Stepeniste, gazista
A te formule u knjizi su beskorisne dok staticar ne uradi proracun.... Tek posle toga se pocinje sa racunanjem
Uz obavezno koriscenje gradjevinskih normi
Uz obavezno koriscenje gradjevinskih normi
Last edited by daleko on 12 Jun 2017 20:26, edited 1 time in total.
- art of wood
- Vrhunski majstor
Ovde imaš tri ispita na građevinskom fakultetu : beton I, II i III, a obrađeni su samo osnovni tipovi sa kalkulacijama...Sreća i građevinu sam studirao samo iz prve rukeart of wood wrote:za betone postoji poseban predmet u srednjoj gradjevinskoj pa vidi koliko se razlikuje od lopate ,marke betona granulacija vrsta armture vrsta cementa, aditivi ......to sve nema mnogo veze sa livenjem betona u kucnim uslovima treba se samo pridrzavati onoga sto pise na dzaku cementa
ili posao prepustiti nekom ko je za to placen ali i to kod nas ne mora da znaci da je sve kako treba :smejanje:

Inzinjer, da sam znao gde cu zavrsiti ne bi trosio vreme, trecinu ispita sam morao ovde ponovo da dam.
Sa druge strane posto se bavim i stanovima sve sto je ostalo u glavi pomaze da me majstori ne zezaju... (a oni obozavaju zezati, narocito nasi)
Sa druge strane posto se bavim i stanovima sve sto je ostalo u glavi pomaze da me majstori ne zezaju... (a oni obozavaju zezati, narocito nasi)
Last edited by daleko on 12 Jun 2017 22:26, edited 1 time in total.
Pozdrav svima
Gazista su poljepljena sada su na redu čepovi
Brat mi je u stolariji napravio vepove od fi 15mm ali kod mene su rupe odpola do jedan mm šire, pa čepovi idu lagano u rupu, tu i tamo ide koji teze ali to sve plese. Mislio sam finu prasinu i malo grublju pomijesati sa bihelim ljepilom i pustiti da se osusi i odrezati visak. Da li je to ispravno ili ima netko da me bolje savjetuje?
Gazista su poljepljena sada su na redu čepovi
Brat mi je u stolariji napravio vepove od fi 15mm ali kod mene su rupe odpola do jedan mm šire, pa čepovi idu lagano u rupu, tu i tamo ide koji teze ali to sve plese. Mislio sam finu prasinu i malo grublju pomijesati sa bihelim ljepilom i pustiti da se osusi i odrezati visak. Da li je to ispravno ili ima netko da me bolje savjetuje?
- maricaiivica
- Moderator
- art of wood
- Vrhunski majstor
zaseci cep stavi kajlu u njega ,moras biti pazljiv da ne pukne ,odnosno precizan po pitanju duzine i debljine kajle
to je resenje da ne pravis nove cepove i nebudzis s lepkovima koji kad tad popuste
to je resenje da ne pravis nove cepove i nebudzis s lepkovima koji kad tad popuste
Last edited by art of wood on 20 Aug 2017 22:06, edited 1 time in total.