Poogrebni sanduci

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Sto se tice masina ako imas prostor bolje je svaka da bude zasebna,
a sto se tice sanduka pa ako bas nigde ne mozes da nadjes onda ga kupi :D
probaj idu u neku radnju gde se prodaje ta oprema i gledaj, valjda je dozvoljeno da se gleda , koliko se krecu sad cene sanduka iz pogrebne opreme neki najjeftiniji el su tu oko 100 evra ili ??

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Sto kaze NEX samo trziste u zemlji Srbiji nema sta nemoze da se proizvede samo prodaja al ako kreces u "sanduke"gruvaj nista nesme da te zaustavi.Masine obavezno pojedinacne nikako neka hobi kombinirka jer kad krene posao pocinje da boli glava od malih koje kakvih problemcica koje prave hobi masine.Samo kvalitetom mozes dobiti trziste i nista drugo,to ti kazem iz licnog iskustva normalno i cenom ali kvalitetom jedino mozes potisnuti konkurenciju koje ima u svim oblastima.Za lakiranje ti treba posebna prostorija i dobri uslovi ali to mozes resiti jednostavno uz dobrog bravara,malo,cevi,ciklon ali u PROIZVODNJI STALNO NESTO TREBA I NEOPHODNO JE.Pozdrav
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Evo jedne ideje za komoru za lakiranje.
Slike dosta govore i za one koji ne znaju engleski
http://www.secondchancegarage.com/public/720.cfm
nebojsa
Šegrt

Post by nebojsa »

diht-abriht 400 mm od livanog gvozdja 4 noza dva motora ( motor i reduktor Za diht) na oko ne iygleda lose. vrijedi li 1700 eura
nebojsa
Šegrt

Post by nebojsa »

i rezervni nozevi, zaboravio sam
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Uslikaj ga postavi sliku pa da vidimo kako izgleda.
Čovijek sniva a Bog realizira!
nebojsa
Šegrt

Post by nebojsa »

bem li ga, danas sam ga gledo, al je 50 km od mene i ne uslika ga. probao ga covjek odmah, posto je kod njega u radionici, nisam primijetio da vibrira ili nesto tako. kaze hoce da kupi razdvojeno posto radi daske za ogradu pa da mogu dvoje da rade istovremeno.
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

Možda je skupo, a možda i nije :lol: ...koliko dugo je radila mašina u tvom prisustvu? Trebaš je pustiti u pogon, pa probati raditi na njoj, i videti da li se motori greju, da li se kućišta ležajeva greju, da li se javljaju vibracije i buka posle par minuta rada na njoj...a to što on (prodavac) želi da kupi razdvojene mašine :) ti govori u prilog da to i ti treba da uradiš ;) , pošto želiš profesionalno da se baviš obradom drveta :cool: . A i širina od 400 mm nije za bacanje, mada, što šira, to bolja :rolleyes: ...možda je to neka mašina novijeg datuma, a :D ? Ja je ne bih uzeo, ne znam, nemoj da se ljutiš :mad: , možda posle potrage koju nastavljaš, naletiš na neku mnogo bolju mašinu...ili mu obori cenu na 1.000 €, pa posle gledaj šta si kupio :( ...
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Pa ako si gledao one Austrijske Holzman strojeve nisu tako skupi a šta je dobro "novi su" vidi malo nemoj se zaletiti a i ako imaš nekoga ko se malo više kuži u te stvari nek ide s tobom da pogleda.
Čovijek sniva a Bog realizira!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Posebno diht, posebno abrihter 500-600mm sve ispod 1800e ako vredi je super ali u dobrom stanju normalno livena masina bez toga nema posla.
Arax
Majstor početnik

Post by Arax »

Ko sto rece mbole, kupi jedan sanduk, pozovi prijatelja, ili majstora da analizirajte na kom principu radjeno, pa pokusajte da ga rasklopite, kakvi su spojevi. da li se lepi, kuca, srafi, koji su uglovi. debljina dasaka, kakva je konstrukcija, kada jednom vidis i shvatis princip, nijedan sanduk ti nece biti tezak da napravis.
Meni covek objasnjava kako da napravim kosnicu, neke fijoke, nesto ramovi, ovako onako, nista ga nisam shvatio, kada mi je doneo jednu kosnicu, i ja pogledao kako je uradjena i sta sve, posle je bilo lako da napravim.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
negromont
Dodavač alata

Post by negromont »

Imam ponudu za izvoz veceg broja sanduka koji su namijenjeni kremiranju.
Ukoliko neko zna gdje da ih nabavim neka se javi
borob
Precizni šegrt

Post by borob »

Sanduci za kremiranje!?? Kako to izgleda covece!? Mozda se napravi samo daj sliku ili crtez!
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

negromont wrote:Imam ponudu za izvoz veceg broja sanduka koji su namijenjeni kremiranju.
Ukoliko neko zna gdje da ih nabavim neka se javi
"iz odakle si" - pa da raspisemo tender na ovom forumu jer vidim da ima zainteresovanih a tu sam i ja (radimo bre sve za pare)
NEX
Majstor

Post by NEX »

Uskoro tender!
Post Reply