kako napraviti strug
Pogledaj ovaj sajt.roskes wrote:Sta je sve potrebno da bi sami napravili strug.Jel ima neko takav strug,da ga uslika, pa da mozemo da "prepisujemo" i da sami napravimo svoj strug???
http://www.houseoftools.com/product.htm?pid=169889
Mozda bi ti on dao ideju sta i kako se moze uraditi, a i nije nesto preterano skup (sem mozda postarine). Ono sto mislim da ga razlkuje od drugih, klasicnih strugova za drvo, je to sto mozes da radis "navoj".
Milos
ok pozdrav svima ja sam novi i vec dugo se patim sa tim pletenicama iz vise razloga,nekad vrijeme ,nekad novci pa nemam svoj prostor,pravio sam strugove za pletenice i za obicne noge od svega i svacega i na kraju kupio industriski neispravan te ga skoro kompletiro i prije dva dana je legla prva probna pletenica gdje sam ja prezadovoljan ispala je idealna,,,,,,,,imam mogucnost da na jednom komadu uradim od 3 do 24 spirale sto je ovisno od precnika drveta i glodalla....cim uhvatim vremena bice koja slika (ako mi podje za rukom prvi put koristim bilo kakav forum)necete mi zamjeriti ako sta ne odgovorim na vrijeme jer sam dosta okupiran poslom u svakom slucaju tu sam da pomognem onoliko koliko znam i sto smijem da tvrdim,pozdrav svima