Zato i uzimam iskusnog majstora koji će to sve znati, i od koga ću učiti. Pa kada prvo to savladam, onda idemo dalje. Ne kažem da će biti lako, ali od nečega se mora početi.ninja wrote:@žutokljunac
kako ti misliš uzimati mjere, crtati, montirati i sve ostalo ako nemaš iskustva sa ničime. Stolarija nije jedostavna kako se čini, samo uzeti mjeru, spojiti 4 daske i gotovo. treba znati koje su granice iverala, šta se može. šta ne, kako se nešto može izvesti, milijon vrsta okova i sve ostalo.
Otvaranje stolarske radionice
- žutokljunac
- Zarezivač olovaka
Last edited by žutokljunac on 18 Mar 2015 18:07, edited 1 time in total.
Ukoliko se imalo razumiješ u konstrukcije, u tehniku, vrlo lako možeš savladati izradu i montažu namještaja.
Ja sam mojim prijateljima pokazivao kako će nešto nacrtati, izraditi a da bude čvrsto i funkcionalno, nije problem naučiti, samo treba imati volje.
Vidim da kod tebe volja postoji, pokušaj malo prenijeti u praksu,, uzmi neki komad namještaja, skiciraj, daj da ti ispile materijal, okantuju, izbuši, spoji, smontiraj, pa potom proračunaj koliko ti je vremena trebalo, te za koliko novca možeš to prodati, a koliko to košta negdje u radnji, pa da vidiš gdje si.
Ja sam mojim prijateljima pokazivao kako će nešto nacrtati, izraditi a da bude čvrsto i funkcionalno, nije problem naučiti, samo treba imati volje.
Vidim da kod tebe volja postoji, pokušaj malo prenijeti u praksu,, uzmi neki komad namještaja, skiciraj, daj da ti ispile materijal, okantuju, izbuši, spoji, smontiraj, pa potom proračunaj koliko ti je vremena trebalo, te za koliko novca možeš to prodati, a koliko to košta negdje u radnji, pa da vidiš gdje si.
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
kolega te dobro savetuje.
tesko da mozes samo tako uci u taj svet na VELIKA vrata bez znanja i prakse.:ongel:
kreni od manjih stvari pa ces se polako opremati i znanjem i alatom a onda ce doci polako sve na svoje.
ne grizi mnogo da ti se ne razbije o glavu.:prsgore:
tesko da mozes samo tako uci u taj svet na VELIKA vrata bez znanja i prakse.:ongel:
kreni od manjih stvari pa ces se polako opremati i znanjem i alatom a onda ce doci polako sve na svoje.
ne grizi mnogo da ti se ne razbije o glavu.:prsgore:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!