:A recite mi dali ima da se kupi pištolj za farbanje zidova sa polikolorom ili tim bojama ili se može samo na pištolj ovaj normalni nazovimo ga tako staviti druga dizna mislim većeg promjera.Tražio sam malo kod mene po trgovinama i nisam naletio na ništa pa sam improvizirao jer sam farbao kuhinju i kupatilo sa vapnom i pofarbao sam sa malom špricom za voćnjak ona mala žuta od 10 litara i ispalo je sasvim ok (bar me žena tješi da je dobro mada je moglo i mal bolje).
mislim da ima na onom sajtu koji sam okacio...
digger
Majstor

Post by digger »

metabo wrote:Da, to je klasičan eksperiment za merenje viskoznosti. Mi smo u školi koristili menzuru, metalnu kuglicu i štopericu. Temperaturu vode smo merili termometrom. Meni nešto drugo nije jasno:
digger wrote:Sto je to vreme krace, viskoznost je veca.
Zar viskoznost ne pretstavlja meru otpora kretanju kroz neku tečnost? Å to je otpor veći, viskoznost je veća, a kretanje kroz tečnost je sporije. Ili grešim ... :rolleyes:
U pravu si, lepo covek napisao,

The faster the sphere falls, the lower the viscosity.

a ja pogresio.

Milos
rushinbrain
Majstor majstora

Post by rushinbrain »

Å TRKIĆ wrote:Ma nije ništa niti hitno niti mi treba profi čisto da imam za sebe doma jer ipak mi je lakše na špricu (pištolj)nago na valjak.I čuj možda i nismo najbolje počeli ali svako ima svoje mišljenje i svoj stav ali ipak mislim bar za mene nema meni većeg zadovoljstva kad mogu nekom pomoći i kad je taj neko zadovoljan a iz svega toga se rodi neko prijateljstvo,zar nije to ipak nešto šta čovjeka podigne na neku višu razinu,s obzirom na cijeli ovaj svijet oko nas i sva ta trka za nečim a na kraju svi mi završimo isto (posipaju nas zemljom i poravnaju lopatom i to ti je život)zato ljudi družimo se pomažimo jedni drugima i savjetujmo jedni druge.;)
svaka cast
greh je stavit saraf u drvo..al nekad su grijesi slatki kao zene :D:D:D
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

kriviekser wrote:a oće li i da se sagnu za te pare?

Mbole, seti se ove druge verzije, seti se, seti se...
Ne vredi, ne pali se lampica. Ako negde naletim javljam.

Sto se tice saginjanja :), ja sam mislio da je skuplji. Cene na netu za metalne iole poznatog proizvodjaca su po 50-tak i vise Dolara/Ajvara
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Pitanje za Salči ćiru
Vidim dosta se razumeš u boju i oko nje ( sigurno ti je to struka ) otkri mi onda dve male tajne
KOMPLETNO FARBANJE MEDIJAPANA (od a do š) priprema i završna obrada vidi ja se prilicno razumem radio sam ponešto ali uvek dobro dodje nesto više i bolje znanje

viewtopic.php?id=659

viewtopic.php?id=670&p=2
pogledaj slicice kako sam ja to radio

FARBANJE Å PER PLOČE (OD A DO Å )priprema i obrada

znaci od osnovne do pokrivne
hvala ako ti nije teško može na PP ili meil
Last edited by šarenko on 27 Oct 2008 15:06, edited 1 time in total.
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

znaci od osnovne do pokrivne
hvala ako ti nije teško može na PP ili meil
Mislim da ovakve stvari ne treba da idu na PP ili mail, ima dosta članova koje to interesuje da bude tačno, precizno i na jednom mestu. Referenca.
šarenko
Majstor

Post by šarenko »

Apsolutno si u pravu i bilo bi mi drago da nas poduci neko ko je u tom poslu ali zaista bez krajnjih misli malo sam se uplasio da nisam promasio mesto i temu pa da ne gusim pitanjima vec postavljenu temu .
Znaci ako je to ok Salci izvoli bilo bi mi drago da nas malo obucis naravno ako si voljan
Hvala metabu na komentaru
Nije znanje znanje znati, Već je znanje znanje dati
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Prvo sto radim kad dobijem obradjene fronte /obaranje ivica,kanalure itd/ zastićujem levu stranu-papirom i krep trakom,to radim kad je oplemenjeni -belo mdf ili duplo lakirane strane. sledi brušenje kantova p 180 ,a ravni povrsina p220.Nakon tog nanosim izolant za mdf:Na 100 gr izolanta ide 50 gr katalizatora-ucvrćivača,razredjujem od 10-30 % .ja koristim diznu 1,8. i pritisak 2,5 bara.Potrošnja je 50-80 gr /m2,pot-life 4 h.suši se oko 3 h i posle 3 h brusim p 240.sto je bitno za izolant da se nanosi samo jednom i u gore navedonoj kolicini,ako se nanosi vise puta i u vecoj kolicini od predvidjene dolazi do pucanja zavrsnog laka i dr.gresaka....
salchi-ciro
Samostalni majstor

Post by salchi-ciro »

Sledeće nanosim belu podlogu za medijapan,100 gr podloge 50gr katalizatora,razredjujem je sa 15-30% ,dizna 2.0 i pritisak 3 bara,porosnja bele podloge je od 100-200 gr/m2,suši se 6-8h a brusi se nakon12 h i to p320-400,obično nanosim, 2 x,pogotovo ako ide u 100% sjaja,pot-life 4h.nanosi se 2 sloja i to se mora postovati da ne bi doslo do pucanja.obično toniram podlogu u nijansi ako ću cu koristiti oranž,zute,crvene i poneke plave RAL-ove radi bolje pokrivne moci i utroska
Post Reply