Sobna vrata
Nego nisam te pitala sa cime bi da farbas takva vrata. Ja sam dobila savet da se to uradi sa vodenim bojama. Ali posto cemo to raditi sami uz pomoc drugara koji ima pistolj i kompresor nesto mi je dug taj proces suseja i smirglanja a nemamo bas nesto vremena. Onda sam cula za neke 3u1 boje za metal, kazu da se suse kao nitro a dovolje su dve ruke. Samo sto neznam kako bi se ponasale na tim vratima sta bi moglo da im se desi?
Last edited by eckica on 31 Jul 2015 23:32, edited 1 time in total.
Neke stvari jednostavno moraju da traju koliko traju.
Boje za metal su ko sto im ime kaze namenjene za metal. Nemozes dobiti kvalitetno ofarbana vrata necim sto nije namenjeno za to. Osnovna je tu da bi lepo povezala boju i drvo (kao i kod metala, samo je tamo sasvim drugacija hemija), i da bi popunila neravnine i pore koje postoje u drvetu.
Pogotovu sto prvi put farbas vrata, to treba uraditi po PS-u. Inace... uskoro ce biti pucanja, ljustenja... pa onda opet iz pocetka, samo ovaj put teze.
Boje za metal su ko sto im ime kaze namenjene za metal. Nemozes dobiti kvalitetno ofarbana vrata necim sto nije namenjeno za to. Osnovna je tu da bi lepo povezala boju i drvo (kao i kod metala, samo je tamo sasvim drugacija hemija), i da bi popunila neravnine i pore koje postoje u drvetu.
Pogotovu sto prvi put farbas vrata, to treba uraditi po PS-u. Inace... uskoro ce biti pucanja, ljustenja... pa onda opet iz pocetka, samo ovaj put teze.
- maricaiivica
- Moderator
Za te pare ste mogli da stavite i ona sigurnosna vrata sa metalnim oblogama koja se ugradjuju kao ulazna na stanovima. Nema farbanja a zatvaraju se kao sef.eckica wrote:Neznam dali kasnim sa odgovorom ako nesto znaci imas u pancevu proizvodnji vrata mozes da biras dalo ces stok od camovine,drveta ili medijapana. Mi smo uzeli stok od medijapana a krilo ono kraft master,brodske sarke polukruzni plivajuci pervajz od 7cm...izaslo me po vratima 12000 din stim da kod mene nisu standardne mere stoka nego je zidarski otvor 34cm. I da nisu ofarbana. Pozdrav
- maricaiivica
- Moderator
Pa,dobro.mbole,kad budes postavio neko pitanje a neko umesto da ti pomogne se napravi pametan nekoliko puta da vidim da li ces stvari shvatati tako ne-licno...treba li da odem na temu sa tvojim radovima i napisem ova jabuka je sra*e,nista licno,*ebes forum bez zajebancije...pitao sam jer mi treba 5 komada sobnih vrata,nije mala investicija i ne trebaju mi tupavi odgovori posle kojih znam manje nego pre postavljanja pitanja...nista licno,zaebancija...
p.s. i sarkazam i ironija su bespotrebni ako neko zeli da nauci i tu nema razlike...moze samo da izazve kontraefekat...mozda neko drugi nece postavljati pitanja jer zna da ce pojedinci da pametuju...sledecu temu koju pokrenem,krecem se "molim pojedince koji nemaju sta pametno da mi napisu i koji ne zele da mi pomognu da ne komentarisu i da mi ne trose vreme i prostor u temi,srdacan pozdrav..."
p.s. i sarkazam i ironija su bespotrebni ako neko zeli da nauci i tu nema razlike...moze samo da izazve kontraefekat...mozda neko drugi nece postavljati pitanja jer zna da ce pojedinci da pametuju...sledecu temu koju pokrenem,krecem se "molim pojedince koji nemaju sta pametno da mi napisu i koji ne zele da mi pomognu da ne komentarisu i da mi ne trose vreme i prostor u temi,srdacan pozdrav..."
Ajmo jedan reset.
Na pocetku si trazio to i to, takvog i takvog kvaliteta, po toj i toj ceni.
Vise njih ti kaze da to sto trazis ne moze da se dobije za te pare.
Sam napises da dobra ne mogu da se nadju ispod 180, e al i dalje bi za 100-130
Onda kreces sa ali ima ovo za ovoliko. Ima, al to nije ono sto si trazio.
Eckica ti napise ima ovo za ovoliko. Odmah uskocis sa "eto jel sam rekao" ali to opet nije ono sto si trazio.
Jednostavno neces da prihvatis odgovor koji ti se ne svidja, a niko nece da ti da odgovor koji nije tacan. I sta drugo ljudi da rade nego da pocnu da se zezaju?
Ili jednostavno pokusavas da nadjes nekoga ko bi zbog solidarnosti na forumu oborio svoju cenu?
Na pocetku si trazio to i to, takvog i takvog kvaliteta, po toj i toj ceni.
Vise njih ti kaze da to sto trazis ne moze da se dobije za te pare.
Sam napises da dobra ne mogu da se nadju ispod 180, e al i dalje bi za 100-130
Onda kreces sa ali ima ovo za ovoliko. Ima, al to nije ono sto si trazio.
Eckica ti napise ima ovo za ovoliko. Odmah uskocis sa "eto jel sam rekao" ali to opet nije ono sto si trazio.
Jednostavno neces da prihvatis odgovor koji ti se ne svidja, a niko nece da ti da odgovor koji nije tacan. I sta drugo ljudi da rade nego da pocnu da se zezaju?
Ili jednostavno pokusavas da nadjes nekoga ko bi zbog solidarnosti na forumu oborio svoju cenu?