Izrada kuhinje- problem...:(
Ah da, u pravu si, nisam dobro ukapirao. Mislio sam da mu je plafon veci od poda, a u stvari njega muci ugao izmedju ta dva zida koji je manji od 90.
Ok, izbrisacu taj moj post koliko mogu. Ali ni u ovom slucaju mu takodje nije neresiv problem. Elementi sa oba zida uopste ne moraju da budu spojeni, a izmedju njih moze doci i koja dekorativna polica eventualno.
Ok, izbrisacu taj moj post koliko mogu. Ali ni u ovom slucaju mu takodje nije neresiv problem. Elementi sa oba zida uopste ne moraju da budu spojeni, a izmedju njih moze doci i koja dekorativna polica eventualno.
Jedna od mogucnosti je da se posluzis gipsanim tablama i da napravis bar jedan deo zida pod uglom od 90 stepeni, na primer samo za sporet, koji bi bio izdvojen. Evo na slici kako mislim:
iza sporeta, punom plavom linijom sam obelezio kako bi dosao zid od gipsa, a isprekidanom plavom pravac gde bi uz plafon napravio takodje od gipsa masku za cev od aspiratora, pa da se to ne vidi, da ne bude ruzno. To bi iz drugog ugla izgledalo ovako:
Nije to veliki prostor i manje bi mesta zauzimao normalni sporet, ako ga vec nisi kupio. A elementi za kuhinju 2,5m duzine su sasvim dovoljni za jednu prosecnu porodicu.

iza sporeta, punom plavom linijom sam obelezio kako bi dosao zid od gipsa, a isprekidanom plavom pravac gde bi uz plafon napravio takodje od gipsa masku za cev od aspiratora, pa da se to ne vidi, da ne bude ruzno. To bi iz drugog ugla izgledalo ovako:

Nije to veliki prostor i manje bi mesta zauzimao normalni sporet, ako ga vec nisi kupio. A elementi za kuhinju 2,5m duzine su sasvim dovoljni za jednu prosecnu porodicu.
čudi me da mu nije dao prijedlog da sruši i sagradi isponova 

danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
- dragisa dragisa
- Majstor
To sto sam nacrtao je samo jedno idejno resenje, a da li se to nekome svidja ili ne je sasvim drugo pitanje. Pitanje je i na kom je odstojanju prozor i da li se tako moze uklopiti. Ja uvek nastojim da mi resenje bude funkcionalno i da prostorija ne bude pretrpana.
Odvodnih savitljivih rebrastih cevi ima na metar, od pvc materijala i aluminijuma, u raznim precnicima. To nije problem naci, ali mislim da je bolje i jeftinije resenje da se koristi glatka cev, u kojoj nebi dolazilo do vecih usporavanja kretanja vazduha zbog turbulencije koja se stvara unutar cevi, a to je pvc cev za kanalizaciju fi 110. Cevi inace treba maskirati da se ne vide.
Ventilatori za izvlacenje vazduha ugradjeni u aspiratorima su centrifugalni, a odgovarajuci kapacitet bi za kuhinju u domacinstvu bio da moze da izvuce celokupan vazduh iz prostorije 6-10 puta za sat vremena (tu treba racunati i na usporenja zbog turbulencija na krivinama i usporenje na filteru nape). Taj podatak sam nasao u uputstvima i preporukama jednog poznatog proizvodjaca ventilatora.
Odvodnih savitljivih rebrastih cevi ima na metar, od pvc materijala i aluminijuma, u raznim precnicima. To nije problem naci, ali mislim da je bolje i jeftinije resenje da se koristi glatka cev, u kojoj nebi dolazilo do vecih usporavanja kretanja vazduha zbog turbulencije koja se stvara unutar cevi, a to je pvc cev za kanalizaciju fi 110. Cevi inace treba maskirati da se ne vide.
Ventilatori za izvlacenje vazduha ugradjeni u aspiratorima su centrifugalni, a odgovarajuci kapacitet bi za kuhinju u domacinstvu bio da moze da izvuce celokupan vazduh iz prostorije 6-10 puta za sat vremena (tu treba racunati i na usporenja zbog turbulencija na krivinama i usporenje na filteru nape). Taj podatak sam nasao u uputstvima i preporukama jednog poznatog proizvodjaca ventilatora.
Last edited by Pezzo on 06 Jan 2013 19:08, edited 1 time in total.
Da, odlicno znam o cemu pricam. Postoje centrifugalni i aksijalni ventilatori. Aksijalni su dobri za brzi protok vazduha, ali dosta uspore ako nema dovoljnog dotoka novog vazduha u prostoriju. Za izvlacenje pare se zato preporucuju centrifugalni/radijalni ventilatori, koji ne usporavaju mnogo.
http://www.google.com/search?q=radijaln ... 24&bih=593
http://www.google.com/search?q=radijaln ... 24&bih=593
Hvala pezzo...!!:tummenupp::tummenupp:
Jer na ovako nesto si mislio:

Ako ima neko jos neki predlog slobodno neka pise, ne bunim se uopste., na kraju kad se sve sabere moze da se dobije super kuhinjica...
Pozdrav...!!
Jer na ovako nesto si mislio:

Ako ima neko jos neki predlog slobodno neka pise, ne bunim se uopste., na kraju kad se sve sabere moze da se dobije super kuhinjica...

Pozdrav...!!
Last edited by Stefan117 on 06 Jan 2013 19:30, edited 1 time in total.
Znam i ja šta pitam. Pojmovi aksijalan i radijalan se odnose na smer (osa okretanja , ili prečnik okretanja). I jedan i drugi, prilikom okretanja, stvaraju centrifugalnu silu. Pogledao sam malo značenje tih pojmova i u pravu si: koristi se termin (po meni nesrećno) centrifugalni ventilator. To znači, da aksijalan nije centrifugalan iako se okreće. Kako ćeš izračunati centtrifugalnu silu kod ventilatora koji nije centrifugalan? :tummenupp:Da, odlicno znam o cemu pricam. Postoje centrifugalni i aksijalni ventilatori.