Paaa.... ne moze bas malo, mada pitanje je sta je "malo"

Izvod za donji razvod mora da bude bar 10-tak cm ispod nivoa radne ploce. Ne secam se tacno standarda, ali cini mi se da je nesto tipa 60cm od nivoa poda (nek me idpravi neko ako zna tacan standard). Posto jos nema plocica, pretpostavljam da ti nije problem da se to preradi.
Ako vec preradjujes povedi racuna i o odvodu, posto je generalno on mnogo problematicniji od dovoda (odvod mora da ima pad, a dovod, ako zanemarimo estetiku, mozes da vodis kako god hoces, i preko plafona

).
Donji dovod izgleda potpuno isto kao gornji, sto se tice dela koji je u zidu. Samo sto umesto da slavinu kacis direktno na cevi, na cevi kacis po jedan "EH" ventil (tako ih zovu majstori, ne znam tehnici ispravan naziv, u sustini ventil koji ima izlaz pod 90 stepeni), a na njih fleksibilna creva, a creva posle vezujes na cesmu.
Lepljenje plocica uopste nije tako komplikovan posao kao sto ga predstavljaju. 80% danasnjih keramicara su do pre 15 godina bili administrativni radnici

Plocice koje sam prvi put u zivotu postavljao, pre 30 godina, sa minimumom alata (vidija igla, armiracka kljesta i rebrasta spahla), i znanjem procitanim iz SAM-a, i dan danas stoje i nista im ne fali.
Ako je zid iole pristojno omalterisan, ne bi smelo da bude problema. Skini sve "kvrzice" koje eventualno vire van povrsine zida, posto one umeju debelo da smetaju. Pre postavljanja, potopi plocice u kantu sa vodom na barem 15-tak minuta. Postuj uputstva proizvodjaca lepka. Nanesi lepak na zid rebrastom lopaticom, izvadi plocicu iz kanta i ocedi je, utisni plocicu i poravnaj sa susednim. Ako hoces fugne, ubacuj krstice (ima ih u svakoj SSM radnji).
Sto je ravniji zid, treba ti rebrasta lopatica sa manjim zupcima. Recimo da su zupci od 5mm sasvim OK, za neki prosecno omalterisan zid.
Od ostalog alata treba ti nesto za rezanje plocica, gumeni cekic, krunasta vidija burgija za dozne, malo duza libela, i moja topla preporuka: vidija turpija. Sve ovo postoji u SSM jeftinoj varijanti.
Eh da... ne zaboravi da trofazni prikljucak za sporet, i eventualni za masinu za pranje sudova izvedes ispod nivoa radne ploce.
Kad vec pricamo o struji, koliko god stekera da napravis iznad radne povrsine, bice malo

Daklem, ne stipsari nego stavi sto je moguce vise (po mom iskustvu 5 komada je minimum za iole udoban rad domacice).
Takodje, moja topla preporuka je da plocice polozis od poda do plafona. Cena zidnih plocica uopste nije tako strasna (naravno ako ne ides na ekstra lux varijante), a u kuhinji uvek ima vlage, pa sta god i kako god da napravis. Nadanje, sve je jednostavnije kada ti je zid ravna povrsina, nego kada imas jedan ili dva "stepenika", pa makar bili i po 10mm.. Lepljenje plocica "odnekle" i "donekle" je sirotinjska varijanta, a one nikad nisu bile dobar posao. Naravno ako nema finansijskih mogucnosti... to je vec druga prica.