Brzopotezno pitanje o kompresoru

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Post Reply
djuro2
Majstor majstora

Brzopotezno pitanje o kompresoru

Post by djuro2 »

Kompresor mi treba za klamericu par puta godisnje i za ispuhati vrecicu od usisivaca malo radni stol i napumpati gume.
Posto o kompresorima ne znam bas nista hoce li kompresor od 24L imati dovoljno kapaciteta za takve stvari?

nesto poput ovoga gledam? Vrijedi li ovaj sto?
http://is.gd/lxQo65
ili ovo
http://is.gd/STxraZ
ili ovo
http://is.gd/j1xMgk
Last edited by djuro2 on 04 May 2016 18:21, edited 1 time in total.
riba
Pred-majstorsko zvanje

Post by riba »

Za to kaj si nabrojal sasvim dovoljan.
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Ako se možeš još malo rastegnuti u smjeru financija, kupi 50 litarski. S njim ćeš ponešto moći i lakirati, a nije puno skuplji...
šantjer
Majstor

Post by šantjer »

A zna li netko nešto više o kompresorima?

Trgovci obično navode podatke o snazi, broju okretaja maksimalnom tlaku i kapacitetu na usisu. Ne znam previše o tome ali mislim da bi puno važniji podatak bio o kapacitetu stlačenog zraka, dakle koliko litara u minuti može dati stlačenog zraka na npr. 8 bara. Kod pneumatskih alata u katalozima se navode podataci koliko troše zraka u minuti. Pretpostavljam da se to odnosi na zrak stlačen na njihov radni tlak.

Zatim, ako postoje uljni (čitam sa gornjih linkova koje si postavio), onda valjda ima i bezuljni (ili neki drugi). Koja je razlika i što je bolje?
Ako se navodi podatak da je direktan, valjda ima i "indirektan". Koji je bolji?
Kod nekog piše da ima regulaciju, a kod nekih ne piše. Valjda bi svi trebali imati regulaciju jer različiti alati traže različiti tlak.

I tko u svijetu kompresora drži primat u kvaliteti, tko sredinu, a tko dno. Gdje bi po kvaliteti bili ovi čije je linkove đuro postavio?
Kod nas su najzastupljeniji einhelovi za oko 130E, a za einhel općenito znamo da je relativno loš.
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

@šantjer - o kompresorima možeš i knjigu napisat :P , uljni kompresori su najrašireniji, odabir kompresora treba biti po protoku zraka Lit/min , to je važnije nego sami kapacitet. Postoje kompresori sa dva ili više cilindra, pa samim tim brže stlače zrak,....u ozbiljnim produkcijama se koriste vijčani kompresori koje odlikuju veći kapacitet i tiši rad .
Najčešće se u stolariji upotrebljavaju manji uljni kompresori reda 25,50 pa do 100 lit kapaciteta.
@djuro - za to što tebi treba je sasvim dovoljan bilo koji kompresor od 25 lit.
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

ropee wrote:@djuro - za to što tebi treba je sasvim dovoljan bilo koji kompresor od 25 lit.
Imao prije neki kompresor od 40 ili 60 L ali bez regulacije pa mi klamerica ne radi na njemu nikako. Jedino ti fino dodje kada vidis Made in W.Germany :) Kad sam kod W.Germany bas gledam kod tate u radioni ima Boch kutnu brusilicu ono nista posebno rekli bi vi i nije posebno osim boje. Naime taj Bosch je bijele boje :skratta: preko 40 godina i jos kuca bez pardona. No dobro dosta o tome.

Uglavnom uzeo ovog sa treceg linka probao klamericu radi ko urica. Mislim da ce biti to dovoljno.
@bilježnik lakirati ne mislim tako da sam ipak ostao na kapacitetu od 25L, ali hvala na sugestiji
Last edited by djuro2 on 05 May 2016 20:58, edited 1 time in total.
art of wood
Vrhunski majstor

Post by art of wood »

klamerice i stolarski pistolji ne reade ispod 6 bara bez obzira na velicinu i kapacitet komresora nastelujes sklopku da se tad pali i mozes koristiti kopresor od 10l :)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

4-7 bara, расход воздуха 170 lit/min.
dejan123
Dodavač alata

Post by dejan123 »

Dali neko ima iskusta u vezi ABAC i ORION kompresora?
Koji je bolji i kavlitetniji i koji je vise za preporuku.Hvala
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Imam abac i vec nekoliko godina radi (kuc kuc u drvo) zadovoljan, a za iglice I klamerice koristim od 6 litra Schneider sym 150-8-6 zato sto je zgodan za teren
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Dejane, popuni u profilu odakle si.

Ne postavljaj isto pitanje na vise mesta. Ako neko zna i hoce, odgovorice i na jedno.
Duplirana poruka obrisana.
Post Reply