radenko wrote:mbole vidim da si gledao singerovu masinu jel lager lezi samo ivicom na gredi ili celom povrsinom ako lezi ivicom omasen ugao u busenju rupa za navoj excentra pa se mora prebrusiti greda prema uglu lagera a tu su u pitanju sekunde nisu stepeni imao sam isti slucaj kod mog drugara masina je mislim 2001 -2002 godiste pa moze da bude ista serija pozdrav.
Upravo tako, gazi ivicom lezaja umesto da lezi celom povrsinom. Koliko se secam lezajevi su napravili riseve na gredi. Pri tom je delovalo "odokativnom" metodom, da sama greda ustvari ne stoji lepo, odnosno da je ona izbrusena pod pogresnim uglom. Mada nije iskljuceno da ni lezajevi ni greda nisu na svom mestu.
Trebalo bi sve lepo premeriti, pa onda dati dijagnozu i proceniti kako je najbolje izvrsiti opravku. Mi smo tada bili u "veseloj" poseti, pa se nismo preterano udubljivali
mbole skinuti kolica sa grede i uglomerom odrediti ugao na lagerima zatim prekontrolisati gredu koliko ostupa i odneti na brusenje i ako se trgla(savila) na ispravljanje ali veoma oprezno zato sto je gusana i posle zavrsenog brusenja nastelovati visinu i pravac sa komparaterom po visini kolica za 0,1mm vislja od table za sada toliko ako zapne tu sam da pomognem .
Last edited by radenko on 22 Dec 2010 18:00, edited 1 time in total.
radenko wrote:mbole skinuti kolica sa grede i uglomerom odrediti ugao na lagerima zatim prekontrolisati gredu koliko ostupa i odneti na brusenje i ako se trgla(savila) na ispravljanje ali veoma oprezno zato sto je gusana i posle zavrsenog brusenja nastelovati visinu i pravac sa komparaterom po visini kolica za 0,1mm vislja od table za sada toliko ako zapne tu sam da pomognem .
dobro majstori kad da vas ocekujem?:hurra::hurra::hurra:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
singer wrote:nisi napisao da li si kupio novu ili polovnu masinu,jer ako kupis polovan mercedes neznaci da mora biti vrhunski dobar, jer sve zavisi ko i kako je radio na masini.
ljudi puno pogrese kad kupuju polovne masine jer tada treba obracati paznju na puno stvari da nebi kupili lose,a znajuci da te masine dolaze uglavnom iz zapadnih fabrika namestaja pa samim tim se postavlja kakvi su sve indijanci po njima skakali i vozali se.
Kupio sam polovnu mašinu, bila je stara 5 ili čak 6 godina ALI nikada nije radila. Stajala čovjeku u garaži, tako da bi se moglo reći da sam ju kupio novu.
singer wrote:dobro majstori kad da vas ocekujem?:hurra::hurra::hurra:
Do kraja ove godine smo rasprodati
Ma dogovoricemo se vec, samo onda da oderedimo dan za to, a ne da ko i uvek udarimo po aperitivu i mezetluku, i nista od posla
Prijatelj ima kombinirku Sicar. godište 1989 c30/17. Ima neko možda neke informacije o mašini? Tražio sam na internetu ali nisam nšao ništa o toj firmi. Kao da ne postoji više.
Sve što sam našao je novijeg datuma ni jedna mašina nije ista kao moja. Kontaktirao sam firmu MA.CO.2L SRL ako mi mogu ikako pomoči. Dodajem i link do pločice sa svim podacima koje znam.
Da, nasao sam je kod ovog Nemca iz Bolzana: http://www.pelletpressen.it/i/gebraucht ... inen.html# ali on je prodavac, eventualno ti moze dati kontakt sa vlasnikom, ako su ti neophodne neke informacije ili mozda ima i dokumentaciju uz masinu.