Kombinirke SICAR

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

Evo slika firunga za STOLART sto si trazio ako ti nesto nije jasno ti pitaj;
Image
Image
Image
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

radenko wrote:mbole vidim da si gledao singerovu masinu jel lager lezi samo ivicom na gredi ili celom povrsinom ako lezi ivicom omasen ugao u busenju rupa za navoj excentra pa se mora prebrusiti greda prema uglu lagera a tu su u pitanju sekunde nisu stepeni imao sam isti slucaj kod mog drugara masina je mislim 2001 -2002 godiste pa moze da bude ista serija pozdrav.
Upravo tako, gazi ivicom lezaja umesto da lezi celom povrsinom. Koliko se secam lezajevi su napravili riseve na gredi. Pri tom je delovalo "odokativnom" metodom, da sama greda ustvari ne stoji lepo, odnosno da je ona izbrusena pod pogresnim uglom. Mada nije iskljuceno da ni lezajevi ni greda nisu na svom mestu.
Trebalo bi sve lepo premeriti, pa onda dati dijagnozu i proceniti kako je najbolje izvrsiti opravku. Mi smo tada bili u "veseloj" poseti, pa se nismo preterano udubljivali :)
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

mbole skinuti kolica sa grede i uglomerom odrediti ugao na lagerima zatim prekontrolisati gredu koliko ostupa i odneti na brusenje i ako se trgla(savila) na ispravljanje ali veoma oprezno zato sto je gusana i posle zavrsenog brusenja nastelovati visinu i pravac sa komparaterom po visini kolica za 0,1mm vislja od table za sada toliko ako zapne tu sam da pomognem .
Last edited by radenko on 22 Dec 2010 18:00, edited 1 time in total.
smirglaj nikad dosta
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

radenko wrote:mbole skinuti kolica sa grede i uglomerom odrediti ugao na lagerima zatim prekontrolisati gredu koliko ostupa i odneti na brusenje i ako se trgla(savila) na ispravljanje ali veoma oprezno zato sto je gusana i posle zavrsenog brusenja nastelovati visinu i pravac sa komparaterom po visini kolica za 0,1mm vislja od table za sada toliko ako zapne tu sam da pomognem .
dobro majstori kad da vas ocekujem?:hurra::hurra::hurra:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

singer rekao sam sta treba prvo da odradis pa onda ja i mbole dolazimo da to nastelujemo da sljaka kako treba pozdrav:ongel::ongel::buga:
Last edited by radenko on 22 Dec 2010 18:28, edited 1 time in total.
smirglaj nikad dosta
Krajišnik
Precizni šegrt

Post by Krajišnik »

singer wrote:nisi napisao da li si kupio novu ili polovnu masinu,jer ako kupis polovan mercedes neznaci da mora biti vrhunski dobar, jer sve zavisi ko i kako je radio na masini.:)
ljudi puno pogrese kad kupuju polovne masine jer tada treba obracati paznju na puno stvari da nebi kupili lose,a znajuci da te masine dolaze uglavnom iz zapadnih fabrika namestaja pa samim tim se postavlja kakvi su sve indijanci po njima skakali i vozali se.:|
Kupio sam polovnu mašinu, bila je stara 5 ili čak 6 godina ALI nikada nije radila. Stajala čovjeku u garaži, tako da bi se moglo reći da sam ju kupio novu.

Ovo je slikano na putu u moju radionu.
Image
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Крајње једноставно и функционално , а јако .
Х В А Л А
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

singer wrote:dobro majstori kad da vas ocekujem?:hurra::hurra::hurra:
Do kraja ove godine smo rasprodati :)
Ma dogovoricemo se vec, samo onda da oderedimo dan za to, a ne da ko i uvek udarimo po aperitivu i mezetluku, i nista od posla :)
ninja
Majstor stolar

Post by ninja »

na šta treba paziti kada se kupuje rabljena kombinirka odnosno šta treba gledati/provjeriti?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

na sve, najbolje je pustiti u rad pa isprobati sve operacije :prsgore:

isto kao kad kupujes polovna kola ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
kunte
Dodavač alata

Post by kunte »

Prijatelj ima kombinirku Sicar. godište 1989 c30/17. Ima neko možda neke informacije o mašini? Tražio sam na internetu ali nisam nšao ništa o toj firmi. Kao da ne postoji više.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Sicar grupa je ugasena pre 4-5 gpdina.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

ima sicar c300, c300i, sa 5 i 7 operacija (7L= 7 lavorazioni), a ista je kao sicar furore http://www.macoduelle.com/cms/docs/arch ... anuale.pdf
a c30 je minimax.
kunte
Dodavač alata

Post by kunte »

Sve što sam našao je novijeg datuma ni jedna mašina nije ista kao moja. Kontaktirao sam firmu MA.CO.2L SRL ako mi mogu ikako pomoči. Dodajem i link do pločice sa svim podacima koje znam.
Image
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Da, nasao sam je kod ovog Nemca iz Bolzana: http://www.pelletpressen.it/i/gebraucht ... inen.html# ali on je prodavac, eventualno ti moze dati kontakt sa vlasnikom, ako su ti neophodne neke informacije ili mozda ima i dokumentaciju uz masinu.

Uglavnom je niko ne spominje, mora da je bila neka mala serija.
A evo ovde spiska svih sicar masina i nema tog modela: https://wtp.hoechsmann.com/lexikon/search/?q=sicar
Post Reply