Kity abrihter diht

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Robert L.A.Buddy
Dodavač alata

Post by Robert L.A.Buddy »

To je ok cena. Definitivno ću morati da uzmem jedan Kity abrihter da levelujem malo. :)
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Samo napred, ta masina ako je ispravna uvek ce imati kod nas vrednost.
venzinatiko
Pred-majstorsko zvanje

Post by venzinatiko »

Planirao sam da uzmem Kity ali mi je naletela neka pravljena masina tj samo abrihter i cirkular na istoj osovini kao i futer.
Masina tj komponente su radjene nekad u zastavi i nikad nije koristeno ,glava je 320mm sa tri noza. Zanima me vase misljenje da li kity ili tu pravljenu koja nema diht a kod koje me najvise plasi ovaj sistem pometanja ulazne ploce tj preciznost ? A sama konstrukcija tj masina ima preko 150k ,motor 3kw.

https://i.imgur.com/gjiin6N.jpg
Inace cena je 400e te pravljene a nema postolje cirkulara vec se to naknadno treba uraditi.
Last edited by venzinatiko on 20 Mar 2017 07:46, edited 1 time in total.
Kole-Stolar
Majstor majstora

Post by Kole-Stolar »

Kity svakako !
Ko zna ko je to pravio i sta tu sve moze da ne valja... mogu delovi biti dobri ako su nepravilno postavljeni a jos pored toga nemas ni diht a bez njega tesko da se ista malo pristojnije moze napraviti a jos pored toga na jednoj osovini i cirkular koji se okrece i kad hoblas....
Ja bih ti preporucio da bezis od takvih resenja, jako su opasna...
A kity preporucujem posto i sam imam francusku masinu do duse nije kity vec Signal kombinirka ali mi izvanredno sluzi cak mogu da kazem da slobodno staje rame uz rame ovim novijim masinama sto se tice kvaliteta obrade.
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
venzinatiko
Pred-majstorsko zvanje

Post by venzinatiko »

I ja sam vise za Kity ali me je privukla cena i stabilnost te pravljene . Pa sam racunao da ce mi za pocetak biti dovoljna posto ima i cirkular koji inace nemam . Pa sam mislio da kupim za 300-400€ diht posebno. A kity bih morao u Ch da idem i izasao bi me oko 700€ sigurno.
Osovina i ploce su sigurno uradjene dobro jer mi je cale radio tu i kaze da po tom pitanju nema greske e sad kako ga je ovaj sklopio nisam siguran po pitanju preciznosti.
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Å ta misliš da probaš mašinu? I ja sam za Kity, ali ako ti je ovo bolja opcija, pokušaj. Traži od čovjeka da te pusti dva tri sata da je probaš pa vidi. Najviše te interesuje preciznost i izdržljivost (dobro, i sigurnost), a jednostavnost rukovanja i sl ti je broj dva.

Mada sam ja i dalje za kity...
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Svi ti koji prodaju masine pravljene u kucnoj radinosti, neprodaju ih sigurno sto su super precizne, bezbedne i lake za rukovanje, vec sto to nisu pa zele da ih se otarase i kupe fabricku masinu. Naravno postoje masine koje je su napravljene majstorski i koje rade kao i bilo koja profi fabricka masina, ali to tesko moze da se nadje da neko prodaje.
I ja sam za kity, pa doci ce i cirkular na red, pa sve polako.
( ja imam cirkular koji sam pravio sam pre nekoliko godina, i kad budem u prilici da kupim fabricku masinu ovaj necu moci prodati jer samo ga ja poznajem, samo mu ja znam mane i prednosti, i samo meni vredi i nikom vise)
venzinatiko
Pred-majstorsko zvanje

Post by venzinatiko »

Zao mi je sto nisam slikao celu msm vizuelno ne lici ni na sta😊 taj lik se ne bavi stolarijom vec je u stara dobra vremena za kilo pecenja i rakije pravljena osovina ,ploce u drzavnoj firmi ako me razumete..
Svakako sam iz vasih komentara shvatio poentu i poslusati savete tako da cu povesti nekog iskusnog da pogleda .

A juce mi je iskocila treca solucija neki rodjak je bio prof tehnickog u skoli i pre 30 god u istoj kupio neku sa 11 operacija austrijsku . Zna samo da je abrihter 210mm i nista vise jer mu stoji u garazi u vikendici i nikad je nije koristio. Nit zna kojih 11 operacija ima ni jacinu nista . E sad ja samo pretpostavljam da je to neka stona varijanta jer kaze da je rastavljeno bilo je na stolu kao.. Trazi 600€ pa cu vas poslusati posto ja fabricka da prvo nju vidim .
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

To mora da je emco star kompletna kombinirka;)
venzinatiko
Pred-majstorsko zvanje

Post by venzinatiko »

godfather wrote:To mora da je emco star kompletna kombinirka;)
Bog ti dao srecu😃 5puta je natucao kako li se zove te: Black decker ,isra....odlepio sam od matorog nista ne zna..
Jel vredi to te pare ,kakva je ?
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Ako je dobro ocuvana, onda da, al nek spusti neki € cenu. Ali uvek ima ali, od te masine originalni motor je slabasan, ja imam samo abrihter-diht od te masine i stavljen jaci motor i imam zaseban motor za pogon valjaka i to radi savrseno. Ako bi se pokazao da je preslab motor ( zavisi sta se radi tj obradjuje) isplati se zameniti motor.
venzinatiko
Pred-majstorsko zvanje

Post by venzinatiko »

godfather wrote:To mora da je emco star kompletna kombinirka;)
Bog ti dao srecu😃 5puta je natucao kako li se zove te: Black decker ,isra....odlepio sam od matorog nista ne zna..
Jel vredi to te pare ,kakva je ?
Post Reply