pneumatski pistolj za eksere
Već jedno 4-5 godina imam taj pištolj (AF505) u kombinaciji sa malim kompresorom takođe Makita (MAC610-lagan idealan za iznošenje na više spratove u zgradama bez lifta
), i koristim ga najviše za montažu završnih zidnih lajsni i naravno u radionici. Dosad je montirao desetine i desetine kilometara lajsni. Uglavnom koristim iglice dužine od 35 mm. Pištoj ima regulaciju dubine, dolazi u koferu zajedno sa zaštitnim naočarima i uljem za podmazivanje. Odgovorno tvrdim za te novce ne postoji bolji pištolj. Redovno podmazivanje i ima da te služi dugi niz godina....

Hvala Božidare na korisnim informacijama.
Mjerio sam "ekser". Namjerno sam stavio pod " jer više liči na iglu
Dimenzije tijela su 1,15 x 0,85 mm a glave 1,15 x 1,70 mm (Nije ga u neku stotu
). Dužina 50 mm
Složeni su kao municija za heftalicu po 50 kom a u kutiji ima 100 takvih redenika.
Gledam na pik.ba makitini su oko 21€ a ja platih 7€ proizvođač BeA.
Mjerio sam "ekser". Namjerno sam stavio pod " jer više liči na iglu
Dimenzije tijela su 1,15 x 0,85 mm a glave 1,15 x 1,70 mm (Nije ga u neku stotu

Složeni su kao municija za heftalicu po 50 kom a u kutiji ima 100 takvih redenika.
Gledam na pik.ba makitini su oko 21€ a ja platih 7€ proizvođač BeA.
- miloscale
- Majstor majstora
moze i kroz bukvu mozda ti treba malo veci izlazni pritisak ili ako imas podesavanje na pistoljupgale wrote:Ja u prodavnicu da naručim a Makitica mene čeka.
Odmah u kancelariju i priključim na kompresor koji nam služi za izduvavanje računara
Bije junački. Probao sam i kroz bukvu i hrast i skroz je ok.
Doduše kroz bukvu od 3 cm ne može do kraja. Čamovinu i ne osjeti.
Pozdrav
Udara bez problema kroz bukvu, samo podesi jačinu. Odlična stvar, otkad sam počeo koristiti pneu pištolj zaboravio sam kako se drži čekić 

danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif