Lepa reklama! Koliko su je platili ? :skratta::skratta::skratta:maricaiivica wrote:I mi konja za trku imamo...
"Proizvodnja drvne industrije Srbije u 2018. je porasla u odnosu na prethodnu godinu, ostvaren je izvoz vredan 587 miliona dolara, a višegodišnja stopa rasta izvoza nameštaja, u prošloj godini je bila dvocifrena – 12%, dok je ostvareni suficit 253 miliona dolara, istaknuto je na konferenciji za novinare održanoj u Privrednoj komori Srbije. Predstavnici struke, komore i ministarstva podvukli su važnost značaja industrije nameštaja za ukupan privredni ambijent u zemlji, posebno ističući rezultate Forma Ideale, čiji je izvoz učestvovao sa 21% u ukupnom izvozu industrije nameštaja Srbije.
"Rekordni poslovni rezultati kompanije u prošloj godini doprineli su plasmanu nameštaja Forma Ideale na 44 tržišta na 4 kontinenta", istakao je direktor marketinga kompanije Forma Ideale Aleksandar Ružesković, dodavši da se 4 od 5 proizvedenih komada nameštaja izveze, čime se na najbolji način potvrđuje uspešan polsovni obrazac kompanije koja trasira put čitave indutrije nameštaja."
Preuzeto sa:
https://www.formaideale.rs/o-nama/detal ... namestaja/
Zapocinjanje posla
- maricaiivica
- Moderator
јдеја за такво нешто на Зл је добра и мислим да би за неколико год та фирма постала веома успешна. Знам неколико мајстора који долазе из Пожеге, Ужица чак и из Бг и монтирају на Зл. Исам сам нешто тако хтео да почнем али... Направиш свот анализу и кренеш ако видиш да може. Оно што раде Дарекс, Агација, Дипо...(сечење на меру и кантовање), верујем да би на Зл сасвим добро радило уколико има кратак рок израде, наравно да је и квалитет пожељан.
Zlatibor trazi po meri, apartmani mali i treba da se iskoristi prostor ima ih mnogo koji rade iz Ue i okoline za Zltb, secenje po meri samo avans, das na ler napravi dug i ode kod drugog, pricali mi ljudi iz branše, a ti ulozio 50 k eura... Mozda franšiza fabrika, tipa daj masine ja sirovinu ljude, dogovorimo uslove i idemo... Meni je taj momenat mozda kul, pozovu ze odra na obuku 3 meseca i krenes da pravis fabriku za njih ovde... Recimo firma TEGU drvene magnet igracke pored Honduras mahagonija vidim rade bukvu, pitati ljude da se ovde oformi deo firme, plata 2-3 k eur kao gazda i ne boli te glava oko plasmana, naplate... Radis svoj inzenjerski posao i zivos kao da su 80te... Sreća, radost 

- maricaiivica
- Moderator
Onda ovako, sta preporucujete u ovih oblasti kao biznis koji je u usponu, da se razvija, da je zdrava konkurencija bez dampinga ... ulog cca 100-150 u nekom 2,3 god periodu... Moja zamisao je da firma svojim proizvodima moze na ino trziste kroz 3-5god rada, da li uopšte proizvoditi ili trgovati u ovo vreme, nisam pametan... Misljenje, please?
- maricaiivica
- Moderator
Ja mislim da cega god da se dohvatis, ako to radis krajnje ozbiljno i ako si potpuno predan poslu, u svemu ima mesta.
Dal ces da pravis tiplove, krevete, viseslojno parket ili laminirane grede, samo budi ozbiljan u tome.
Razne vrste folija su u ozbiljnoj ekspanziji, u kojekakvim aplikacijama, svidjalo se to nama ili ne
Dal ces da pravis tiplove, krevete, viseslojno parket ili laminirane grede, samo budi ozbiljan u tome.
Razne vrste folija su u ozbiljnoj ekspanziji, u kojekakvim aplikacijama, svidjalo se to nama ili ne