Izrada kuhinje, 1001 pitanje!
- savage1337
- Majstor početnik
Ma kuhinja je jako mala, i bila je muka ovo iskombinirat. Znaci imaju dva mrtva kuta i tamo smo odlucili staviti izvlacne kosare, pa smo fronte morali imati minimalno 400mm sirine, i to je onda dodatno smanjilo sirinu ostalih elemenata. To je ovo: http://iverpan.hr/oprema-za-kuhinju/kuh ... -1-2-kruga i minimalna sirina fronte mora biti 400mm.
Onda sa lijeve strane ide pecnica, sa desne perilica suda, i nakon ta dva elementa sa lijeve strane ide element sa ladicom, a sa desne ne stane vise nista, nego jedna mala izvlacna ladica visoka koja samo popunjava prostor od perilice suda do frizidera. Planirali smo napraviti ovaj element gdje je ladica ili sa 4 ladice ili sa 1 ladicom i ovako smo odlucili. Nikad ne koristimo ladice i dovoljna nam je jedna za pribor za jelo.
Lijepo je kad ima ladica, al tu jednostavno nije bilo mjesta za njih. Mislim da je idealno da svi elementi imaju gore ladicu. Mogli bi staviti ispod sudopera 2 ladice, ali to cemo vidjeti jos. Uglavnom za sad imamo ladicu za escajgi dovoljno nam je to
Onda sa lijeve strane ide pecnica, sa desne perilica suda, i nakon ta dva elementa sa lijeve strane ide element sa ladicom, a sa desne ne stane vise nista, nego jedna mala izvlacna ladica visoka koja samo popunjava prostor od perilice suda do frizidera. Planirali smo napraviti ovaj element gdje je ladica ili sa 4 ladice ili sa 1 ladicom i ovako smo odlucili. Nikad ne koristimo ladice i dovoljna nam je jedna za pribor za jelo.
Lijepo je kad ima ladica, al tu jednostavno nije bilo mjesta za njih. Mislim da je idealno da svi elementi imaju gore ladicu. Mogli bi staviti ispod sudopera 2 ladice, ali to cemo vidjeti jos. Uglavnom za sad imamo ladicu za escajgi dovoljno nam je to

Last edited by savage1337 on 30 Nov 2016 08:03, edited 1 time in total.
- savage1337
- Majstor početnik
E da vas pitam odmah, jeli ima potrebe za spajanje radne ploce ovakvim vijkom: http://drvnicentar.filo.hr/files/2012/0 ... -PLOCE.jpg
U ovom mom slucaju, gdje ne pokusavam napraviti "nevidljivi" spoj radne ploce, meni se cini da bas i nema, mislim da ce stretcheri pricvrsceni za radnu plocu to sve drzati i da nece ona nikuda.
Ali me cisto zanima jel busite te rupe 35mm na svim plocama, ili samo kad radite nevidljivi spoj?
U ovom mom slucaju, gdje ne pokusavam napraviti "nevidljivi" spoj radne ploce, meni se cini da bas i nema, mislim da ce stretcheri pricvrsceni za radnu plocu to sve drzati i da nece ona nikuda.
Ali me cisto zanima jel busite te rupe 35mm na svim plocama, ili samo kad radite nevidljivi spoj?
Ma ne treba ti nista osim vijka 4*30. Moze i 4*40 ako je ploča 40 mm debljine. Teška je sama po sebi pa leži sasvim fino. Još par vijaka u gornje veze i miran si.
Ja i dalje ne kontam koje rupe od 35mm?
Ja i dalje ne kontam koje rupe od 35mm?
Last edited by sasasasa on 30 Nov 2016 16:05, edited 1 time in total.
Kod CNC spoja obavezno se ploče pritežu prikazanim vijcima. Bez njih je nemoguće postići "nevidljivost" spoja. Prerezi se prethodno namažu silikonom. Uputno je na gornji rub spoja nanijeti ljepilo u boji ploče. Kod tvoje varijante sa lajsnom za to nema potrebe.
Last edited by BILJEŽNIK on 30 Nov 2016 16:36, edited 1 time in total.
- savage1337
- Majstor početnik
@sasa, nemogu naci bolju fotku, ali ovo ti je to: https://i.ytimg.com/vi/6361H40EP_0/hqdefault.jpg
Na svakoj radnoj ploci izbusis rupu 35mm, sa glodalicom ih povezes, i onda onaj gore postani vijak ubacis u te rupe i navlacis radnu plocu jednu na drugu.
To se vjerujem samo radi kada se zeli postici "nevidljivi" spoj, ovo: http://www.alfaenterijer.com/wp-content ... -ploce.jpg
Vidio sam ima posebna sablona za glodalicu za izrezivanje tog spoja, ali nije mi se to svidjelo, lijepse su mi lajsne, bar sad za ovo.
Hvala svima na odgovorima, kupio sam te vijke neka ih imam ako zatreba, ali sad kad sam sve spojio, to stvarno nece nikuda, mislim da nema potrebe za tim.
Hvala jos jednom!
Na svakoj radnoj ploci izbusis rupu 35mm, sa glodalicom ih povezes, i onda onaj gore postani vijak ubacis u te rupe i navlacis radnu plocu jednu na drugu.
To se vjerujem samo radi kada se zeli postici "nevidljivi" spoj, ovo: http://www.alfaenterijer.com/wp-content ... -ploce.jpg
Vidio sam ima posebna sablona za glodalicu za izrezivanje tog spoja, ali nije mi se to svidjelo, lijepse su mi lajsne, bar sad za ovo.
Hvala svima na odgovorima, kupio sam te vijke neka ih imam ako zatreba, ali sad kad sam sve spojio, to stvarno nece nikuda, mislim da nema potrebe za tim.
Hvala jos jednom!
Last edited by savage1337 on 30 Nov 2016 19:01, edited 1 time in total.
To sa keramikom mi se bas svidja,imaju plocice i za coskove i za prelaze,odlicna stvar...ima li to da se kupi negde kod nas?
Daleko- sto se tice betona-treba li neka posebna knstrukcija,tipa zidanje postolja,pa se samo ubace korpusi od iverice?
Daleko- sto se tice betona-treba li neka posebna knstrukcija,tipa zidanje postolja,pa se samo ubace korpusi od iverice?
Last edited by nikola28 on 01 Dec 2016 16:03, edited 1 time in total.