Odabir cirkulara - Pomoc

Ako imate neko pitanje za stolare, uradite to ovde, potrebna je registracija
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

bigstar wrote:Formatizer je opcija koja otpada pre svega zbog cene, a realan problem bi takodje predstavljao i prostor.
Potrazi neki polovni bolje ocuvan radijalni cirkular, na primer DW125.
borism25
Majstor

Post by borism25 »

Ja sam bio zaluden tim formatizerima, kolega ima SCM i kad god bi otisao kod njega odrezat nesto umirao bi od srece da mi netreba nikakav dodatni alat, vec dikretno nakon hoblanja sam mogao otici nasloniti na kolica i nesto jacim pritiskom poravnat cijelu dasku...i naravno procitao sam cijeli internet o pravljenju svojeg naravno ne toliko suvremenog no ipak za moju radionu bilo kakvu za pocetak i naravno kad zagrizem nepustam do sad sam napravio ovo.

https://goo.gl/photos/e53dFeuz6uvU8naR7

Ostalo je jos samo probusit kroz PWD potporu vijke da se drze u zeljezu. No ono sto me snaslo u cijeloj toj prici je da 95% majstora za aluminij i zeljezo sto se reklamiralo da rade cuda su zapravo seljoberi koji rade ofrlje i da se samo uzmu novci...ja sam uspio dobit sipku po svrsenoj cijeni klizace po jos boljoj, inace ta sipka dode s izbusenim rupama i samo se usarafe u navedenu PWD potporu, ja sam trazio majstora 2 mjeseca koji bi se uopce upustio u busenje, na kraju me kostalo busenje rupa koliko i ta gotova sipka s potporom. Druga stvar opet sam uspio preko poznanika dobit ovu aluminijsku plocu po 5puta nizoj cijeni nego sto je inace na najeftinijim mjestima, 3 puta sam ju nosio na ravnanje zato sto majstor nije znao uzet kutnik i vidjet da je usrao motku. Nakon svega ovog nije moje da ti srusim snove o samo izgradnji vec da je danas toliko tesko nac majstora koji ce odraditi pedantno da ce te nakraju kostat najmanje 3 puta vise nego si zamislio. Da sam znao da cu imat ovakvu zajebanciju kroz evo 6-8mj otisao bi i kupio za pocetak Makitu MLT100 napravio joj jedan solidan stol posto je ploca dosta mala, i s lijeve strane umjesto ovih otvorenih klizaca sto ja imam, napravio bi s kuglicnim vodilicama na nekoj hrastovoj dasci i radilo bi isto kao i sto ovo moje trenutno radi, a za to ti netreba nitko osim tebe samog i malo vremena utrosenog na ustimavanje :).

https://www.youtube.com/watch?v=eVWG8Nfi6_s

cak i ovo sto pezzo kaze da mi je netko u to vrijeme rekao i ukazao prstom mozda bi se cak i za tu soluciju odlucio.
Last edited by borism25 on 02 Nov 2016 10:42, edited 1 time in total.
Post Reply