formatizer
Slazem se potpuno sa tobom singer,ali dobar polovan scm ili neki drugi od navedenih kosta kolko nov turski ili kineski(aj mozda nije-ali tu je negde).A inace se i neki od navedenih pakuju u Kinu napr.za altendorf WA 80 znam sigurno,video sam nesto zanimljivo u prodaji u pitanju je kinez a ima ga na sajtu KUPUJEM-PRODAJEM (model xr 6130),tu ja mislim singer da mozes ti da mi pomognes.Firma u Novom Sadu koja se bavila rezanjem je otisla u stecaj,zbog odredjenog duga je neke od masina uzela firma koja ih prodaje,to je prica prodavca.Masina na slikama izgleda sasvim zadovoljavajuce,naravno najbitnije je probati masinu.Ja se sve nadam da ce da se javi kolega koji je rezao na toj masini,njegovo misljenje bi bilo najvalidnije,ali do njega je tesko doci.
kako da ti pomognem?
nemas u profilu mesto stanovanja?
kako se zvala firma koja je otisla u stecaj?(mozda ih poznam)
ako nisi iz NS-a mogu da odem i pogledam masinu pa da ti javim stanje,inace ovo je izgleda dobra kopija Roblanda(ako je to ta na koju si mislio)
http://www.kupujemprodajem.com/Horizont ... d=10269017
nemas u profilu mesto stanovanja?
kako se zvala firma koja je otisla u stecaj?(mozda ih poznam)
ako nisi iz NS-a mogu da odem i pogledam masinu pa da ti javim stanje,inace ovo je izgleda dobra kopija Roblanda(ako je to ta na koju si mislio)
http://www.kupujemprodajem.com/Horizont ... d=10269017
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Inace sam iz Krusevca,radim u firmi isti posao,od slobodnih dana imam samo nedelju,mada nije ni to problem postoji slobodan dan.Ali se plasim da bih uzalud bio put.Masina ima potpuno isto kuciste kao robland a sta je unutra to moze samo da se vidi.Ja sam se pre par dana cuo sa prodavcem,koji kaze da je masinu naplatio za dug od firme koja se bavila usluznim rezanjem,i ne setih se tada da ga pitam za ime firme.Samo znam da mi je rekao da je firma ranije bila jako dobra i da gazda ne bi kupovao lose masine.Jes je malo bezobrazno sa moje strane,ali ako nije daleko od tvog mesta stanovanja i ako postoji mogucnost da pogledas masinu,to bi bila prava stvar.Ja mogu ponovo da kontaktiram prodavca za detalje gde se nalazi,ime firme, i eventualno da masina nije prodata....
Last edited by slavijov on 01 Apr 2012 20:55, edited 1 time in total.
Kontaktirao sam prodavca lokacija-Gavrila Principa br 22 (gde je zuti kontejner).A firma koja je u stecaju se zvala Dip-komerc.Kaze da je bio kupac sa majstorom skoro, ali da se nisu nasli sa cenom i da za sutra ima najavljene kupce.Moj broj mobilnog 063-850-1865 Slavisa,pusti mi poruku kada planiras da odes,da kontaktiram prodavca u slucaju da proda,da ti javim da ne bijes put.
Pozdrav za kolege,da li neko ima kantericu holz her 14 04 oko devedesetog godista,ili neki slican model.Imao bih neko pitanje
Last edited by slavijov on 09 Jun 2012 23:26, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
Pre kupovine imam hiljadu pitanja,a posle je vec kasno.Pitanja vezana za stelovanje masine,posto nema one brojcanike da li ima mogucnost za fino podesavanje i stelovanje,pitanje za nanosenje lepka,posto koristi lepak u patronama,u cemu je mana a u cemu prednost u odnosu na masine koje koriste lepak u granulama?Na masini je oslabljen noz za grubo odsecanje,da li je u pitanju klip ili nesto drugo?Uopste na sta treba obratiti paznju pri kupovini iste,sta moze da se krpi a da ne kosta puno,a sta ne.?
- maricaiivica
- Moderator
Ajmo redom,
ako nema brojcanike ima neku skali sa strane, crtice ili vec nesto uz pomoc cega se podesava. Nije mozda toliko brzo za promenu ali ako ces je koristiti za svoje potrebe, neces ni podesavati svaki cas.
Sta ima masina od agregata za obradu posle lepljenja i grubog odsecanja trake? Pretpostavljam da je model sa testerama za odsecanje na meru i 2 frezera.
Kod HolzHer masina sistem sa patronama radi sasvim dobro, cak odlicno. Mana je cena lepka (duplo skuple) ali sa kutijom od 90-ak eura mozes da zalepis oko 3000 metara ili nesto vise. I nije neka prevelika stavka.
Noz za odsecanje se ostri a pritisak na klipu steluje (na svim masinama koje sam gledao a neke su bile mnogo starije od te a ti proveri sam).
Ono sto kosta su frezeri a sve ostalo se krpi. Probaj masinu pre kupovine. Ponesi razne sirine i debljine trake i probaj svaku varijantu i gledaj sta radi, sta ne.
Da si u profilu upisao odakle si mozda bi mogao jos malo da ti pomognem
ako nema brojcanike ima neku skali sa strane, crtice ili vec nesto uz pomoc cega se podesava. Nije mozda toliko brzo za promenu ali ako ces je koristiti za svoje potrebe, neces ni podesavati svaki cas.
Sta ima masina od agregata za obradu posle lepljenja i grubog odsecanja trake? Pretpostavljam da je model sa testerama za odsecanje na meru i 2 frezera.
Kod HolzHer masina sistem sa patronama radi sasvim dobro, cak odlicno. Mana je cena lepka (duplo skuple) ali sa kutijom od 90-ak eura mozes da zalepis oko 3000 metara ili nesto vise. I nije neka prevelika stavka.
Noz za odsecanje se ostri a pritisak na klipu steluje (na svim masinama koje sam gledao a neke su bile mnogo starije od te a ti proveri sam).
Ono sto kosta su frezeri a sve ostalo se krpi. Probaj masinu pre kupovine. Ponesi razne sirine i debljine trake i probaj svaku varijantu i gledaj sta radi, sta ne.
Da si u profilu upisao odakle si mozda bi mogao jos malo da ti pomognem

Koja je razlika u procesu zagrijavanja lijepka kod masina koje koriste lijepak u patronama u odnosu na ove druge!?
Jos bolje pitanje za koliko vremena se kod jednih a za koliko kod drugih grije lijepak da bi masina pocela proces kantovanja!?
Kolika je snaga grijaca kod jednih a kolika kod drugih!? I za koliku dnevnu potrosnju trake se uopste isplati paliti masinu!?
Jos bolje pitanje za koliko vremena se kod jednih a za koliko kod drugih grije lijepak da bi masina pocela proces kantovanja!?
Kolika je snaga grijaca kod jednih a kolika kod drugih!? I za koliku dnevnu potrosnju trake se uopste isplati paliti masinu!?