reparacija trpezarijskog stola

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Google
Šegrt

Post by Google »

A kad se već o ovome priča, imam trpezarijski sto od masivne hrastovine (lepljene letve), koji je samo mazan lanenim uljem, i kupljen pre par godina. Imao sam neke majstore u kući, koji su u mom odsustvu sekli neki metal brusilicom na njemu, i sad su ostale one crne tačkice od špona... mada, ima tu i nekih drugih fleka od raznih tečnosti, pa sam mislio da je pravo vreme da ga išmirglam i ponovo premažem lanenim uljem, tj. ovim

http://www.ikea.com/gb/en/images/produc ... 299_S4.JPG

Pitanje je koji mi je najbolji sander (belt ili vibracioni), koja šmirgla, i da li o nečemu moram da vodim računa da ga ne uništim? Ploča je prilično debela (oko 5cm) tako da ima tu mesa dovoljno, ali čisto me interesuje kojim alatom to rade profesionalci... :)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ako nije mnogo upropascen, bolje je da se ne upustas u smirglanje. Prljavstinu mozes ostrugati finom celicnom vunom u smeru godova. Ima je u 'wobyhaus', gradacija 4 nule ili sl., kosta nesto sitno. A fleke zavisi kakve su i od cega su, kad ocistis pokusaj da ih uklonis acetonom ili alkoholom.
Google
Šegrt

Post by Google »

pa probaću da slikam detalje pa čisto da vidite je li to za šmirglanje ili nije... meni se čini da to vuna ne može skinuti, naročito one crne tačkice od špona.
Post Reply