žičano jezgro
- ShmizlaBre
- Zarezivač olovaka
Е, овако сам заменила опругу. Јесте мало већа пошто је из неког мадраца, али није била много јака, тако да се сабила и уклопила у ове мање, за душек од 17цм.

Last edited by mbole on 08 Aug 2013 08:45, edited 1 time in total.
*** мајсторица за све и свашта, што очима види рукама уради ***
- ShmizlaBre
- Zarezivač olovaka
Пааа, ето мало...имам разних коментара, волим и да се нашалим и понекад озбиљно...Сама сам направила аватар :stolt:Pezzo wrote:Vido sam ti taj avatar u politickim komentarima jos na nekom sajtuBas je upadljiv.
Хеееј, аванзовала сам, сада сам Зарезивач оловака :happy:
Last edited by ShmizlaBre on 08 Aug 2013 00:49, edited 1 time in total.
- ShmizlaBre
- Zarezivač olovaka
Како сад веће, таман сам их смањила на 100кб? Ено је већа слика, само мора да се кликне на линк.
јли постоји још неки начин да слика буде већа?
јли постоји још неки начин да слика буде већа?
Last edited by ShmizlaBre on 08 Aug 2013 00:48, edited 1 time in total.
Link koji si ubacila u poruku je link na thumbnail, odnosno link na "slicicu" napravljenu od slike koju si uploadovala.
Nakon sto uradis upload, jednostavno iskopiraj CEO link koji se pojavi, i uradi paste u poruku. NISTA vise. Ne klikci dodatno na IMG dugme. Ne uzimaj samo deo linka.
Tako se u samoj poruci dobije mala slikica, a klikom na nju se dobija veca.
Ispravljeno.
Sto se tice velicine slika, za vecinu je optimalno 1024X768 (retko ko danas ima rezoluciju ekrana ispod 1280X1024), a obicno takva moze taman da se zguzva na ispod 100KB.
Nakon sto uradis upload, jednostavno iskopiraj CEO link koji se pojavi, i uradi paste u poruku. NISTA vise. Ne klikci dodatno na IMG dugme. Ne uzimaj samo deo linka.
Tako se u samoj poruci dobije mala slikica, a klikom na nju se dobija veca.
Ispravljeno.
Sto se tice velicine slika, za vecinu je optimalno 1024X768 (retko ko danas ima rezoluciju ekrana ispod 1280X1024), a obicno takva moze taman da se zguzva na ispod 100KB.
Nisam bas nesto odusevljen,moze da prodje ali...ShmizlaBre wrote:Е, овако сам заменила опругу. Јесте мало већа пошто је из неког мадраца, али није била много јака, тако да се сабила и уклопила у ове мање, за душек од 17цм.
[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/7095_promenjena_opruga.jpg[/url]
Svaka batina ima dva kraja
- ShmizlaBre
- Zarezivač olovaka
Imam neki stari kauc posto me je naravno zao da bacim a i volim da popravljam, trebalo bi da mu zamenim zicano jezgro, jer je puklo i probilo mebl i sundjer. Procitao sam prethodne postove. Ali imam par pitanja, pa ako neko moze da mi odgovori i pomogne...
Posto sam otvorio i skinuo z jezgro i u pokusaju da izmerim pre nego sto kupim novo. Velicina je 188x58 ali posto je bas unisteno problem je izmeriti visinu jezgra jer je razlicita i jezgro je talasasosto na povrsini, na nekim delovima vise(u delu gde se spaja sa naslonom) a u nekim nize (na sredini, gde se sedelo). Jezgro na samoj ivici 10.5cm a prema unutra(u delu gde se spaja sa naslonom) tj. na suprotnoj strani je 14cm. Moje pitanje koje bi visine trebalo da uzmem z jezgro?
Da li se zicana jezgra prodaju sa flahnom ili to zavisi od slucaja do slucaja tj proizvodjaca,prodavca?

Ram, Konstrukcija na kojoj lezi lesonit i z jezgro se malo vise klima, i kucano je ekserima (sto mislim da nije dobro ekser i drvo ne idu zajedno) kako to resiti? Sta je najbolje, da li treba lepiti, zasrafiti?

da li moze da se ne skida stari sindjer, nego na stari sundjer da prisijem novi sindjer?ili za filc?jer ne zelim da kupujem novi mebl.I koliko bi sundjer u tom slucaju trebao da bude debeo i koje gustine?

ili da kupim z jezgro koje je manje visine tipa 10.5, sundjer deblji 3cm..
Hvala unapred na pomoci!
Posto sam otvorio i skinuo z jezgro i u pokusaju da izmerim pre nego sto kupim novo. Velicina je 188x58 ali posto je bas unisteno problem je izmeriti visinu jezgra jer je razlicita i jezgro je talasasosto na povrsini, na nekim delovima vise(u delu gde se spaja sa naslonom) a u nekim nize (na sredini, gde se sedelo). Jezgro na samoj ivici 10.5cm a prema unutra(u delu gde se spaja sa naslonom) tj. na suprotnoj strani je 14cm. Moje pitanje koje bi visine trebalo da uzmem z jezgro?
Da li se zicana jezgra prodaju sa flahnom ili to zavisi od slucaja do slucaja tj proizvodjaca,prodavca?

Ram, Konstrukcija na kojoj lezi lesonit i z jezgro se malo vise klima, i kucano je ekserima (sto mislim da nije dobro ekser i drvo ne idu zajedno) kako to resiti? Sta je najbolje, da li treba lepiti, zasrafiti?

da li moze da se ne skida stari sindjer, nego na stari sundjer da prisijem novi sindjer?ili za filc?jer ne zelim da kupujem novi mebl.I koliko bi sundjer u tom slucaju trebao da bude debeo i koje gustine?

ili da kupim z jezgro koje je manje visine tipa 10.5, sundjer deblji 3cm..
Hvala unapred na pomoci!
Last edited by penevl on 24 Jun 2014 16:42, edited 1 time in total.