Singer stelovanje kolica sa komparaterom veoma dobro se odradi i to sam radio kod par drugara koji su videli masinu kod mene pa su i oni nabavili. Firung za frezer nije orginalan nego sam pravio zato sto originalni nije mogao zbog transportera jer je nezniji a sto se transportera tice neznam cenu nabavio sam ga 2000 god a ruku sa spinglama sam pravio tako da se nesecam tacno koliko je tad kostao rad a transporter sam odradio u kompezaciju mislim tad je bilo cifra oko 500DM. A evo da ti kazem sto se tice masine kad su je doterali nista nije nastelovano kako treba al uz malo pomoci jednog drugara masinca sve smo nastelovali sa komparaterom i radi sve odlicno. Moje misljenje za masinu je da je malo neznija i nije za neko akanje odnosno da se na njoj svaki dan menjaju majstori(ucenici) nego za par savesnih momaka pozdrav Radenko
На мојојмашини је неки неоргинални , али је од неке легуре алуминијума и сав је искрпљен .Није хитно немораш да журиш .Само ми је ово твоје решење занимљиво .
bio sam pre 7 dana a sta je problem kad nemoze da nastelujes da se nije uvila greda??? sto je najverovatnije imo sam kod jednog drugara takav problem pa smo je skinuli i odneli na brusenje i posle toga okej;pozdrav
Malo sam okasnio sa temom ali ajd kad sam već tu.
Ja imam kombinirani diht/abrihter/bušilicu SICAR PRO 400
Od PRO su samo slova kojima je ispisano, problema je bilo dosta. Nije SICAR baš neki vrh stolarije, isključujući one preskupe serijske linije.
Ja sam imao problema sa raštelavanjem ploča, vučnim valjcima, diht pločom, firungom. Uza sve napore nikada više nije bio kako bi trebalo.
Ploče naštelujem popodne i sutradan ujutro počnem sa velikom serijom i ono K...C, otišlo sve u PM kao da je neko cijelu noć šerafio po njoj, šteluj ponovo, gubi dan.
Nosač ploče dihta je dobio lufta pa sada diht ujeda kako hoćeš, napred, nazad, sa strane.Sve u svemu definitivno mi je pomogao da odlučim da prvom prilikom uzimam TechnoMax FS 41 ELITE S, cijena bez bušilice je negdje oko 4000€ ali strojčina je za na mjesec ako treba.
Kod SICARA se za ozbiljno treba obratiti pažnja na PRO i amaterske izvedbe jer su amaterske uistinu samo amaterske.
singer wrote:kad budes dolazio za novi sad nastelovaces i moju (imam komparater)ja sam probao ali tesko.:spyfoordig:
Zadnji put kad smo gledali, singerova je imala problem da lezajevi po kojima se kotrljaju kolica jednostavno nisu pod pravim uglom u odnosu na povrsinu (povrsine) po kojoj treba da se kotrljaju. Onako "odokativno" delovalo je kao da je ta povrsina (pretpostavljam da je to "greda" koju pominje radenko), jednostavno nije obradjena kako treba, to jest da je ona obradjena od pogresnim uglom. Mada sad kad malo razmislim moguce je i ovo sto kaze, da je uvijena.
Krajišnik wrote:Malo sam okasnio sa temom ali ajd kad sam već tu.
Ja imam kombinirani diht/abrihter/bušilicu SICAR PRO 400
Od PRO su samo slova kojima je ispisano, problema je bilo dosta. Nije SICAR baš neki vrh stolarije, isključujući one preskupe serijske linije.
Ja sam imao problema sa raštelavanjem ploča, vučnim valjcima, diht pločom, firungom. Uza sve napore nikada više nije bio kako bi trebalo.
Ploče naštelujem popodne i sutradan ujutro počnem sa velikom serijom i ono K...C, otišlo sve u PM kao da je neko cijelu noć šerafio po njoj, šteluj ponovo, gubi dan.
Nosač ploče dihta je dobio lufta pa sada diht ujeda kako hoćeš, napred, nazad, sa strane.Sve u svemu definitivno mi je pomogao da odlučim da prvom prilikom uzimam TechnoMax FS 41 ELITE S, cijena bez bušilice je negdje oko 4000€ ali strojčina je za na mjesec ako treba.
Kod SICARA se za ozbiljno treba obratiti pažnja na PRO i amaterske izvedbe jer su amaterske uistinu samo amaterske.
Pozzzz
nisi napisao da li si kupio novu ili polovnu masinu,jer ako kupis polovan mercedes neznaci da mora biti vrhunski dobar, jer sve zavisi ko i kako je radio na masini.
ljudi puno pogrese kad kupuju polovne masine jer tada treba obracati paznju na puno stvari da nebi kupili lose,a znajuci da te masine dolaze uglavnom iz zapadnih fabrika namestaja pa samim tim se postavlja kakvi su sve indijanci po njima skakali i vozali se.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole vidim da si gledao singerovu masinu jel lager lezi samo ivicom na gredi ili celom povrsinom ako lezi ivicom omasen ugao u busenju rupa za navoj excentra pa se mora prebrusiti greda prema uglu lagera a tu su u pitanju sekunde nisu stepeni imao sam isti slucaj kod mog drugara masina je mislim 2001 -2002 godiste pa moze da bude ista serija pozdrav.