Izrada prozora (kako)

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
top10
Šegrt

Post by top10 »

Osobno sam prelistao i pročitao podosta toga na temu STOLARIJA, obzirom da sam pri računalu 10-ak sati dnevno izuzev vikenda. Rad i praksa je jedino što daje pravi odgovor. Mali problem nastaje kada se netko kao što sam ja "dozvolit ću sebi naziv priučeni stolar" hoće naučiti nešto napraviti odmah iz prve i to uz par natuknica od nekoga putem interneta, a većina pravih stolara je svoj UMJETNOST započela na način šegrtarenja i pomaganja u nekoj stolarskoj radionici po principu gledaj i uči uz što manje pitanja. Nadalje većina tih istih majstora nemaju previše vremena, niti informatičke podrške da bi mogli svaki posao poslikati, obrazložiti i postaviti na post. Ponavljam većina, jer ovo je jedini forum gdje nešto konkretno pitaš "kako ću napraviti ovo" i uvijek se netko javi sa odgovorom i 100% podrškom što ovaj forum čini JEDINSTVENIM u odnosu na gotovo sve druge(Hrvatske, Američke, Austrijske.....). Vjerujte provjerio sam.
Tko spava, nije budan!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Hvala na lepim recima za forum. Trudimo se koliko je u nasoj moci.

Nekada je ljudima dosta tesko da nesto objasne, iako znaju kako to da urade. Ne da ih mrzi, vec jednostavno ne umeju da objasne.

Pogotovu kad prica sa potpunim pocetnicima, neko ko je dugogodisnji majstor, ne zna "odakle da krene", ili ne vidi sta tu ima nejasno, ili napise nesto, a pocetnik uopste ne ukapira o cemu se radi, jer se majstoru gomila stvari podrazumeva, ili jos gore, pocetnik ukapira pogresno jer recimo majstor nije napomenuo da ne moze da se zalepi celo daske (posto on to podrazumeva).

Mnogi bi ti cas posla objasnili da si pored njih u radionici, ali ovako "kuckanjem"... jednostavno im ne ide. Meni se desava, iako se smatram prilicno dobrim u objasnjavanju, da cesto bez slike jednostavno ne mogu da objasnim nesto. Ili bi to objasnjavanje traaaaaaajalo, i pitanje dal bi neko ukapirao.
Post Reply