Plafon obloziti osb plocama
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
Podkonstrukcija je od standardnih metalnih cevi dimenzije oko 4x5 cm. Mogla bi biti debela izmedju 2 ili 3mm
Nabavicu te srafove
Pa razmisljam da li da uvrcem srafove direktno u metal ili mora u drvenu podkonstrukciju
OSB ce biti od 9mm ili mozda od 11mm
Pravim plafon za prostor za farbanje i odgore cu poredjati stiropor ili nesto slicno zbog toplotne izolacije
Nabavicu te srafove
Pa razmisljam da li da uvrcem srafove direktno u metal ili mora u drvenu podkonstrukciju
OSB ce biti od 9mm ili mozda od 11mm
Pravim plafon za prostor za farbanje i odgore cu poredjati stiropor ili nesto slicno zbog toplotne izolacije
Last edited by mital on 09 Feb 2018 12:38, edited 1 time in total.
"Znam da nista ne znam" Sokrat
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
@Sasa
evo link sa slikom srafova
http://www.vigal.rs/images/samorezac.jpg
@mital
najbolje je ako mozes koju fotografiju plafona da okacis, tako ti mozemo mnogo vise pomoci.
evo link sa slikom srafova
http://www.vigal.rs/images/samorezac.jpg
@mital
najbolje je ako mozes koju fotografiju plafona da okacis, tako ti mozemo mnogo vise pomoci.
Last edited by Kole-Stolar on 09 Feb 2018 13:07, edited 1 time in total.
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
- art of wood
- Vrhunski majstor
- Kole-Stolar
- Majstor majstora
2-3mm... jes malo zaguljenije, to jest trebaju ti dobri samoresci, sa malo duzom "burgijom" na vrhu i od kvalitetnijeg celika.
Mozes i direktno da srafis u tu metalnu konstrukciju, mada mislim da je lakse da prvo zasrafis drvene letve. Treba vremena da samorezac napravi sebi rupu u 3mm celika, a za to vreme ti treba da drzis plocu. Letva je daleko laksa i zgodnija za baratanje od table, a nije neka cifra.
Samorasce imas i sa konusnom glavom, koja je ovde verovatno zgodnija.
Mozes i direktno da srafis u tu metalnu konstrukciju, mada mislim da je lakse da prvo zasrafis drvene letve. Treba vremena da samorezac napravi sebi rupu u 3mm celika, a za to vreme ti treba da drzis plocu. Letva je daleko laksa i zgodnija za baratanje od table, a nije neka cifra.
Samorasce imas i sa konusnom glavom, koja je ovde verovatno zgodnija.