Pocetak

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Misa25 wrote:Kazes tvoj deda imao,a ti kakav sto koristis, ako ima nesto modernije i prkticnije ja sam za to,za tezgu pitam zato sto neznam dali postoji nesto drugo.
Iskreno receno, kad bih imao bilo kakav prostor u koji bih mogao da smestim tezgu (trentno sam podstanar, na III spratu stambene zgrade), veeeelika je verovatnoca da bi imao tu sa drvenim navojem. Daleko od tog da sam tradicionalista. Prednost tog drvenog navoja je da dobro drzi, to jest nece da popusti stisak ni pri malim pritiscima, a za drvo uglavnom veliki i ne trebaju. Za metalno vreteno je potreban nesto veci pritisak da bi navoj "drzao". A moras priznati da je i "smekerski" :)

A sto se tice prostora, da malo kukam :) Dobar deo alata drzim kod dobrog prijatelja i kod kuma u garazi posto jednostavno nemam gde da ih smestim u 54 kvadrata. Jos imam srece pa mi se lepsa polovina ne buni (preterano) zbog radnog stola koji je u sred dnevne sobe sa montiranom sinom za glodalicu (jeste prekjuce sam palio glodalicu u sred dnevne sobe :)), dva krila od prozora predjenih osnovnom farbom i spremnih za smirglanje, drugog radnog stola prepunog smirgli, lakirerskih traka, kljesta, cekica, bruseva, kitova, srafcigera... (nisam ja dzabe cekao do 43. da se ozenim :))

Ustvari kad bi imao prostor verovatno bih se dao u potragu za nekom starom tezgom, koju neka udovica, sinovi, unuci, hoce da prodaju posto zasto samo da im ne pravi lom, jer ne znaju sta bi sa njom. Ili bih pravio sam, ali pri tom ja vec imam gooooomilu alata, poznanike kod kojih mogu da odradim neke stvari koje nemaju da se kupe gotove a ja nemam odgovarajuci alat, iskustvo u radu...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Bilo je za kupiti gotova tezga nova od bukve kod PEVECA
Cujem da se Pevec otvorio i u Beogradu. Nisam isao (obicno izbegavam sve novootvorene trzne centre dok ne prodje dzumbus nakon otvaranja).

Nego jel Pevec tipa opste trgovine ili je specijalizovan za alat/DIY/materijal ? Drugim recima jel lici na Metro/Merkator ili lici na Praktiker/Baumax?
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Taj čovjek Pevec je počeo neke 89. da prodaje alat za vrt kod sebe doma u Bjelovaru i trgovina mu je bila u jednoj garaži u sklopu kuće.E danas taj isti Pevec ima kolko sam siguran negdje oko 13 velikih prodajnih centara ima neke hotele ima vozni park od oko 500 vozila šta kamiona šta dostavnih kombija šta nekih građevinskih strojeva i koliko znam sam izgrađuje te svoje centre.E sada o ponudi robe u centrima,tu stvarno možeš naći od igle do lokomotive jer u svim centrima kolko mi je poznato ima i prehranu,građevinski materijal,alate i strojeve,namještaj,za lov i ribolov,kažem ti sve od igle do lokomotive bjela tehnika,kompjuteri sve.
Čovijek sniva a Bog realizira!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Znaci vise tipa Metro/Merkator/Tempo, s tim sto je verovatno malo bogatiji po pitanju alata, posto je odatle poceo, a ne tipa Praktiker/Baumax koji klopu i slicne stvari uopste nemaju u ponudi.
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Više bi rekao tipa Baumax jer je on klpou uveo pred nekih godinu dvije.On ti je više za alat oprema za vrt i građevinski materijal.A pod građevinskim materijalom smatram apsolutno sve da ima od pijeska pa do pločica i laminata i ono do kraja,kažem ti sve možeš naći na jednom mjestu.Ti si mislio da mu je alat ono jedna stelažica i to je to ko u Metrou ili tako nekako ali nije stvarno ima izbor alata svakakvog bar kod nas a sada ako on otvara i kod vas sigurno će se još i viš potruditi i možda bolji i veći asortiman robe ali kako bilo da bilo stvarno imaš sve na jednom mjestu.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Post Reply