Uh, nije se lepo videlo sa slike.
Hmmm.... Uvek ima resenje, samo je pitanje dal ima bolje.
Prvo sto mi pada na pamet je da zasrafis jednu horizontalnu letvu za univer i jednu za pod prislonjenu uz lesonit, kako bi dobio dve stabilne povrsine na istoj vertikali, a onda na njih da srafis vertikalne. Tih 3-5 cm nece nesto specijalno oduzeti mesta, a dobices stabilnu konstrukciju.
Kad bi imao pocket hole sablon, mogao bi vertikalnu letvu da direktno srafis za pod sudopera, pa ti ne bi trebale ove dodatne letvice. Al ako ga nemas, ne isplati ti se da ga pazaris za ovu jednu stvar (druga je prica ako se inace zanima stolarijom, onda se isplati).
@rsinisa
Da, kada su u pitanju pocinkovane cevi, odnosno njihovo nastavljanje to je vec druga prica. Ali ko jos danas stavlja pocinkovane cevi? Ako ih vec imas u instalaciji, pa je neka pustila, uopste se ne isplati opravljati samo to parce, posto kad je pustila na jednom mestu, eto je za mesec dva na drugom. a stemovanje i sredjivanje plocica su mnogo veca investicija od samih cevi.
Ako vec imas instalaciju od pocinkovanih cevi, i samo menjas cesmu, tu ce teflon traka sasvim lepo da odradi posao (radio vise puta). Samo u zaista izuzetnim slucajevima, kada je kraj cevi toliko pojeden i/ili ostecen traka jednostavno ne moze da zaptije toliku rupcagu. Ali tada ce skoro sigurno i kudelja vlaziti, iako ce se to manje primecivati barem u prvom trenutku, tako da je vreme za stemovanje
Sta znam, mozda sam ja jednostavno imao srece. Najgoru cesmu koje se secam sam menjao na Cetinju, kod babe moje bivse. Cesma je postavljena jos negde 60-tih godina i radila je sve do 2003, kada je jednostanvo morala da se menja. To otpustiti, a ne otkinuti i cev i pola zida je bila stvar ciste srece, i debelog zapinjanja dugaaaackim svedskim kljestima, i sa svih mojih 0.1 t

Pa malo napred, malo nazad, tepanje, ubedjivanje, molbe...
I ipak je nakon malo ciscenja navoja celicnom cetkom, nova cesma legla na teflon traku bez problema. Jeste bilo malo deblje namotano, ali evo od tad 10 godina, nije pustila ni kapi.