molim savet i pomoć oko zastakljivanja knjiga

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Ne auto folija, ona nema nikakvu svrhu, sigurnosna folija. Time dopbijas nesto jeftinije resenje od kaljenog stakla, ali ce vremenom pozuteti, i imaces mehurice po staklu. Cena folije kakva bi trebalo da se stavi je nekih 30+ eura po kvadratnom metru na kolicinu koja tebi treba. I stavlja se ka spolja u ovom slucaju, od secenja ne stitis knjige, nego sebe. Na kraju, dodjes na 60 eura po kvadratu, za lose resenje. U svakom slucaju za izbegavanje.

Jedna od jeftinijih opcija je sigurnosnio staklo za prozore, sa ugradjenom folijom, no opet, ne mozes da pobegnes od 50-60 eura po kvadratu.

Mnogo pametnija opcija su drvena vrata, napravis orman, za 15-20 eura po kvadratu, i ne brines.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Prave se i za auto takve folije, mada se cesce rade za objekte. Takozvana "pancir" folija.
Generalno je providna, mada je ima i tonirane, stop sol, ogledalo... raznih varijanti.
Nije jeftina ako je kako treba.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

BR wrote:Ne auto folija, ona nema nikakvu svrhu, sigurnosna folija. Time dopbijas nesto jeftinije resenje od kaljenog stakla, ali ce vremenom pozuteti, i imaces mehurice po staklu. Cena folije kakva bi trebalo da se stavi je nekih 30+ eura po kvadratnom metru na kolicinu koja tebi treba. I stavlja se ka spolja u ovom slucaju, od secenja ne stitis knjige, nego sebe. Na kraju, dodjes na 60 eura po kvadratu, za lose resenje. U svakom slucaju za izbegavanje.

Jedna od jeftinijih opcija je sigurnosnio staklo za prozore, sa ugradjenom folijom, no opet, ne mozes da pobegnes od 50-60 eura po kvadratu.

Mnogo pametnija opcija su drvena vrata, napravis orman, za 15-20 eura po kvadratu, i ne brines.
Naplasi ti coveka...
Folija je 10 eura/m2, sa staklom 4mm i njegovom obradom ce nesto preci onih 20 eura.
http://www.oracalpolikarbonati.com/cata ... nosna-srb/
Kaljeno staklo sam ja placao 65 eura po m2 za 8mm debljinu i sa obradjenim fazetama, 4mm bi moralo biti ispod 50
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Pod auto folijom se podrazumeva folija za toniranje stakla, koja nema veze sa sigurnoscu. Sigurnosne folije su druga prica, za ovu potrebu ne mora debela, multilayer preporucljivo, posto nema rama, pa je verovatno da nece puci u pravcu vlakana no opet , ali opet, cena je poprilicna. Neki, ne preterano skup izbor bi bio SCL SR PS4, losija varijanta SCL SR PS2. I opet, sve to izgleda u najmanju ruku lose, a kosta barem 30 eura po kvadratu sa montazom. Zadnjih 10 godina sam se nagledao tih folija, i izbegao bih ih ako je to ikako moguce. Ne postoji nacin da izgledaju kako treba pogotovu za policu za knjige.

Ono sto moze da bude jeftinije resenje je neki od polikarbonata, koji su em laksi, em nece da puknu, em nece da poseku kao staklo. Recimo da bi ovde mogla da idu 4mm, to je nekih 30 eura po m2, a moze da ih postavi bilo ko.

Jedina mana je sto cer se izgrabati, i izgledati lose posle nekoliko godina, ali je barem jeftinije od folije.
momirz
Majstor majstora

Post by momirz »

Ako resis za foliju pozovi Vektor Art iz BG-a nije daleko od tebe i njih pitaj za savet. Tacno reci sta ti treba i ljudi ce da ti kazu isplati li se i valja li to za tu svrhu. (Trazi Gorana ili Davida i pozovi se na mene slobodno) To je za njih melecki posao ali ako im se ne isplati dace preporuku sta i kod koga da trazis.

Ono sto zam je da je njihova preporuka za mene za ulazna vrata bila Mutna folija (kao matirano staklo) ali ti ipak pitaj.

Oni su na sajmu hala 10 telefon je 011/306‑5589
hermeneut
Zarezivač olovaka

Post by hermeneut »

hvala lepo svima!!!
vaš angažman oko mog problema pokazuje da je ovo super forum sa finim i ljubaznim ljudima koji žele da pomognu drugom.
javljam kada dobijem odgovor od stakloresca; tada ćemo znati konkretnije kojim putem bi trebalo poći
živeli!
hermeneut
Zarezivač olovaka

Post by hermeneut »

ekipa koju sam kontaktirao se ne javlja. ne razumem zašto!? pokušaću ponovo sa njima, pošto su mi najbliži, i nazvaću ih sutra. javljam ishod razgovora
hermeneut
Zarezivač olovaka

Post by hermeneut »

dobio sam ponudu:

kaljeno staklo 5mm = 3.000din po kvadratu (bez šarki)

imam 4 police 180x90 i druge 4 po 1.35x90, to je ukupno 11.5 kvadrata = 34.000din bez šarki

šta mislite o ponudi?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Pa puta sarke(broj komada)pa puta metara kp obrade...:)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
hermeneut
Zarezivač olovaka

Post by hermeneut »

sa obradom i montažom je 3000din
potrebno je 40 šarki (6 na većim policama i 4 na manjim)
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Veoma korektna ponuda
hermeneut
Zarezivač olovaka

Post by hermeneut »

maricaiivica wrote:Veoma korektna ponuda
hvala, nadam se da je tako
Post Reply