Prizvodnja piljevine

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
zzz
Precizni šegrt

Post by zzz »

Da,naravno ali skupi ti prijatelju 10-20 tona drvnog otpada svaki dan po sumi,a veruj mi da i to iziskuje poprilicno troskova ako je teren los i brdovit ,potrebna ti je velika logisticka podrska da bi uposlio kapacitet, naravno pod uslovom da nemas fabriku namestaja u blizini ili nekog konkurenta koji vec kupi sirovinu po pilanama.Naravno da ima zarade ali se svi faktori moraju uzeti u obzir,mnogo je lakse skupiti bio masu sa njive nego li iz sume sto je konkretno ovde kod nas slucaj.
Last edited by zzz on 18 Feb 2013 11:23, edited 1 time in total.
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Ideš li kad-god u šumu kad je seku legalno?
Znaš li šta je "totalna seča"?
Kad seku sve redom?
Koliko grana i ogranaka tad ostaje?
Da li si čuo šta je to "mulčiranje"
Kad posle rezidbe voćnjaka prođe traktor koji vuče tu strašnu spravu koja svo granje od orezivanja pretvara u "sitno seckano pa zdrobljeno"
To je materijal za proizvodnju, a skupljanje granja po šumi - to je ono iz bajki za decu kad baba pošalje Ivicu i Maricu da nakupe drva da im spremi ručak. Od toga pelete biti neće...
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
zzz
Precizni šegrt

Post by zzz »

Prijatelju znam ja odlicno sta ostaje posle sece,ali traktor koji vuce "strasnu" napravu u podrucjima gde se gradja izvlaci sa zapregama ,to ne moze, ne poznajes materiju,vocnjak je jedno a suma skroz drugo, sto se tice legalne sece ,pa zasto bih ja sekao sumu kad mogu da kupim camovinu po 130 e po kubiku izrezanu u peticu i to nije bajka o Ivici i Marici.
феникс
Majstor majstora

Post by феникс »

Ne vredi.
Ja ti pričam jedno ti meni odgovaraš drugo.
Da završimo - prihvatam da je tačno sve što si napisao i predlažem da osnujemo fond iz kog ćemo da dotiramo jadnim proizvođačima peleta a i briketa te gubitke o kojima pišeš.
Три пут' кратим ову летву и опет ми кратка! :forvonad:
Post Reply