Moniranje nape
Moniranje nape
Imam jedno pitanje, odnosno trebam pomoć.
Danas sam čovjeku stavljao napu, samostojeću, širine 90cm, bosch napa.
Sa njom dođu tiple i šarafi dugački valjda 8 cm. Å arafi su na torx. Ušarafio sam ih skoro do kraja, ostalo je jedno centimetar i počela proklizavati glava i gotovo, više ni unutra ni van. Probao sam i sa kombinirkama izvaditi, nema šance, tako sam stisnuo kombinirke da su se zubi izravnali. Sad me zanima da li postoji neka fora da ih izvadim pa stavim druge? da sa fleksericom probam urezati križ u glavi šarafa pa ih sa križnim probati odšarafiti?
Danas sam čovjeku stavljao napu, samostojeću, širine 90cm, bosch napa.
Sa njom dođu tiple i šarafi dugački valjda 8 cm. Å arafi su na torx. Ušarafio sam ih skoro do kraja, ostalo je jedno centimetar i počela proklizavati glava i gotovo, više ni unutra ni van. Probao sam i sa kombinirkama izvaditi, nema šance, tako sam stisnuo kombinirke da su se zubi izravnali. Sad me zanima da li postoji neka fora da ih izvadim pa stavim druge? da sa fleksericom probam urezati križ u glavi šarafa pa ih sa križnim probati odšarafiti?
Imas li prostora unutar nape da uvuces izmedju glave srafa i lima nape nekoliko podloski kojle si rasekao da bi mogle da se navuku na sraf?Da popune taj cm sto fali da se zategne...?
To mi sad pade na paket ako ne uspes da otsrafis...ili odseci glavu torxa pa urezi brusilicom dva paralelne povrsine da uhvatis kljucem ili klestima....?
To mi sad pade na paket ako ne uspes da otsrafis...ili odseci glavu torxa pa urezi brusilicom dva paralelne povrsine da uhvatis kljucem ili klestima....?
upravo to što sam napisao.
probao sam ih sa kombinirkama odvrnuti ali koliko god ja stiskao glavu i okretao, samo su se zubi na kombinirkama izravnali a šaraf se nije ni mrdnuo.
Papagajke nisam imao ali sa kombinirkama ne ide ni lijevo ni desno. to još nisam vidio. Da, i meni se čini da je kolega uzeo malo manji bit.
probao sam ih sa kombinirkama odvrnuti ali koliko god ja stiskao glavu i okretao, samo su se zubi na kombinirkama izravnali a šaraf se nije ni mrdnuo.
Papagajke nisam imao ali sa kombinirkama ne ide ni lijevo ni desno. to još nisam vidio. Da, i meni se čini da je kolega uzeo malo manji bit.
Last edited by ninja on 13 Oct 2016 21:56, edited 1 time in total.
Papagajke i snažni stisak, mora ići van. Ako je u pitanju kaminska napa (ona limena sa limenim plaštom), izbuši nove rupe u limu pa ponovi montažu.
Last edited by BILJEŽNIK on 13 Oct 2016 22:44, edited 1 time in total.
ok, budem probao još tako. da, kao što kaže nikola28, došli su uz napu. dok sam ih ušarafljivao počeli su proklizavati, a kad sam ih htio odšarafiti više ih nisam mogao mrdnuti.
Last edited by ninja on 13 Oct 2016 22:28, edited 1 time in total.
Tako ce dobiti manji precnik, koji ce trpeti vecu silu na obodu na smicanje, tj. i ako je postojala neka sansa da ih odvije, tu se zavrsava.nikola28 wrote:...ili odseci glavu torxa pa urezi brusilicom dva paralelne povrsine da uhvatis kljucem ili klestima....?
Ni kombinirke, ni papagajke, vec rotcangle, ili "smrt kljesta" kako ih vec ko zove.
Nastelujes da muski stegnu glavu, i onda nek ti je drug bog u pomoci da stablo srafa ne pukne.
Druga varijanta, pod uslovom da je tipl plasticni... mali brener kojim lepo ugrejes sraf, tako da omeksa plastika tipla i onda bi morao da se odvije (ima tih malih brenercica na propan butan, prodaju se kao lemilice, cak i varijanti u koje se ubacuje upaljac).
Uspio sam ih odšarafiti pomoću papagajki. Još mi je frend rekao da ako ne uspijem odšarafiti da mogu probati sa čekićem nabiti šaraf unutra skupa sa tiplom. Ili ako torx prokliže da se može nabiti imbus bit pa sa njim probati odšarafiti. Ovo je samo par dodatnih ideja kako bi se možda moglo to riješiti, ne znam da li koji način radi.