Digitalna vaga

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

prosto je,ja trosim kantu temelja(osnovne)od 25 kg sa katalizatorom koji se mesa 40% i razredjivacem 15%...

kad kupim kantu -ona je originalno zapakovana ,tokom rada trosim boju i kataliziram na vagu.

u poslednje vreme mi se pojavljuje gubitak 1-2kg po kanti a to iskljucivo pripisujem tacnosti vage i tu se prica zavrsava.

onaj ko kaze da to nije bitno u celoj prici-meni jeste jer ja sa te 2 kg mogu jos da ofarbam neku povrsinu...

@art of wood

hvala za link

ta mi bas odgovara a i napravicu joj vrat :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

...
Last edited by Pezzo on 05 Sep 2017 11:50, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Pogledaj i ovde. Imaju prodavnici i u Beogradu u Vojislava Ilica
http://www.birotehna.com/home/elektrons ... e-vage.php
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

singer wrote:kad kupim kantu -ona je originalno zapakovana ,tokom rada trosim boju i kataliziram na vagu.

u poslednje vreme mi se pojavljuje gubitak 1-2kg po kanti a to iskljucivo pripisujem tacnosti vage i tu se prica zavrsava.
Ja mislim da si ti tu omanuo u racunici, jer je vrlo mala verovatnoca da u kanti fali 2 kila.
singer wrote:tokom rada trosim boju i kataliziram na vagu.
...i verovatno tu gresis jer razlika izmedju litra i kilograma moze biti da je i stotinak grama i puta 25 kila je 2,5 kila.
Jel imas ti sayerlakova uputstva za lakove (za hidroplus lakove imaju posebno izdanje) ? (to su izdanja od po stotinak stranica). Tamo su za sve tinte, lakove, katalizatore i diluente navedene i specificne tezine, pa ipak proveri kolike su za tvoje materijale. Ja obicno pogedam za one teze lakove, i kao sto sam vam ovde vec i napisao, ima ih kod kojih kilogram iznosi samo 650 ml, a i katalizatori nisu svi litar=kilo.

A za vagu ne znam koju bih ti preporucio, nisam dobro upucen u cena/kvalitet. Trebala bi da bude prohromska, s'obzirom da bi sluzila za hemikalije. Ima i neki proizvodjac iz Bijeljine "CAS", i verujem da su im jeftinije od uvoznih sa zapada, a verovatno i kvalitetnije od kineskih. Upisi u gugl 'tehnicka vaga" i potrazi do 30kg, da bi mogao i celu kantu da izmeris. One su dosta precizne, po podacima koje sam vidjao oko 0,01% greske. Da dajes neke silne pare za vagicu, mislim da se ne isplati.
Last edited by Pezzo on 05 Sep 2017 11:41, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Da gresi u proracunu, ne bi na pocetku sve bilo u redu, a onda da se "u poslednje vreme" pojavi greska.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Pezzo wrote:Ja mislim da si ti tu omanuo u racunici, jer je vrlo mala verovatnoca da u kanti fali 2 kila.

...i verovatno tu gresis jer razlika izmedju litra i kilograma moze biti da je i stotinak grama i puta 25 kila je 2,5 kila.
jebote sta ti jedes inace?

jel ti citas sta neko pise ili sta...
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa naravno da citam i napisao sam ti kako se radi (i to sam pisao zbog drugih ljudi na forumu koje interesuje sta i kako se radi), a kako ces ti da radis je samo tvoj problem.
Stavis kilo secera na vagu i vidis koliko gresi, to svaki trgovac zna, pa i oni na pijaci.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

http://www.drvo-art.com/www/boje_lakovi.php

da ne demagogisemo :D

vecina nacina mesanja i odnosa je u kg
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Dragane, u tim pdf sa tog sajta su dati pogresni podaci.

Pogledaj pdf za osnovni lak TU-223/13.
Specificna tezina mu je 1.511 a napisali su da se katalizira u istom odnosu i u litrima i u kilogramima. Katalizatoru garantovano nije specificna tezina 1,5 nego priblizno 1,0 pa da moze biti ista srazmera,
100 litara tog laka iznosi 150 kg !
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

ecoimpex bg od njih uzimam farbu .....Milan koji radi kod njih je extra cika (pohvalio bih ga ovim putem)maximalno , kada je to moguce , izlazi u susret .rekao sam sta zelim i sta radim on mi je savetovao to to i to i ja sam prezadovoljan objasnjavao mi je suvi deo ovo ono ( ne dopire do mene ) mene zanima finalni koji sam imao s cim da uporedim ICA ,RENER,GENNC...

tema nije losa uvek nesto naucis ali ne mozes bas sa svim da se bavis nesto prepustis i drugima ,mereci na digitalnu vagicu nisam imao problema .....ne kazem da tako treba ali za mene je prakticnije
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Najispravnije kataliziranje je tezinski , zapreminski(volumenski) je napravljeno da se to olaksa za one koji se ne bave profesionalno i bez digitalne vage jer je bogami dobra vaga poprilicno skupa.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Mera za tecnosti je litar, kako god okrenes :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Litar je mera za zapreminu, a ne za tecnost. Ako cemo mak na konac mera za zapreminu nije ni litar vec metar kubni (po SI sistemu, koji je zvanican, a litar je samo "tolerisana" jedinica, koja zvanicno vise nije u upotrebi).

Tecnost mozes da meris na n raznih nacina, od mase, gustine, tezine, zapremine, pa do elektroprovodnosti i tome slicno.
Kao sto i dasci mozes da meris zapreminu, tezinu, masu, tvrdocu...

Samo je pitanje sta hoces da meris, sta ti je zgodnije, i sta mozes tacnije da izmeris u konkretnoj situaciji.

Ko sto napisah, ne moze proracun da mu na pocetku bude tacan, pa onda da pocne da gresi nakon nekog vremena (znam da je blesav, al nije bas toliko :)).
To ce reci, da se nesto u sistemu merenja menja. A jedino sto moze da se menja je tacnost vage.
Sve i da se u medjuvremenu na vagi natalozilo 200 grama boje, elektronske vage se same anuliraju kada ih iskljucis/ukljucis, tako da ni to ne bi smelo da ima uticaja.
Zato covek i trazi vagu kako valja.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

mbole wrote:Litar je mera za zapreminu, a ne za tecnost. Ako cemo mak na konac ...
Nije mera nego jedinica. Ali, molim te, od sad kad narucujes pivo u kafani, izrazavaj se u m3 :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jok... pivo narucujem u komadima ko i svako drugi.
Ne secam se da sam cuo nekog u kafani da kaze "Dajte mi pola litra piva" :)

Kad ti pogresis, ja se nadovezem na tvoju gresku :)

"Mera za tecnosti je litar"
Post Reply