Iskreno receno, kad bih imao bilo kakav prostor u koji bih mogao da smestim tezgu (trentno sam podstanar, na III spratu stambene zgrade), veeeelika je verovatnoca da bi imao tu sa drvenim navojem. Daleko od tog da sam tradicionalista. Prednost tog drvenog navoja je da dobro drzi, to jest nece da popusti stisak ni pri malim pritiscima, a za drvo uglavnom veliki i ne trebaju. Za metalno vreteno je potreban nesto veci pritisak da bi navoj "drzao". A moras priznati da je i "smekerski"Misa25 wrote:Kazes tvoj deda imao,a ti kakav sto koristis, ako ima nesto modernije i prkticnije ja sam za to,za tezgu pitam zato sto neznam dali postoji nesto drugo.

A sto se tice prostora, da malo kukam

Ustvari kad bi imao prostor verovatno bih se dao u potragu za nekom starom tezgom, koju neka udovica, sinovi, unuci, hoce da prodaju posto zasto samo da im ne pravi lom, jer ne znaju sta bi sa njom. Ili bih pravio sam, ali pri tom ja vec imam gooooomilu alata, poznanike kod kojih mogu da odradim neke stvari koje nemaju da se kupe gotove a ja nemam odgovarajuci alat, iskustvo u radu...