Otvaranje stolarske radionice

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
žutokljunac
Zarezivač olovaka

Post by žutokljunac »

ninja wrote:@žutokljunac
kako ti misliš uzimati mjere, crtati, montirati i sve ostalo ako nemaš iskustva sa ničime. Stolarija nije jedostavna kako se čini, samo uzeti mjeru, spojiti 4 daske i gotovo. treba znati koje su granice iverala, šta se može. šta ne, kako se nešto može izvesti, milijon vrsta okova i sve ostalo.
Zato i uzimam iskusnog majstora koji će to sve znati, i od koga ću učiti. Pa kada prvo to savladam, onda idemo dalje. Ne kažem da će biti lako, ali od nečega se mora početi.
Last edited by žutokljunac on 18 Mar 2015 18:07, edited 1 time in total.
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

žutokljunac
Zato i uzimam iskusnog majstora koji će to sve znati, i od koga ću učiti. Pa kada prvo to savladam, onda idemo dalje. Ne kažem da će biti lako, ali od nečega se mora početi.
To care,samo napred.čuj samo ono što ti treba i iskoristi ono što si čuo. :):pljesk:
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Ukoliko se imalo razumiješ u konstrukcije, u tehniku, vrlo lako možeš savladati izradu i montažu namještaja.
Ja sam mojim prijateljima pokazivao kako će nešto nacrtati, izraditi a da bude čvrsto i funkcionalno, nije problem naučiti, samo treba imati volje.
Vidim da kod tebe volja postoji, pokušaj malo prenijeti u praksu,, uzmi neki komad namještaja, skiciraj, daj da ti ispile materijal, okantuju, izbuši, spoji, smontiraj, pa potom proračunaj koliko ti je vremena trebalo, te za koliko novca možeš to prodati, a koliko to košta negdje u radnji, pa da vidiš gdje si.
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

kolega te dobro savetuje.

tesko da mozes samo tako uci u taj svet na VELIKA vrata bez znanja i prakse.:ongel:

kreni od manjih stvari pa ces se polako opremati i znanjem i alatom a onda ce doci polako sve na svoje.

ne grizi mnogo da ti se ne razbije o glavu.:prsgore:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply