Pitanje u vezi prikljucka
Stroj sam kupio preko firme alati milic iz Zagreba (imaju poslovnicu i u Vukovaru) odlucio sam se na 12 rata pa je cijena 6% veca (7980kn) to je cca 450kn na ukupnu cijenu koja je bila za gotovinu (7500kn), pa reko nije mi bas zao da odma ostanem bez svih novaca odjenom. Neznam kako vi no nemogu povuci 2 daske 3 puta bez da se nezastopa cijela plastika, no odma sam to odlucio okoncat i probat izmisljat pizdarije...uzeo sam na grubo i izrezao rupu malo manje od fi 100 da stane u plastiku i stavio crijevo od 38mm, smanjio sam prolaze na 0,3-0.5mm kako bi mi piljevina bila sitnija da prode kroz sitniji otvor koji sam izrezao i to sve funkcionira. Mislim da cu isto tako u samoj plastici otkinuti onaj glupi dio koji blokira usis tj. on bi kao trebao pojacat usisnu moc no da prostite to je sranje jel se napuni rapidnom brzinom, vec sam izrezao neki sablon slican toj plastici pa cu probat samo uglaviti na mikroprekidac i staviti s druge strane komad drveta da mi izbacuje u jednu stranu.
Trenutno nakon par dana ne tako cestog koristenja gornja ploca dosta brzo poprima crte, dali je tako i kod vas ili ?
Eh da i jedan problem koji me je tako reci pratio je poklopac za debljacu, jednostavno ovo sranje sa sarafom je idiotarija, od vibracija se zna popustiti i iskljuci mi stroj, izgubio sam dobrih 45-60min dok nisam namjestio saraf da stoji kako treba kako bi taj poklopac imao smisla i nebi se nakon nekog vremena otpustio, jos uvijek se drzim one da je bolja stvar s stitnikom za prste koji je montirano u bocnoj strani stroja, kad se taj granicnik spusti tiska tu plastiku prema dolje i to onda vec ima smisla, mislim da cu se probat zaliti metabu na taj saraf pa mi posalju ovaj mehanizam sastrane, što bi rekli "ako neprobas neces znati".
@sasasasa
mozda samo jos nisam dovoljno usao u stroj
treba jos malo sacekat dok dojmovi opadnu 
Trenutno nakon par dana ne tako cestog koristenja gornja ploca dosta brzo poprima crte, dali je tako i kod vas ili ?
Eh da i jedan problem koji me je tako reci pratio je poklopac za debljacu, jednostavno ovo sranje sa sarafom je idiotarija, od vibracija se zna popustiti i iskljuci mi stroj, izgubio sam dobrih 45-60min dok nisam namjestio saraf da stoji kako treba kako bi taj poklopac imao smisla i nebi se nakon nekog vremena otpustio, jos uvijek se drzim one da je bolja stvar s stitnikom za prste koji je montirano u bocnoj strani stroja, kad se taj granicnik spusti tiska tu plastiku prema dolje i to onda vec ima smisla, mislim da cu se probat zaliti metabu na taj saraf pa mi posalju ovaj mehanizam sastrane, što bi rekli "ako neprobas neces znati".
@sasasasa
mozda samo jos nisam dovoljno usao u stroj

Diht/abrihter pravi prilicno nezgodnu piljevinu, to jest dugacke i tanke "trakice", koje masina jednostavno ne moze sama da izbaci.
A zato sto su dugacke, obicni usisivaci sa tankim crevima tesko izlaze na kraj sa njima.
Pada mi na pamet da probas sa pravljenjem nekog ciklona ili mozda jednostavnije thien baffle varijante, koju ces terati usisivacem ali da ima siroko crevo na strani ka masini. Mada nisam siguran dal bi to moglo da radi.
A zato sto su dugacke, obicni usisivaci sa tankim crevima tesko izlaze na kraj sa njima.
Pada mi na pamet da probas sa pravljenjem nekog ciklona ili mozda jednostavnije thien baffle varijante, koju ces terati usisivacem ali da ima siroko crevo na strani ka masini. Mada nisam siguran dal bi to moglo da radi.
Trebaju mi stići anti Statička crijeva fi 50 pa ću probat nešto po tom pitanju napravitimbole wrote:Diht/abrihter pravi prilicno nezgodnu piljevinu, to jest dugacke i tanke "trakice", koje masina jednostavno ne moze sama da izbaci.

@mboleborism25 wrote:Trebaju mi stići anti Statička crijeva fi 50 pa ću probat nešto po tom pitanju napravitimbole wrote:Diht/abrihter pravi prilicno nezgodnu piljevinu, to jest dugacke i tanke "trakice", koje masina jednostavno ne moze sama da izbaci.
Pada mi na pamet da probas sa pravljenjem nekog ciklona ili mozda jednostavnije thien baffle varijante, koju ces terati usisivacem ali da ima siroko crevo na strani ka masini. Mada nisam siguran dal bi to moglo da radi.svaki savjet dobro došao
Probat ćemo dok ne bude prihvatljivo

Ja imam skarabudžen ciklon koji mi radi posao dok radim unutra ali kanta je od 120 litara i relativno brzo se puni.
Npr. kad radim košnice dasku trebam dovesti na 2,7 cm a bude debela do 3,3 cmpa čak do 3,5cm pa nikad u sreću.
Kada imam veću količinu da obradim izvučem mašinu napolje i ne koristim usisivač.
U režimu abrihtera komadom drveta ukočim mikroprekidač i ne stavljam plastiku za usisavanje a ploču dihta spustim do dna i
samo povremeno nečim gurnem nakupljenu piljevinu.
Kad je diht u pitanju kod mene radi i kad nije postavljena plastika za usisavanje i onda piljevina leti.
Obavezno nosim zaštitnu masku. Kad skupim brdo piljevine napunim plastične kese od smeća i dam ljudima koji gaje tovljene piliće
.
Ponekad dobijem i pile
.
Borise, probao sam i sa suženjem fi 100mm na usisivač ali to samo prolazi kad skidaš baš u malim pomacima. Čim ima više piljevine odmah se zapuši.
I ja sam na onoj plastici isijakao onaj dio što sužava otvor ali nisam siguran da sam dobio išta bolju situaciju. Možda ima neku funkciju, nisam siguran.
Npr. kad radim košnice dasku trebam dovesti na 2,7 cm a bude debela do 3,3 cmpa čak do 3,5cm pa nikad u sreću.
Kada imam veću količinu da obradim izvučem mašinu napolje i ne koristim usisivač.
U režimu abrihtera komadom drveta ukočim mikroprekidač i ne stavljam plastiku za usisavanje a ploču dihta spustim do dna i
samo povremeno nečim gurnem nakupljenu piljevinu.
Kad je diht u pitanju kod mene radi i kad nije postavljena plastika za usisavanje i onda piljevina leti.
Obavezno nosim zaštitnu masku. Kad skupim brdo piljevine napunim plastične kese od smeća i dam ljudima koji gaje tovljene piliće

Ponekad dobijem i pile

Borise, probao sam i sa suženjem fi 100mm na usisivač ali to samo prolazi kad skidaš baš u malim pomacima. Čim ima više piljevine odmah se zapuši.
I ja sam na onoj plastici isijakao onaj dio što sužava otvor ali nisam siguran da sam dobio išta bolju situaciju. Možda ima neku funkciju, nisam siguran.
Cijeli dan na poslu razmisljam o tom problemcicu s piljevinom, mislim da bi mogao nesto slicno ovom napraviti, zamislio sam to na nacin da se donja ploca spusti skroz dolje, i napravi se kao kutija s usisom slicnom ovome iz youtube-a mislim da bi to moglo funkcionirati...ako i ne stavio bi 2x120mm ventilatora ili eventualno neki veci, s druge strane da samo ispuhuju ispred stroja piljevinu.
https://www.youtube.com/watch?v=egWQ_cVb5Nc
@pgale
ako vec radis kosnice zasto neuzmes gotove daske iz pilane, ja sam recimo nedavno pitao ali za rame kosnice i poslao sam upit da mi se izreze na duzinu LR letvica (širina je mislim 24cm) i pri tome ja samo "šnitam" na komadice, dobio sam odgovor s prihvatljivom cijenom, nazalost jos uvijek ima previse operacija i premalo bi mogao zaraditi.
https://www.youtube.com/watch?v=egWQ_cVb5Nc
@pgale
ako vec radis kosnice zasto neuzmes gotove daske iz pilane, ja sam recimo nedavno pitao ali za rame kosnice i poslao sam upit da mi se izreze na duzinu LR letvica (širina je mislim 24cm) i pri tome ja samo "šnitam" na komadice, dobio sam odgovor s prihvatljivom cijenom, nazalost jos uvijek ima previse operacija i premalo bi mogao zaraditi.
Last edited by borism25 on 27 Sep 2016 13:01, edited 1 time in total.
Kod mene se vide "tragovi", da ih tako nazovem. Ali nisu urezi, kao trajno oštećenje, već ... linije? Trag koji ostaje za komadom daske? Pokušavam objasniti, ali mi ne ide. Nisam se naspavao
Ja na to ne obraćam puno pažnje, dok god da ne kvari ravninu ploče meni ne smeta. Planirao sam ispolirati ploče pred zimu i to bi trebalo biti to.
Nadam se da ne griješim

Nadam se da ne griješim