dikar wrote:"traka je siroka 10 cm a duga 688" ???
nije mi jasno sta obradjujes sa ovom sirinom, a pogotovo duzinom. Jedan moj prijatel ima slicno nesto ali sirina je 100 ili 110 cm. Krilo za vrata obradjuje za 10 min do granul. 150
to sto ima tvoj prijatelj mislim da nije slicno..mozda i grijesim ja na svojo slajferici slajfam vrata,prozore ...ma svaku dasku i letvicu slajfam na njoj a ta kod tvog prijatelja je sigurno bolja i mozda je nesto kao ova http://www.apokalipsa.rs/img/catalogue/358-a.jpg
Nije takva vec lici na tvoju samo ima velike (dugacke) valjke. ali montiraju se i manje sirine traka.
Juce mi stvarno nije bilo jasno u vezi sirine od 10 cm, ali danas sam nesto razmisjlao da se ipak sa trakom od 100cm tesko obradjuje greda ili daska od 5 ili 20cm. a sad sam primetio da se platforma kod tvoje masine pomera.
emcanke wrote:hvala tishler, hvala svima... sada su mi je sve jasnije po pitanju slajferice.... bas mi treba ovakva sa uzom trakom ali upola kracom, upravo razmisljam o samogradnji....neznam dali je pametno.
jeste pametno....problem su valjci a sve ostalo lako se moze napraviti,gledo sam dvije rucno pravljene na kojoj su valjci gumeni i motor mora biti najmanje 5 kw
Kod mene je motor 2.2 kw i radi odlicno, a video sam kod jednog majstora i jednu ciji je motor 1.5 kw i godinama radi na njoj bez problema. Ja sam svoju rucno pravio i valjci su na njoj drveni.
isto na jednoj koja je imala motor od 2.2 kw..i radila je odlicno poso...traka je isto bila sirine 10-12 cm..a duzina je bila negde do 7 m, ne secam se bas tacno...e sad, ima dosta slajferica tracnih sto uvoze iz italije polovne...neke su sa po tri motora..dali je neko video ili vec radio na takvoj slajferici, i kakva su iskustva...
Last edited by markonii on 16 Sep 2010 20:33, edited 1 time in total.