razlika u sperploci

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Eh, izbecih oci vec nedelju dana, gledajuci gde je Drvo Promet Kula pored Metroa. Prolazim tu svaki dan i prosto mi bilo neverovatno da ga ranije nisam primetio, al reko ajde moguce da je negde zavucen.
Tek sad sam ukapirao da se radi o Metrou u Borci, a ja gledam pored onog u Zemunu :)
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ima (po)nešto što je dobro, a da nije u Zemunu ;)
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

metabo wrote:Ima (po)nešto što je dobro, a da nije u Zemunu ;)
Ali retko! :)
Trt, mrt, zivot ili smrt!
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Bio sam u subotu u Lika sistemu na Zrenjanincu. Imaju lepe hrastove daske - krace colove su oko 67.000/m3, duze (ima i 5-ice) su oko 87.000... Elem, u povratku sam svratio da vidim taj Okume u Drvo prometu. Nisam bas neki ekspert, i nisam nikad video taj Okume, ali ono sto gospoda tamo prodaju, ne znaju ni oni sta je. Kazu "Egzota"! Ja ih pitam od kog drveta, oni kazu namamo pojama! :) Sve u svemu, trazim ja da vidim tu sperku i vidim da je to ista sperka kakvu sam kupovao u Mimexu! To Okumu, po mom misljenju, nije videlo! To je topolova sperka, sa zadnjim slojem furnira od nekog drugog drveta (mozda je Okume furnir odozgo?). Tu sperku su u Mimexu prodavali kao "crvenu topolu". Sperka ima lepu boju i saru, ali daleko je to od nekog kvaliteta... Nema price o toj maloj tezini, cistim rezovima... Ja sam je u Mimexu, doduse, uzeo za enterijer camca, prelakirao, i meni je ok.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Da li su te hrastove daske okrajčane?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

One kratke su okrajcane, dugackih ima okrajcanih i neokrajcanih, mislim da su 5-ice neokrajcane...
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Iskreno, nisam siguran koji je hrast u pitanju, a budala zaboravio da pitam... Trebale mi dve dascice za neki stocic i kupio... :)
Post Reply