dikar wrote:Danas sam na tezgama nasao glodala na komad, ravno glodalo bez lagera prihvat 8mm r-4 i5mm marka kineski IN-GCO, veoma lepo su ofarbana u De Walt zutoj boji, nozevi dobro naostrini cena 200den(3.5eura) i obecavaju rad od 3-4 metra
Ta glodala se prodaju i na beogradskom buvljaku a cena je bila 1 euro pre par meseci kada sam ja kupovao. Sa jednim sam uspeo da isteram preko 20 metara kanala dubine 3mm a pre toga polomio 2 komada za redom. Postoji i neka druga firma, ona farba u plavo. E ta nisu ni za k....
:smejanje: kao da ta zuta jesu :smejanje:
dikar wrote:Danas sam na tezgama nasao glodala na komad, ravno glodalo bez lagera prihvat 8mm r-4 i5mm marka kineski IN-GCO, veoma lepo su ofarbana u De Walt zutoj boji, nozevi dobro naostrini cena 200den(3.5eura) i obecavaju rad od 3-4 metra
Ta glodala se prodaju i na beogradskom buvljaku a cena je bila 1 euro pre par meseci kada sam ja kupovao. Sa jednim sam uspeo da isteram preko 20 metara kanala dubine 3mm a pre toga polomio 2 komada za redom. Postoji i neka druga firma, ona farba u plavo. E ta nisu ni za k....
:smejanje: kao da ta zuta jesu :smejanje:
pa zato nisam ni kupio. inace ovde ima raznoraznih boja al su jeftinija od 3.5 eura. Inace i sam znas kako ide trgovina na tezgama 3.15 pa 1.5 i tako do 2 eura. i nakraju prodjes 3 ili 4 m sa tim glodalom .
Inace sam od MLCS narucio glodala prihvat 1/2"(Katana "life time waranty") u vrednosti od 340$ na sestricinu adresu u USA, ali se sestricina predomisila i dolazi tek sledece godine
Last edited by dikar on 30 Oct 2012 02:01, edited 1 time in total.
Dikar, jel si siguran da ti je prihvat 1/2", a ne 12mm? Slicni su ali nisu isti (1/2" je 12.7mm), a obicno se za evropsko trziste ne rade 1/2".
Jedino ako su ti je donosili od preko bare.
mbole wrote:Dikar, jel si siguran da ti je prihvat 1/2", a ne 12mm? Slicni su ali nisu isti (1/2" je 12.7mm), a obicno se za evropsko trziste ne rade 1/2".
Jedino ako su ti je donosili od preko bare.
Siguran sam Mbole evo je na dnu strane XTW1500EKA zadnja inovacija B&D sa 1600W se okrece do 28000 o/min http://gmm.com.mk/black-and-decker-glodalki.html
doduse ima i caure za manja glodala, ali ne znam da ih promenim. negde na netu sam nasao da se manje caure jednostavno umetnu u postojecu cauru sa prihvatom od 1/2" ali to nisam probao sumnjivo mi je.
Ovaj B&d me nije tako odusevio kao glodala od 1/2" Uz glodalicu sam dobio 6 glodala od 1/2" Ova glodala mogu sve da urade u jednom prolazu, doduse polako.
A i da je 12mm prihvat ista stvar i to je tesko naci
Last edited by dikar on 30 Oct 2012 02:10, edited 1 time in total.
Ja u nastojanju da iznesem lični problem a vidim da i mnogi drugi imaju iste,otvorih ovu temu ali smo brzo odlutali i počeli jedni drugima prebacivati. Spustimo loptu i ako neko ima konkretno nešto da kaže neka izvoli. ja sam konkretno mislio na glodala i alate za stabilni frejzer ali vidim da mnogi dosta koriste ručne,i za njih je dosta lakše nabaviti a imanje su zahtjevne operacije uglavnom manji zahvati.
glodala za stabilne frezere imas u Travniku ....ljudi prave ono sto zamislis i nacrtas i od vidije i od stirije a rade i reparaciju starih glodala kazi ako ti treba broj tel...
Za frezer u Srbiji ima kronera koliko hoces, a verujem i u BiH i Hrvatskoj. Mozes se uveriti i na sajmu ako dodjes, od Leitz-a do malih alatnicara. Problem su ova za malu glodalicu, em los kvalitet, em slab izbor, a boljeg kvaliteta kostaju previse a imaju ogranicene mogucnosti.
čuo sam za Travnička glodala ali sam čuo da su lošeg kvaliteta,informacija je neprovjerena pa se nadam da mi neće niko zamjeriti. zamolio bih kolegu Tishler-a za broj telefona.hvala.
nekad sam kupovo od novakovica i cini mi se da ima radnju u Loncarima a Travnicka glodala mozes da kupis jedno pa probaj tel mi je u radioici pa ces sutra da dobijes