Zanimljiva masina

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

Pezzo je u pravu plasman robe je najtezi kao i naplata.ipak
nije losa zamisao za grubo smirglanje
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovaj... ko od vas je smirglao rukom 8 sati bez prestanka?
Ja priznajem nisam ni sat.

Dajte da se ne lazemo, trakasta osmirgla u 5 sekundi ono za sta ti rukom treba 5 minuta.
A da si ne znam kakav "kinez" ne mozes bre da smirglas celu smenu.

Nije ovo masinica za "kuhinju nedeljno". Nije ni za ekstra seriju, ali je sasvim ok za maloserijsku proizvodnju.

Ko sto pezzo rece, papuca koja se pomera ima i te kako smisla, upravo da ne bi bilo "ujedanja" na pocetku. A kod ovakvih brzina trake i drveta kao materijala, toplota je i te kako znacajan faktor (metal je tu mnogo povoljniji, posto on odvodi toplotu za razliku od drveta). Pa je svaki trenutak kada je traka "slobodna" dragocen.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

mbole wrote:Dajte da se ne lazemo, trakasta osmirgla u 5 sekundi ono za sta ti rukom treba 5 minuta.
A da si ne znam kakav "kinez" ne mozes bre da smirglas celu smenu.
da malo razjasnim kad vas je vec intrigiralo... to sve zavisi sta radis, ali ako imas na primer 50 istih polica od 19mm (kao te na videu sto smirglaju na masini), ne smirglas jedan po jedan kant, nego ih sve lepo poredjas jednu preko druge, levom rukom pritisnes odozgo ceo stos a desnom ismirglas kao jednu povrsinu, posle predjes scoch brigt-om, otprasis i mozes odmah i da izlakiras zavrsnim lakom u istom tom polozaju, sve to mozes uraditi za <10 minuta (a na videu njih trojica rade to isto na masini i treba im vise vremena, zato sam i napisao da je to samo zgog reklame. Oni su radili sve 4 strane, pa svaki elemenat vracali za svaku stranu ponovo u masinu) Mogu i deblji i zaobljeni kantovi rucno, ali to je vec dosta sporije nego na masini, jer se na sire kantove obicno nabacuje dosta vise osnovnog laka i tvrdje je za smirglanje rukom. To ti Bole nisi radio i zato ti je nejasan postupak, inace nije nista narocito, cista fizikalija. Paknovi su uglavnom od cangle, ima kombinacija (ja sam pre napisao da mogu i drveni, u nekim slucajevima).
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

mbole wrote:Ovaj... ko od vas je smirglao rukom 8 sati bez prestanka?
Ja priznajem nisam ni sat.
p.s.
jesam i to radio, kad se mora nije tesko :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pezo 50 polica od po 1.8cm kad poredjas jednu na drugu dobijes stub od 90cm.
Da nije malo nezgodno :)

Snimak naravno jeste zbog reklame, da se vidi kako masina radi. Nije bitno dal guras po 5 puta istu stranu.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

nekome je nezgodan i bilo kakav rad :) Uglavnom firme youtube koriste za reklamu, pa evo jos par snimaka, prvo opet jedna veca linija za smirglanje kantova:
https://www.youtube.com/watch?v=NHD-BZPx7aE
zatim brusilica za ravne povrsine (trosi oko 30-35kw):
https://www.youtube.com/watch?v=RXTiggrgtZ0
i takva je brusilica obicno na pocetku linije za bojenje i lakiranje valjcima i UV lakovima, koja izgleda ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=um-WAbvtv1U
Tu se sada lepo vidi na svakom snimku da ce za malo robe ici brze rucno, nego stelovati masinu i menjati tampone i smirgle.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Pezzo, u pravu si sto se sajta tice lijenj sam da odradim dio koji je do mene, a sve mi placeno vec 4 godine. Nekako sam zakljucio da od ovoga imam vise koristi pa sam se ulijenio za sopstveni sajt.
Hoces da ti dam kontakte zaposlenih da se raspitas!? Mozda se ipak odlucis. ;)

Profesore za prilazenje papuce ne vidim potrebu jer je stelovanje precizno u mikron, nije to abrihter da skida milimetar.
Osim toga cetke koje su u nastavku su isto veoma jake tako da ce one prije ostetiti taj cosak, pa i ako se okrecu u desno bice ostecen izlazni cosak.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Hvala ti Sale na ponudi, ali imam vec neke svoje planove i obaveze, tako da bi me dodatni poslovi skroz poremetili.
A sto se sajta tice, imas i na shopmaniji besplatno do 50 proizvoda ponude, a ona se jako dobro vidi i kotira na google, pa wordpress i slicni sajtovi... ali ako ti nije do mnogo posla onda i ne treba :)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Moguce, ne tvrdim.
Al malo mi sasavo da kinezi, koji inace gledaju da svemu skinu cenu, dodaju nesto sto je nepotrebno. Pre bih ocekivao da skinu nesot sto je potrebno :)
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

ja mislim ovo što si ti postavio prvo,da možebez problema da se napravi,mada i ove nadogradnje verovatno nisu problem.
moje pitanje bi bilo ima li potrebe za ovim?

Mbole da li je vreme da se vraćamo metalu?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Krajnje :)
Post Reply