Moj savjet za krevet od camovine ti je da bocne stranice, koje su kod bukovih kreveta obicno siroke 10-14 cm, napravis u sirini 20cm jer ce u suprotnom brzo da se prosiri rupa oko sarafa i pocece da skripi sto je jako nezgodno kad pocnu komsinice da ga testiraju!
mbole wrote:Pa onda si lepo trebao da napises "Momacki je*odrom" a ne "Bracni krevet"
Pa samo sam se nadovezao na postojeću temu
@Saša
Hvala na sugestiji,inače sam nameravao da bude širine barem 17cm,videću da uklopim nekako još tih 3 cm a da ne narušim vizuelni izgled,škripa je poslednje što mi treba
Svaka sugestija mi je više nego dobrodošla,jer zaista nemam iskustva sa pravljenjem kreveta,pravio sam sve i svašta ali krevete ne
Sasa wrote:Koliko ja kapiram ovdje bi od univera trebalo da bude samo maska a konstrukcija od drveta, a ako je tako onda:
*unutrasnji dio (konstruktivni) mora sam da se oslanja na pod nezavisno od maske od univera(sto ne vidim na crtezu)!
*za unutrasnji dio bi trebalo koristiti neki drugi jaci materijal, neko tvrdo drvo a ne nikako MDF!
Ako je okvir od univera ujedno i konstrukcija onda je sve dobro nacrtano, univer bi trebao biti od 25mm! Bocne strane koje su na crtezu 200x15cm (moja procjena) trebale bi biti najmanje 200x25 cm jer ta sirina stranice ima najvise uticaja na cvrstocu kreveta! Za nosac latofleks lajsni (ili kako ti rece one letve za spavanje) bi na stranicu od univera trebalo zasatafiti bukovu letvu 200x3x3cm a za srednji nosac moze i neko mekse drvo recimo camovina 200x8x5cm. Ovi nosaci(letve) koje si crtao sa unutrasnje strane uzglavlja i uznozja su nepotrebni!
Potreban materijal za drugu varijantu(koju tu ja predlazem):
Univer 25mm
70"x167"-1 kom
90"x167"-1kom
Bukove letve
200x3x3- 2 kom
Camova letva
199,5x5x8-1 kom
20x5x8- 2 kom
Nauglice, sarafi, okov za srednju nogu kreveta i ostali okov!
Pozdrav ljudi na ovoj bas staroj temi. Radicu uskoro krevet sa istim dimezijama. Detaljno sam citao vase postove# ali imam par pitanja:
@Sasa jesu li ovo mjere u incima i ako jeste molim te objasni sto radis sa njima, zasto sluse kako ih sjeces...
Sasa wrote:Koliko ja kapiram ovdje bi od univera trebalo da bude samo maska a konstrukcija od drveta, a ako je tako onda:
*unutrasnji dio (konstruktivni) mora sam da se oslanja na pod nezavisno od maske od univera(sto ne vidim na crtezu)!
*za unutrasnji dio bi trebalo koristiti neki drugi jaci materijal, neko tvrdo drvo a ne nikako MDF!
Ako je okvir od univera ujedno i konstrukcija onda je sve dobro nacrtano, univer bi trebao biti od 25mm! Bocne strane koje su na crtezu 200x15cm (moja procjena) trebale bi biti najmanje 200x25 cm jer ta sirina stranice ima najvise uticaja na cvrstocu kreveta! Za nosac latofleks lajsni (ili kako ti rece one letve za spavanje) bi na stranicu od univera trebalo zasatafiti bukovu letvu 200x3x3cm a za srednji nosac moze i neko mekse drvo recimo camovina 200x8x5cm. Ovi nosaci(letve) koje si crtao sa unutrasnje strane uzglavlja i uznozja su nepotrebni!
Potreban materijal za drugu varijantu(koju tu ja predlazem):
Univer 25mm
70"x167"-1 kom
90"x167"-1kom
Bukove letve
200x3x3- 2 kom
Camova letva
199,5x5x8-1 kom
20x5x8- 2 kom
Nauglice, sarafi, okov za srednju nogu kreveta i ostali okov!
Pozdrav ljudi na ovoj bas staroj temi. Radicu uskoro krevet sa istim dimezijama. Detaljno sam citao vase postove# ali imam par pitanja:
@Sasa jesu li ovo mjere u incima i ako jeste molim te objasni sto radis sa njima, zasto sluse kako ih sjeces...
Mislim da nisu u inčima mere, 167cmx90cm je uzglavlje, 167cmx70cm suprotni deo koji ide kod nogu i 200cmx25cmx2kom za bočne strane.
Bukove letve su za bočne strane (držači za latoflex), čamova letva veca je za srednju letvu, dok su ove dve manje verovatno nogice za srednju letvu.
mbole wrote:167 inca bi bilo malo preko 4 metra 70 inca malo ispod 180 cm.
Tesko da na krevetu ima nesto tih gabarita.
Pa istripovao sam da se skucajno ta duzina ne sjece na pola poprecno pa se spajaju stranice od iverice da bude jace. Sve ok...Tako bi ispalo 200x90 sto su dimezije kreveta, doduse samca...
Last edited by NikadIzvini on 21 Nov 2016 12:44, edited 1 time in total.