formatizer

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

Ne zaboravite da verovatno moze da odbije PDV u Hrvatskoj (koji je kao se dobro secam 20 ili cak 22%). Skoro sve drzave oslobadjaju PDV-a u slucaju izvoza. Tako da tu ustedi 2-4% kad plati PDV u Srbijei (18%). Otprilike toliko negde je nasa carina, ako se ne varam.
Ako nabavlja za radnju a u sistemu PDV-a je onda moze da odbije i nas PDV.
Naravno transport nie ni malo naivna stavka.
Vredelo bi se raspitati u svakom slucaju.
:tummenupp:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ne isplati se ici po tu masinu,ako vec oces do ZG ili PU,skokni preko u italiju(nije daleko) pa kupis jos bolju od te za iste pare(jer je i on nju dovukao iz italije :stolt:
http://www.rico.si/srb/katalog/c01/o-22

pa gledaj ima svasta ;)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

mbole wrote:Ne zaboravite da verovatno moze da odbije PDV u Hrvatskoj (koji je kao se dobro secam 20 ili cak 22%). Skoro sve drzave oslobadjaju PDV-a u slucaju izvoza. Tako da tu ustedi 2-4% kad plati PDV u Srbijei (18%). Otprilike toliko negde je nasa carina, ako se ne varam.
Ako nabavlja za radnju a u sistemu PDV-a je onda moze da odbije i nas PDV.
Naravno transport nie ni malo naivna stavka.
Vredelo bi se raspitati u svakom slucaju.
carina za masine je 5% + spedicija
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Ima na zapadu dosta povoljnih masina i ne tolko starih a skoro ce i sajam pa videcu... u svakom slucaju hvala na informacijama.
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Novo pitanje za formatizer.Ja bio na sajmu i video neke masine,horizontalni formatizer ROBLAND cena nesto nije visoka od nekih 5 000 e do 7 000-8 000 e.Da li je neko radio na tim formatizerima,mnogo hvale sistem klizanja koji ima Altendorf doduse u firmi kojoj radim ponekad odrežem neko parče na njemu,mada vecina masina kliže na drugačiji sistem što je slučaj i sa Roblandom.?Nisam radio na takvim masinama da bih mogao sam da uočim razliku.Ako neko ima resenje za neku dobru a povoljnu masinu neka javi.Pozdrav
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Robland sigma i modeli EZ 3200 i Z 3200
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Videh na sajtu machineseeker.com horizontalni formatizer scm si 300n mislim da je 2006.god. cena je 3 500 evra(jedino sto ne znam da li je cena sa porezom).Na slici masina izgleda perfektno,kada bih tako nesto nasao u Srbiji ne bih se razmisljao ni sekunde.Ovako bih voleo da znam,sta da ocekujem od dodatnih troskova,kolki je porez i carina?Sto se tice prevoza tu bih mogao nesto i preko rodjaka,to mi nije problem da sam sracunam.Mbole mi je nesto napisao u prethodnom pitanju,kupac sam kao fizicko lice,znaci nema povracaja pdv-a.Da li se placa porez 18% i carina isto tolko,sto izlazi 40-ak % ili bih se necega oslobodio,posto je polovna stvar.I ako se placa porez koja se osnovica uzima,da li se gleda kataloski ili ima neki drugi nacin.?
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Trebalo bi da je ovako:
carina je 1%, pdv 18%
Racunica je ( cena + prevoz + speticija (50ak eura) + lezarina na carini (?) ) * 1,01 (carina) * 1.18 (pdv)
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Jel si siguran da spedicija i lezarina ulaze u osnovicu za carinu i PDV?
Prevoz znam da ulazi, al za ova dva nisam siguran.
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Hvala maricaiivica,okreni obrni,tu je drzava u sigurnom dobitku.Ako neko ima neko dobro resenje neka javi.
Last edited by slavijov on 12 Mar 2012 16:50, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

mbole wrote:Jel si siguran da spedicija i lezarina ulaze u osnovicu za carinu i PDV?
Prevoz znam da ulazi, al za ova dva nisam siguran.
Bas bi kasno za mene kada sam ovo napisao...
( cena + prevoz ) * 1,01 (carina) * 1.18 (pdv) + speticija (50ak eura) + lezarina na carini (?)
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Pitanje za kolege i sve one koji su imali iskustva sa horizontalnim formatizerima kineskih proizvodjaca.?Kakvi su utisci?
slavijov
Pred-majstorsko zvanje

Post by slavijov »

Nije valjda da niko nije rezao ivericu na Kineskom formatizeru.?A ima ih u regionu sigurno poprilicno!
Dule
Moderator
Moderator

Post by Dule »

ja stvarno nisam video u svom komšiluku takav :(
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ja vido' samo na slikama ::neznam::

turski sam video i mislim da su tu negde po karakteristikam i kvalitetu(mozda i po ceni):)

po meni je bolje kupiti polovan scm,altendorf,sac,sicar,paoloni,casolin...... nego novi kineski ili turski.:stolt:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Post Reply