Google wrote:Najbolji je onaj alat sa koji pruža najbolji odnos utrošenog vremena prema zarađenim parama u jedinici vremena. Za amatere kao što sam ja to je definitivno Einhell, Skill, Woby... ono što uvek savetujem ljudima iz svoje branše je - kupi najjeftiniji alat koji ti obavlja posao, a sa tim alatom posle zaradi za skuplji. Glupo je ulagati ogromne pare u profi alat koji će da stoji na polici, kao što je glupo gubiti vreme sa neefikasnim/lako kvarljivim alatom ako već živite od toga.
A ovo ej jasno samo po sebi, ne znam što sam uopšte kuckao. Al gre'ota je da se baci....

Amater po definiciji ne zaradjuje pare. Ako zaradjuje pare, onda nije amater nego je profesionalac. Kolicina para koju zaradjuje nije bitna, kao ni udeo u ukupnim parama koje neko zaradjuje (ja mogu da zaradjujem 70% od kuckanja po racunaru, 20% od popravke ves masina, i 10% od krecenja po kucama, i u sva tri slucaja se time bavim profesionalno).
Amater je covek koji pokusava da ustedi neke pare (sto nije isto kao zaradjivati), time sto ce neki posao obaviti sam umesto da angazuje profesionalca.
Potpuno se slazem da amater u 99% slucaja nema potrebu za bilo cim boljim od najjeftinijeg alata. U krajnjoj liniji on time cime se bavi, samo pokusava da smanji svoje troskove, pa je nerealno praviti druge.
Kategorija koju cesto mesamo sa amaterima su hobisti. Kod njih je situacija sasvim drugacija, i njima nikada ne bi preporucio bilo sta od jeftinog (citaj loseg) alata. Hobi je nesto cime se covek bavi konstantno, u nekom dugackom periodu. On treba da predstavlja zadovoljstvo, a ne gnjavazu sa neostrim burgijama, rasklimanim futerima... Njima cu uvek preporuciti najskuplje sto mogu sebi da priuste. Ne zaboravite, kod zadovoljstva je pitanje isplativosti potpuno nebitno. Zadovoljstvo je uvek trosak.
Profesionalci funkcionisu po sasvim drugim principima, i to koji ce alat koristiti strasno zavisi od njihove konkretne organizacije posla, ciljnog trzista, konkretnog proizvoda... Tu je u igri cista ekonomija, i mora se resavati od slucaja do slucaja.