Preporuka za stolara koji izradjuje male predmete po sablonu?

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Svrati u npr Agaciju, promuvaj se da naletis na nekoga od radnika i daj mu skicu sa merama i jednu crvenu i kazi da ces doci za dva-tri dana ;)
Oni ce naci po coskovima, od otpada sta treba i odradice.
Drugacije neces to resiti, tj hoces ali za dosta vise para
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

maricaiivica wrote:Svrati u npr Agaciju, promuvaj se da naletis na nekoga od radnika i daj mu skicu sa merama i jednu crvenu i kazi da ces doci za dva-tri dana ;)
Oni ce naci po coskovima, od otpada sta treba i odradice.
Drugacije neces to resiti
Odlican savet :hurra:
hero
Zarezivač olovaka

Post by hero »

Vec sam im poslao mejl... Aj da vidim sta ce odgovoriti pa cu onda da odem samo ne znam kako da udjem i trazim radnike, a da me ne vide? Kao da kradem nesto. 😁
Ne mogu da verujem da nema neko ko bi to napravio. Kad gledam na videu ne deluje mi tesko i pravi se za 10-ak min i uzmu se pare. :)
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Na videu sve to izgleda caskom. Nista.
Da bi ti to neko napravio treba da baulja 15 min po radionici da nadje pogodne parcice, treba da ih formatira i slepi, da ih odsece na tacnu meru, da nadje glodalo i napravi sablon po kome ce da napravi onu krivinu, da napravi krivinu, da nadje glodalo sa onim radijusom, da nasteluje glodalicu za to i kada sve odradi, da presmirgla ceo komad.
Verovao ili ne, za mene je to 3 sata posla, za ta tvoja 2 malecka komadica. Prevedeno u odomacenu valutu, npr 40 eura, sto je besmisleno za ono sto tebi treba.
To je jedino ispravno razmisljanje, zato sam i rekao da odes do Agacije, na Tosin bunar :)
Nemoj ici levo u kancelariju vec pravo, u radionicu, kao da si dosao po materijal. Startujes prvog u radnom odelu i das mu ta 2 papirica :)
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

A da ti dam i drugi predlog.
Dodjes po glodalicu, 2 glodala i 2 stege, nadjes u restlovima komade koji ce tu trebati i ides kuci da se igras.
Glodalicu vratis za 2 dana i poneses 2 piva, da mi ispricas kako si se proveo :D
Od ovoga nema jeftinije
hero
Zarezivač olovaka

Post by hero »

Hehe...lepo smo napisali. Ja "deluje mi", a ti "caskom".
Znam ja da nije bas jednostavno, ali da bas niko ne radi to nije mi jasno. Dobio sam sve odgovore na mejlove koje sam slao i niko ne radi.
Gledao s taj video na YT kako pravi pa ako nadjem okacicu.
Meni treba za pocetak samo jedan komad.
Ja ne znam ni kolika je glodalica... A kako ti to dajes olako. Otkud znas ko sam ja. Da li cu da ti ukradem. :)
Uzecu ja dve ploce od 9 i 12mm, zalepim.. pa cu rucno da isecem i da smirglam dok ne zaoblim. Nema druge.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

To sto niko ne radi tako nesto, meni je licno drago.
To znaci da ljudi imaju kvalitetnog posla :)
Od ovog tvog nema leba :P
Poslao sam ti pp
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Mejl je jako lepa forma komunikacije, ali nazalost u ovoj nasoj drzavi, retke su firme van IT delatnosti koje redovno ili uopste odgovaraju na mejlove "opstih" musterija. Druga su prica oni koji imaju svog komercijalistu i obracaju mu se direktno.

Najpre, to najcesce zavrsi u gomili djubreta, posto maltene svaka firma ima cuveni mail office@... koji je prvo sto gadja svaki spamer ovog sveta.
A tek onda treba neko to i da redovno pregleda, pise odgovore... sto generalno ili ljude mrzi, ili nemaju vremena.

Tako da.. ako ti treba informacija... telefon.
Post Reply