kako napraviti strug

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
roskes
Šegrt

Post by roskes »

www.vintageprojects.com

Zanimljiv sajt, stari,bas stari projekti, ima i kako jednostavno napraviti strug,sa motorom, i bez-okreces nogama kao singer masinu.
Ima i strug za metal,uostalom-vidjecete.
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

napravi li taj strug?
digger
Majstor

Post by digger »

roskes wrote:Sta je sve potrebno da bi sami napravili strug.Jel ima neko takav strug,da ga uslika, pa da mozemo da "prepisujemo" i da sami napravimo svoj strug???
Pogledaj ovaj sajt.

http://www.houseoftools.com/product.htm?pid=169889

Mozda bi ti on dao ideju sta i kako se moze uraditi, a i nije nesto preterano skup (sem mozda postarine). Ono sto mislim da ga razlkuje od drugih, klasicnih strugova za drvo, je to sto mozes da radis "navoj".

Milos
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

To izgleda jednostavno ali veruj mi nije. Ja sam pravio strug koji je kopir, moze iz ruke da se radi, zvojnice i zlebove uzduzne.
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

Image
LACI
Precizni šegrt

Post by LACI »

Image

Strug radi fenomenalno ima tri brzine 2400,1800,900 o/min. Ostalo je da ga ofarbam ,a imam ideju da probam da napravim, na istom i pletenice da radim to bi bio vrh vrhova.
dadot2
Dodavač alata

Post by dadot2 »

ok pozdrav svima ja sam novi i vec dugo se patim sa tim pletenicama iz vise razloga,nekad vrijeme ,nekad novci pa nemam svoj prostor,pravio sam strugove za pletenice i za obicne noge od svega i svacega i na kraju kupio industriski neispravan te ga skoro kompletiro i prije dva dana je legla prva probna pletenica gdje sam ja prezadovoljan ispala je idealna,,,,,,,,imam mogucnost da na jednom komadu uradim od 3 do 24 spirale sto je ovisno od precnika drveta i glodalla....cim uhvatim vremena bice koja slika (ako mi podje za rukom prvi put koristim bilo kakav forum)necete mi zamjeriti ako sta ne odgovorim na vrijeme jer sam dosta okupiran poslom u svakom slucaju tu sam da pomognem onoliko koliko znam i sto smijem da tvrdim,pozdrav svima
dadot2
Dodavač alata

Post by dadot2 »

neeeeeeeeeeide kako da ubacim te slike
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

duuka97
Dodavač alata

Post by duuka97 »

Ja decak od 13 godina sam sebi napravio strug.Veoma je prosto treba vam neki stari motor u ispravnom stanju.Dve remenice,kais,cevi i lageri.Za osovinu sam koristio mehanizam iz pedala.Od alata brusalica i svajs aparat
mama01
Dodavač alata

Post by mama01 »

Svaka cast @Duuka97 :)
A gde su slike ;)
Post Reply