izrada vrata za plakar, ali...
Aman ljudi, sa leve strane sporet ulazi za bar 20 cm u otvor (mada mi pre lici na 25).
To ce reci da ako hoce obicna vrata, na tom mestu mora da stavi prvo fiksnu tablu.
Ta tabla ce oduzeti najzgodniji deo, koji je bas pri ruci i napraviti od njega "tunel".
Otvaranje klasicnih vrata u ovako uskom prostoru, sa sporetom koji je tik do njih... samo ako bas hoce da muci sebe ili mu se zena nesto zamerila
To ce reci da ako hoce obicna vrata, na tom mestu mora da stavi prvo fiksnu tablu.
Ta tabla ce oduzeti najzgodniji deo, koji je bas pri ruci i napraviti od njega "tunel".
Otvaranje klasicnih vrata u ovako uskom prostoru, sa sporetom koji je tik do njih... samo ako bas hoce da muci sebe ili mu se zena nesto zamerila

Premerio sam koliko ima mesta za akciju izmestanja creva na drugu stranu. Crevo je 12cm, parce slobodnog zida je 15cm.mbole wrote:Definitivno klizna, s tim da bih ja jednostavno urezao leva vrata za prolaz creva (ili jos bolje istemovao novu rupu za crevo u tom "dimnjaku" sto je u uglu, tako da crevo ne ide "iza coska").
Na tvoj predlog cu pokusati da izvedem promenu prikljucka za crevo aspiratora.
Ako uspe, slobodna povrsina otvora ce porasti na 1.84m, sa visinom 2,57m.
Da se prave vrata od tanje iverice 10mm ili je ok 18mm?
Pitanje u vezi kliznog mehanizma je: kako odredjujete polozaj sine na plafonu i podu u odnosu na korpus (police)? Meri se udaljenost od korpusa ili se vrata postave maksimalno uspravno uz pomoc libele ili cega vec?
Potrebno je 8cm za Mepin klizac...sirina sine je 7cm...
Postoji iverica od 10mm,ali ona sluzi kao ispuna kod mehanizama koji imaju ram...iverica od 18mm nosi samu sebe,nema rama...
Postoji iverica od 10mm,ali ona sluzi kao ispuna kod mehanizama koji imaju ram...iverica od 18mm nosi samu sebe,nema rama...
Last edited by nikola28 on 09 Nov 2016 14:10, edited 1 time in total.
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator
- maricaiivica
- Moderator