Potrebna pomoc pri kupovini dihtarice... Metabo ili Lutz

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
dejanblasko
Dodavač alata

Potrebna pomoc pri kupovini dihtarice... Metabo ili Lutz

Post by dejanblasko »

Pozdrav,

kupujem dihtaricu ovih dana i naisao sam na dvije prihvatljive cijenom (250e). Jedna je Metabo HC260 C / W, kojoj fali jedan dio na koji se naslanja daska kada se blanja, znaci onaj gore segment veliki... Druga je neka Lutz_ njemacka kompanija koja se ugasila kako vidim po internetu (ili ne proizvodi vise masine nego sjeciva neka)

U dilemi sam jer bih mozda imao nekoga da mi profesionalno napravi taj segment koji fali na metabo za neke smijesne pare, a izgleda kao nova i lik sto je prodaje tvrdi da je kao nova sto se vidi i na slikama.

Metabo_ http://www.olx.ba/artikal/21666306/dihtarica/
Lutz _ http://www.olx.ba/artikal/24867960/stro ... ht-abriht/

Svaka pomoc bi mi dobrodosla. Hvala unaprijed...
sasasasa
Velemajstor

Post by sasasasa »

Dilema u svakom slučaju...
Metabo je inače dobar, mada mi je ova mašina nepoznata, a izgleda mi malo kao igračka

Ova druga puno ozbiljnije izgleda, ali nisam nikad radio na nekoj od te firme...

Sad i mene zanima šta će ostali reći...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ajd ja za pocetak da kazem ono sto stalno ponavljam :)

dejanblasko, upisi u profiu odakle si (polje lokacija, pravila foruma a i pise na vrhu svake strane)

PS
Moracu da napravim neki skript koji ce da upisuje ovaj tekst na jedan klik :)
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Iskreno, ne valja ni jedna. A da još malo potražiš? Lutz seje prodavao u RH, ima tanke aluminijske ploče i ne vjerujem da su ove ostale ravne. Metabo djeluje dosta kulavo, a i nije kompletan.
godfather
Samostalni majstor

Post by godfather »

Iskreno, masina koja kosta 1200€ nova a polovna kao nova da kosta 3-4 puta manje, meni to odmah deluje kao da ima skrivenih jos mana, a znamo da i nova nije olicenje preciznosti i izdrzljivosti. A takodje mislim da nisu bas smesni novci da se napravi ta ploca sto fali.
Lutz neznam kakva je, ali je barem kompletna, ako nije klimava u uvijene ploce a budzet za bolje nemam lutz bi bio moj izbor.
Last edited by godfather on 15 Mar 2017 13:07, edited 1 time in total.
dejanblasko
Dodavač alata

Post by dejanblasko »

Hvala na odgovorima i oprostite sto nisam uredio lokaciju :D

Za koji dan cu saznati koliko bi me kostao ovaj dio da se napravi za metabo, a u medjuvremenu cu provjeriti kako izgleda ova Lutz... 250e je max budzet, a nisam uspio nista naci osim ovoga, a da nisu einhell i slicno... (a einhell je uzasan i kad je nov)...
Post Reply