Kao prvo, veliki pozdrav za sve članove iz Kanjiže:rock:
Imam problem sa fiokama. Majstor (bar tako sebe naziva) koji je radio kuhinju je skrljao klizače za fioke i stavio neodgovarajuće (po nosivosti).
Ja sam nabavio redovne teleskopske, sa ležajevima i hteo sam da ih postavim umesto krljavih.
Ali avaj... po merenju fali oko dva milimetra širine u korpusu. Probao sam da uguran i uspeo sam ali to nije to.
Moje pitanje je kako da ovo izvedem? Da li da skinem po 1mm sa svake strane korpusa na mestu gde idu klizači ili...?
Materijal je iverica...
Hvala na odgovoru/mišljenju/stavu....
:pljesk:
Uzak korpus za fioke
Ponesi fioke kod nekog ko ima cirkular da napravi falc za klizace.
Mozes sa jedna strane za 2mm ili sa obje po 1mm kako ti volja.
Bitno je da moras po visini napraviti falc 46mm da nebi kacila fioka za dio klizaca koji se kaci na korpusu.
Najlakse ti je spustiti noz cirkulara da reze 46mm, firung nastelovati na mjeru za 1mm manju od sirine fioke, zatim obraditi jednu pa drugu stranu fioke.
Problem kod ovakvog rada je sto skidas farbu ili melamin sa vidne strane fioke sto se vidi, ali ne mnogo, kada se fioka otvori.
Mozes sa jedna strane za 2mm ili sa obje po 1mm kako ti volja.
Bitno je da moras po visini napraviti falc 46mm da nebi kacila fioka za dio klizaca koji se kaci na korpusu.
Najlakse ti je spustiti noz cirkulara da reze 46mm, firung nastelovati na mjeru za 1mm manju od sirine fioke, zatim obraditi jednu pa drugu stranu fioke.
Problem kod ovakvog rada je sto skidas farbu ili melamin sa vidne strane fioke sto se vidi, ali ne mnogo, kada se fioka otvori.
- art of wood
- Vrhunski majstor
pozd.
Skini s obe strane po 1mm da bi ti prednjica fioke osatalana mestu gde je i bila ,inace ces i nju morati da pomeras
Nemoras rastavljas fioke da bi ovo uradio pazi na srafove (skini samo prednjicu)
P.S nece to bas turpijom ici lako a jos manje precizno ,potrazi cirkular
Skini s obe strane po 1mm da bi ti prednjica fioke osatalana mestu gde je i bila ,inace ces i nju morati da pomeras
Nemoras rastavljas fioke da bi ovo uradio pazi na srafove (skini samo prednjicu)
P.S nece to bas turpijom ici lako a jos manje precizno ,potrazi cirkular

Last edited by art of wood on 29 Jan 2017 18:26, edited 1 time in total.
Pozdrav
Uspela operacija
Obradio prednju i zadnjistranicu za 2mm prema sredini fioke (tamo gde dolaze klizači).
Levu i desnu stranicu pomerio za 2mm prema unutra...
Sve je ovo urađeno ručno tako da nije baš vizuelno remek delo (čak ni blizu
)
U svakom slučaju, klizači rade kao blesavi a spolja se nista ne vidi
Hvala na pomoći :tummenupp:
Uspela operacija

Obradio prednju i zadnjistranicu za 2mm prema sredini fioke (tamo gde dolaze klizači).
Levu i desnu stranicu pomerio za 2mm prema unutra...
Sve je ovo urađeno ručno tako da nije baš vizuelno remek delo (čak ni blizu

U svakom slučaju, klizači rade kao blesavi a spolja se nista ne vidi
Hvala na pomoći :tummenupp: