potrebna ploca od drveta za trpezariski sto?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
penevl
Precizni šegrt

Post by penevl »

dragisa dragisa wrote:"Моја" плоча је пример како не треба да се ради.

maricaiivica је написао шта не ваља, плус даске од којих је рађено нису биле суве.

Не могу да се сетим колико је коштало, али није било мало.

Без лакирања.
Eto koliko znam o kvalitu:(znaci ne rade dobro..a bas sam se nadao da su dobri..i mi govori da mogu da platim puno a dobijem lošu ploču. Cuo sam pojedinom drvetu treba i do 7 god da se susi. A znaci uvaljuju sirove. Ispada da mi sigurnija varijanta radna ploča ili medijapan i zakantiram abs trakom. Da li neko zna koliko kosta u beogradu da se sirovi medijapan zaštiti i lakira za radnu ploču?
Last edited by penevl on 12 Jun 2013 07:56, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

penevl wrote:Da li neko zna koliko kosta u beogradu da se sirovi medijapan zaštiti i lakira za radnu ploču?
30 e/m2 pa na vise
penevl
Precizni šegrt

Post by penevl »

maricaiivica wrote:
penevl wrote:Da li neko zna koliko kosta u beogradu da se sirovi medijapan zaštiti i lakira za radnu ploču?
30 e/m2 pa na vise
zastita i lak 30e?a gde?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Podloga i PU boja u mat-u, Beograd - Zeleznik
"30 e/m2 pa na vise" na Balkanu u svojim glavama ucrtavamo kao 30 eura a cena zavisi od vise faktora:
od kolicine (tebi ce sigurno naplatiti malo vise zato sto mu donosis manje od m2)
od boje (neki pigmenti su skuplji, npr crvena)
od pripreme (nije isto da li je samo ploca ili po njoj ima kanelura i duboreza)
...
P.S. ima na ovom forumu odlicnih farbara, mozda je to jednostavnije, da ti neko odradi i posalje
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

... i ne kostaju svi lakovi isto cak i ako se ne radi o pigmentu (pogodi... kvalitetniji su skuplji :))
Ne zaboravi da mora da se prelakira i donja strana iako se ne vidi, posto ce ako lakiras samo gurnju, drvo razlicito upijati i otpustati vlagu sa jedne i druge strane, pa ce se ploca kriviti.
Naravno majstori koji rade kvalitetnije vise kostaju...
penevl
Precizni šegrt

Post by penevl »

Ja bih ili bela ili prirodna boja drveta..a gde su te radionice u bg koje farbaju?naravno sto je kvalitetnije to je trajnije:)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Valjda ce ti se javiti neko ko je zainteresovan za posao.

Ako farbas u belo, potpuno je neispaltivo da radis od masiva (daske). Dobro ofarban MDF 25mm bi jako dobro odradio posao, a kostao bi sigurno bar 2 puta manje od varijante u drvetu (koje se uopste ne vidi ispod bele farbe).

Ako hoces lakirano drvo, to je zaista trajnije, i izgledace daleko bolje. Samo kao i vrhunski skockana zenska: kosta, i to kosta da boli :)
Post Reply